Decoració dormitori de convidats

Les claus en la decoració dels dormitoris de convidats

Quan es té un projecte d’interiorisme entre mans, sobretot si es tracta d’una reforma integral, i hi ha espai suficient, una de les estances que s’incorpora en la nova distribució és el dormitori de convidats. Perquè és un espai extra que sempre ve bé a l’habitatge i, a més, en el seu plantejament i decoració podem adoptar diferents línies, segons les necessitats de cada client.

Decoración habitació convidats

Idees que resolen espais d'interior petits

Al nostre estudi d’interiorisme i decoració de Barcelona se’ns han plantejat els més diversos projectes que inclouen dormitori de convidats, amb la qual cosa, podem aportar-te bastants idees sobre el tema. Pren bona nota!

La primera és que com acostuma a ser l’estança més petita de totes, un bon recurs és l’ús de miralls per a fomentar una major amplitud visual. Pots aprofitar les portes dels armaris o directament col·locar-los en la paret. Una altra idea recomanada són els mobles a mida per a aprofitar cada racó i que aquests siguin molt versàtils, per exemple, que una balda serveixi tant de prestatgeria com de taula d’escriptori.

Decoració dormitori convidats Barcelona
Decoració dormitori estil fresc i natural

Dormitoris de convidats diàfans

La visió més generalitzada d’un dormitori de convidats és la d’un llit individual, per qüestió d’espai, sobretot. En aquests casos, el plantejament en la seva decoració és situar el llit al costat d’una de les parets per a deixar la resta de l’espai lliure i afegir les peces imprescindibles per a no sobrecarregar l’ambient. Aplicacions en la paret, colors clars, mobles auxiliars petits… són altres idees molt vàlides.

I si tens espai, col·loca dos llits individuals perquè sempre resultarà més pràctic quan tinguis convidats a casa. I l’altra opció, per descomptat, són els llits niu, on el segon llit queda amagada sota el primer.

Disseny habitació multifuncional

El recurs de l'espai multifuncional

Seguint amb la línia més funcional d’un dormitori de convidats, també tenim entre els nostres projectes d’interiors el recurrent espai multifuncional que pot incloure el despatx i servir també com a sala per a practicar ioga. I aquí incorporar un seient tipus sofà-llit que et cobreixi la necessitat puntual d’un convidat en un moment donat, com vam fer en aquesta casa d’Empuriabrava (Girona).

En aquests casos, cal tenir molt present una cuidada decoració i mantenir l’ordre, que no és sempre fàcil quan a l’espai es desenvolupen diferents activitats.

Disseny d'habitació de convidats a Barcelona
Disseny d'habitació de convidats a Barcelona

Decoració a Barcelona per a convidats

Com a dissenyadors d’interiors i decoradors de Barcelona, tenim projectes duts a terme a la ciutat amb pisos d’àmplies superfícies que ens han donat molt de joc en matèria de dormitori de convidats que, per descomptat, podien permetre’s incloure en la reforma.

Concretament, en aquest àtic dúplex plantegem aquest dormitori amb totes les necessitats cobertes, és a dir, que inclogués un lavabo i una dutxa que situem darrere del capçal i amb portes corredisses per a aprofitar l’espai. I en un racó lateral, creem la zona de lavabo oberta al dormitori.

Disseny habitació suite
Decoració amb tocs de colors

No un dormitori… tot un pis per als convidats!

Però, sense cap dubte, el súmmum per als convidats ho trobem en aquest pis del Passeig de Gràcia de Barcelona, ja que el projecte consistia en dos habitatges, un dels quals es va plantejar íntegrament com a ‘casa per als convidats’, estant totes dues connectades.

Per dimensions i pel nivell del projecte, en els dos dormitoris de convidats vam poder donar curs a la nostra capacitat decorativa quant a mobiliari, tèxtils, il·luminació, etc.

Disseny habitació de convidats
Disseny habitació de convidats
Altres articles