Reforma integral d’un habitatge unifamiliar a Mataró

Reforma integral d’un habitatge unifamiliar a Mataró

Aquest és un d’aquests projectes d’interiorisme amb els quals gaudeixen els professionals. Per què? Perquè aquest habitatge unifamiliar de més de 200 metres quadrats situat a Mataró, a pocs quilòmetres de Barcelona, se li va presentar a la interiorista Eva Mesa, co-fundadora de l’estudi Tinda’s Project, com un llenç en blanc sobre el qual donar curs al seu treball.

Els propietaris -un matrimoni jove amb una nena- l’havien adquirit recentment, encara que era una casa construïda feia temps, però no estava estrenada i “tot estava per fer”. El primer pas, doncs, va ser tirar envans i obrir espais, un segell d’identitat molt propi de Tinda’s Project, a més d’unificar tot a l’efecte de sostres, instal·lacions, fusteries de portes, terres, etc.

Reforma integral d’un habitatge unifamiliar a Mataró
Reforma integral d’un habitatge unifamiliar a Mataró

Un rebedor de doble altura dona la benvinguda

A l’habitatge s’accedeix a través d’un imponent rebedor per la seva doble altura perquè aquí comença també l’escala, una sensació que s’endolceix gràcies a l’ús de la paleta cromàtica habitual de Tinda’s Project de tons neutres i suaus i l’ús de la fusta càlida per al parquet, comú en tota la casa, fins i tot en els esglaons de l’escala, exceptuant les cambres de bany. Apart d’una consola, crida l’atenció el moble principal del rebedor dissenyat ‘ad hoc’ i integrat en la paret, just al lloc on estava en origen la porta d’accés al saló.

Reforma integral d’un habitatge unifamiliar a Mataró
Rehabilitació d’un habitatge unifamiliar

Sala-menjador diàfana de grans dimensions

La principal intervenció d’aquest projecte d’interiorisme, sens dubte, és la sala-menjador que s’ha ampliat de manera considerable respecte al plànol original i es presenta oberta a la cuina, seguint la tendència en interiorisme dels espais oberts. Prova d’això són les dimensions de peces tan importants fetes a mida com la taula del menjador i els sofàs, disposats en forma de L. La zona del saló està presidida per tots dos sofàs que miren cap a una altra peça de mobiliari clau, també dissenyada especialment per Tinda’s Project per a aquest espai i que acull la pantalla gran del televisor.

L’original forma sobresortida d’aquest moble té una explicació i és que, per l’altre costat, coincideix amb el que es va dissenyar per al rebedor, de manera que se situen en el mateix pla ‘esquena amb esquena’.

Rehabilitació d’un habitatge unifamiliar
Reforma integral d’un habitatge unifamiliar a Mataró

Cuina amb illa oberta a la sala

En l’altre extrem d’aquest gran espai social obert se situa en el format habitual de l’estudi la cuina oberta, en aquest cas, en forma de L en el seu format, de la qual es va mantenir tot el mobiliari d’origen, atès que estava per estrenar. El que sí que va fer l’empresa d’interiorisme Tinda’s Project va ser afegir-li una illa dissenyada com a barra per a menjars més informals i, molt a prop, una línia de mobles emplafonats que oculten alguns electrodomèstics per a complementar l’equipament.

Rehabilitació d’un habitatge unifamiliar
Rehabilitació d’un habitatge unifamiliar

Suite amb vestidor d'ambient molt harmoniós

És a la suite amb terrassa, situada en la primera planta, on especialment s’agraeixen els tons serens i neutres de la paleta de Tinda’s Project per a fomentar un bon descans gràcies a la uniformitat cromàtica tan ben resolta. El capçal de laca s’ha dissenyat a mida, incloent-hi unes fornícules de fusta de roure que fan la funció de tauletes de nit.

El passadís a la cambra de bany s’ha aprofitat per a situar dos grans armaris lineals amb els frontals de mirall per a ampliar visualment l’estança, amb un detall central d’una fornícula de roure decorativa, fent l’ullet al capçal. Per part seva, la cambra de bany de la suite és de línies senzilles, combinant novament blanc, gris i fusta amb la idea de no alterar el sentit cromàtic de tot el conjunt.

Diseño de dormitorio infantil
Diseño de mueble infantil
Diseño de  dormitorio infantil

Un dolç safari protagonitza el dormitori infantil

Per al dormitori infantil, l’Eva Mesa s’ha inspirat en un safari fotogràfic, d’aquí l’elecció del paper pintat de la paret i l’estructura del llit fet a mida, que recorda una cabanya de tipus lounge, on no falten penjats uns llums sense fils. També ‘ad hoc’ s’ha fet l’armari amb el detall que recorda els cims d’una muntanya, així com el moble llibreria i el banc amb cistelles. Un gris molt suau predomina en tota l’estada i es combina amb altres tons pastel amb la idea d’endolcir l’ambient.

Reforma integral de dormitorio

Elegància i funcionalitat en el dormitori de convidats

Quant al dormitori de convidats, el llit s’ha situat mirant a la finestra amb la idea de dedicar el lateral per a un disseny de Tinda’s Project que inclou l’armari de dues fulles corredisses emmirallades i un buit on s’han disposat diverses baldes de fusta per a accessoris decoratius, reservant la inferior per a utilitzar-se com a escriptori, amb un puf com a seient. El capçal entapissat reprèn el gust pel to gris ratolí, tan propi de l’estudi.

Rehabilitació d’un habitatge unifamiliar
Rehabilitació d’un habitatge unifamiliar

Despatx per a dos a mida

La quarta estança de la planta superior s’ha destinat a despatx, una petició expressa dels propietaris. La paret més llarga s’ha ocupat amb un moble fet a mida de punta a punta per a prestatges i espais tancats, incloent-hi les dues taules d’escriptori, una d’elles amb possibilitat d’elevar-se.

I en la part central s’ha dissenyat una prestatgeria que fa de separador, però amb una part oberta per a connectar visualment tots dos costats, generant un efecte simètric en el gran armari mural. La combinació de fustes de roure, blanca i gris respecta el fil de tot l’habitatge. Aprofitant un buit, al fons de l’estança s’ha situat una petita butaca per a un moment puntual de relax.

 

Disseny d´espais exteriors a Barcelona %sep% %sitename%
Reforma integral d’un habitatge unifamiliar a Mataró

Zona d'estar a l'aire lliure amb dos ambients

En tractar-se d’un habitatge unifamiliar, els propietaris presumeixen de l’ampli jardí que l’envolta, la qual cosa ha implicat un important estudi de paisatgisme adequat a cada zona amb gespa, plantes, etc i dut a terme pel departament propi de Tinda’s Project. En la part posterior del jardí, aprofitant la intimitat, és on s’ha creat un agradable espai a l’aire lliure per a la família i els seus convidats, ideal per a qualsevol dia de sol.

S’han creat dos ambients. D’una banda, un menjador amb una taula per a sis comensals sota una pèrgola bioclimàtica i, per una altra, una zona d’estar amb un petit sofà i dues butaques. Tot el mobiliari específic per a exteriors pertany a la mateixa col·lecció, combinant novament el blanc, gris i fusta.

Paisajismo diseño jardín
Altres articles