Projecte terrassa àtic Barcelona

Tria el tipus de zona d’estar segons els teus espais exteriors

Som uns afortunats amb el clima que tenim al nostre país perquè, quan parlem d’espais exteriors, les sensacions que aquests ens generen no es redueixen a uns pocs mesos a l’any. Sí, és veritat que durant els més estivals són espais l’ús dels quals és continu, però al llarg de la resta del calendari, per poc que surti un bon dia, els podem gaudir igualment. I com expliquem en aquest altre post del nostre blog, són els espais més sol·licitats de la casa. Llegeix-ho i sabràs per què.

Espais exteriors per a tots els estils decoratius

Entre tots els projectes que hem desenvolupat des de Tindas Project, el nostre estudi d’interiorisme a Barcelona, tenim la sort d’haver disposat d’espais exteriors en molts d’ells i els podràs veure en les fotografies que il·lustren aquest post. A més, amb l’avantatge afegit que hem pogut treballar-los amb estils i plantejaments molt diferents, segons el tipus d’habitatge.

És a dir, no és el mateix plantejar un espai exterior en un àtic urbà que en el terrat d’un apartament de la costa, o incloure una piscina en l’última planta d’un dúplex que al jardí d’una casa unifamiliar, o tenir una terrassa urbana semioberta o destinada als nens. Amb això volem dir que cada projecte és únic i ho treballem a mida segons el que l’espai requereix i de les peticions que ens transmeten els clients.

Projecte terrassa en un átic de Barcelona

És molt important saber prèviament l’ús que se li donarà a l’espai exterior, però majoritàriament el desig és plantejar-lo com una zona d’estar, ja que, com el seu nom indica, l’objectiu és gaudir-lo ‘estant’, ja sigui tombat en una hamaca, assegut en la taula del menjador, llegint en el sofà, escoltant música sobre uns coixins, dormint en el llit balinès… amb vista a la platja, la piscina, el port, el carrer, el camp…

Mobiliari estil mediterrani
Mobiliari exterior de terrassa

Mobles específics per exteriors i de la mateixa col·lecció

Tenint en compte això, la selecció de mobiliari és clau per a crear aquesta zona d’estar. Per sort, disposem d’un ampli ventall de marques de mobiliari especialitzades per a exteriors, ja que aquest ha de reunir unes característiques específiques quant a resistència, durabilitat, manteniment, etc. en relació amb els materials de l’estructura i els teixits dels mobles.

Si la idea és crear diferents ambients -per exemple, un menjador i unes hamaques-, es recomana triar el conjunt de mobles de la mateixa col·lecció, que comparteixin acabats i dissenys, perquè es vegi una zona d’exterior ben pensada, equilibrada visualment i entenent-la com dues zones, però dins del mateix espai exterior.

Mobiliari exterior de terrassa

Interiors i exteriors han d’anar agafats de la mà

I potser et preguntes com combinar l’estil de l’interiorisme de la casa amb el de la zona d’exterior, veritat? Doncs sí, es tracta de crear el tàndem perfecte. Efectivament, cal buscar un fil conductor entre tots dos espais, sobretot pensant en la importància de projectar els interiors cap a l’exterior i que es percebi que van de bracet.

Per a aquest plantejament t’ajudarà molt el fet de poder comptar amb l’experiència d’un interiorista que ofereixi també, com és el nostre cas, servei de paisatgisme a Barcelona. Braç a braç tots dos professionals intercanvien els criteris per a decidir quina és la millor fórmula per a integrar tots dos ambients.

Tria el tipus de zona d’estar segons els teus espais exteriors
Disseny exterior i mobiliari a mida Mataró
Disseny exterior en àtic dúplex amb piscina

Projectes de paisatgisme a mida

Una de les principals aportacions del paisatgista, un cop decidida la distribució de l’espai exterior i els mobles que es necessiten segons l’ús plantejat, és la selecció de tot el relacionat amb la vegetació i determinats accessoris que han de complementar aquest projecte exterior. Òbviament, això estarà completament condicionat pel tipus d’espai.

Aquest servei va des del més senzill com és la decoració amb plantes fins a aquells projectes que impliquen molt més, com plantar arbres i/o gespa amb el seu corresponent sistema de regadiu, instal·lar pèrgoles o tancaments, distribuir instal·lacions elèctriques per a la il·luminació, col·locar gelosies o tanques, etc. I finalment, i no menys important, plantejar les pautes de manteniment a posteriori de tot aquest espai.

Disseny d'exterior i paisatgisme a una vivienda de luxe
Disseny d'exterior i paisatgisme a una vivienda de luxe
Altres articles