Reforma integral Barcelona

Un interiorisme serè i funcional per a un àtic barceloní

Quan els propietaris van comprar aquest àtic amb dues terrasses situat a Barcelona ja eren conscients que necessitava una reforma integral, focalitzada en una profunda intervenció d’interiorisme i decoració, atès que tot estava molt antiquat. Respecte a la distribució, l’estudi Tinda’s Project gairebé va fer canvis, ja que s’ajustava bastant bé a les necessitats del matrimoni i la seva filla. Les peticions es van centrar en disposar d’estances obertes i àmplies, a més d’espai per a emmagatzematge.

El pis té una superfície de 123 metres quadrats, terrasses incloses, amb l’avantatge afegit de fer de cantonada, la qual cosa facilita que la majoria de les estances, excepte les dues cambres de bany, presumeixin de molta lluminositat, a més de vistes al carrer.

Un interiorisme serè i funcional per a un àtic barceloní
Un interiorisme serè i funcional per a un àtic barceloní
Un interiorisme serè i funcional per a un àtic barceloní

El disseny de la cuina aprofita cada racó

Des de l’entrada al pis, de front s’inicia el primer tram del passadís que condueix directament a la cuina, una de les estances millor aprofitades. La seva planta rectangular permet disposar de dues zones clarament diferenciades.

D’una banda, la de treball en forma de U situada en la part interior i el mobiliari de la qual ha estat actualitzat amb portes i tiradors nous, mantenint el taulell de cuina clàssic de granit negre, a joc amb el sòl porcellànic també ja existent que emmarca aquesta zona.

En la part més exterior, i amb accés directe a una de les terrasses, s’ha situat l’office al costat de tot un moble que recorre la paret i dissenyat a mida per propi estudi d’interiorisme a Barcelona amb el mateix acabat que la resta de la cuina. A més d’alguns electrodomèstics integrats, inclou els propis de bugaderia, i també una part més decorativa i de servei per a la taula. L’existència d’un pilar mestre que ocasionava un fons molt estret, es va aprofitar per a col·locar la televisió

Un interiorisme serè i funcional per a un àtic barceloní
Reforma integral Salón

Colors neutres per a la sala d’estar amb racó de lectura

El segon tram del passadís condueix fins a la sala que ofereix una original i, a penes perceptible, forma obliqua respecte a la planta general. A més, compta amb una miniavantsala oberta que s’ha destinat a racó de lectura, amb una butaca orellera i una prestatgeria de pladur

L’espai més gran acull la sala d’estar presidida per un sofà amb chaiselongue fet a mida i entapissat amb la mateixa gamma de colors de tot l’habitatge, com s’aprecia també a les cortines i la catifa. Al costat del sofà, Tinda’s Project ha dissenyat la llibreria amb espais oberts i tancats que aporten un dinamisme visual a l’ambient.

Un interiorisme serè i funcional per a un àtic barceloní

Un projecte de paisatgisme fet a mida

Des de la sala es dona pas a la terrassa on es va plantejar un projecte de paisatgisme realitzat pel propi estudi. A més d’afegir una tarima especial per a exteriors, s’ha revestit tot el perímetre amb un disseny en fusta que alterna jardineres i bancs, deixant la part central lliure per a col·locar unes taules auxiliars. Un parell de gelosies també de fusta aporten una certa intimitat a l’espai.

REforma integral
Un interiorisme serè i funcional per a un àtic barceloní

Les peces del dormitori, dissenyades per l'estudi d'interiorisme

Just davant del racó de lectura es troba l’accés al dormitori del matrimoni que presumeix de molta lluminositat, ja que compta amb dues finestres, una de les quals connecta amb la terrassa.

Tots els mobles s’han fet a mida: l’escriptori que mira a la terrassa amb la butaca, el banc tipus puf per a les sabates i el capçal de fusta i laca que porta les tauletes i els llums integrats. Novament, el to gris talp propícia un entorn ambiental únic, incloent-hi les cortines a mida, i tan sols alterat per algunes pinzellades de color proposades per als tèxtils del llit, destacant la fotografia que presideix el dormitori.

Reforma integral Barcelona
Reforma integral en Barcelona

Cambres de bany que comparteixen l'elegància del blanc i negre

De les dues cambres de bany, el de matrimoni destaca perquè tant el paviment com el revestiment de la zona de la dutxa és un porcellànic d’imitació marbre en to fosc, a joc amb el marc del mirall i les aixetes del lavabo. El moble suspès del rentamans és un disseny de Tinda’s Project

Pel que fa al lavabo de cortesia, s’ha revestit d’un porcellànic blanc d’imitació marbre que juga amb diferents grandàries i acabats. Destaca pel seu contrast el moble fet mida lacat en negre amb els tiradors daurats situat en una línia que es prolonga des del lavabo fins al vàter, integrant el dipòsit, que no es veu.

Altres articles