Disseny exterior i paisatgisme a vivenda de luxe
Disseny exterior Palamós
Disseny exterior i paisatgisme en àtic dúplex

Estudi de paisatgisme a Barcelona. Projectes a mida fusionant l'interior i l'exterior.

Disseny exterior i paisatgisme a vivenda de luxe

El disseny també està en els espais exteriors. I a saber fusionar l’interiorisme d’un habitatge o d’un hotel, amb la terrassa o el jardí, amb la idea que es compenetrin com un sol espai. És el que volem dir quan parlem de crear una continuïtat entre els interiors i els exteriors. És la manera de tancar el cercle en el disseny d’espais, oferint als clients un projecte integral que sorgeix de la suma de tots dos.

Com es relacionen el paisatgisme i l’interiorisme? Com ha de ser el jardí? Què aportarà a la vida de les persones que conviuran amb aquest espai viu? El que en el nostre estudi de paisatgisme de Barcelona tenim clar és que realitzem el projecte sempre a mesura, amb l’objectiu d’implementar la naturalesa en la seva màxima expressió. “Aquests espais vius a l’aire lliure responen al desig de crear reductes de bellesa molt concentrats on potenciar la interacció entre la naturalesa i les persones”, explica el paisatgista Manuel Maíllo.

Disseny exterior en àtic dúplex amb piscina
Disseny de jardí a vivenda de luxe
Decoració amb flors
Disseny i mobiliari exterior

En el nostre estudi de paisatgisme ens encanten les sensacions, tant interiors com exteriors, les olors, les textures… i tot això ho traslladem als nostres dissenys d’exteriors. “És com una manera d’entendre la vida gràcies a la qual podem traslladar la naturalesa a petits espais i intentar imitar-la fomentant les sensacions dels colors, les aromes…”

Realitzem el disseny de jardins, terrasses en àtics i tot tipus d’espais verds des del nostre estudi a Barcelona, trobant la manera de fer que la naturalesa s’integri en el projecte, ja sigui urbà, de platja o de muntanya. Per a això comptem amb un equip de disseny d’exteriors format per paisatgistes i enginyers agrònoms que saben l’important que és implementar cada element en els espais a l’aire lliure i fer que siguin una continuïtat de l’interior per a gaudir-los durant tots els mesos de l’any.

Disseny d'exterior i paisatgisme vivenda de luxe

És molt difícil mantenir un jardí o espai exterior? 

És relatiu, depèn sobretot dels m², però per a posar-ho més fàcil, a Natural Gardens (el departament paisatgístic de Tinda’s Project) acostumem a presentar al client una bona selecció d’espècies de baix manteniment, a més de plantejar un sistema eficient automàtic de reg, per la qual cosa no hauria de suposar majors dificultats. 

Quanta importància té un espai exterior? 

Fer un jardí o terrassa és guanyar metres quadrats al teu habitatge i a l’ús que fas d’ella. Independentment de la grandària de la terrassa o jardí, si generes un espai que es pugui gaudir, podria ser des d’una àrea on asserenar-se, jugar els nens o una oficina a l’exterior. 

Són metres quadrats de valor que se li atorga a l’habitatge. 

Què ens ofereixen a nivell de benestar els espais amb plantes? 

Viure a les grans ciutats i portar vides tan atrafegades ens impedeix cada vegada més, passar temps a la natura, a l’aire lliure. 

Avui dia, existeix el que es coneix com a trastorn per dèficit de naturalesa (TDN) i es refereix a desconnexió total que tenim amb la naturalesa a l’aire lliure. Per això, integrar espais exteriors amb plantes i vegetació al nostre habitatge aconsegueix ser reparador i terapèutic per a una millor oxigenació i purificació de l’aire. 

Les persones i el mercat ja estan prenent consciència d’això i cada vegada podem veure més esforços per a naturalitzar el nostre entorn.