Rebedor d'una casa moderna

Rebedors moderns. Sacrificar el rebedor per a ampliar altres estances?

El rebedor, i ja ho diu el seu nom, acull, a l’ésser la primera estança quan s’entra en un habitatge, per la qual cosa existeixen idees de disseny d’interiors que poden ajudar a treure-li el màxim partit perquè actua de carta de presentació i el que transmeti donarà idea de l’estil de la resta de la casa.  

Encara que, durant els últims anys, ha sorgit la tendència de sacrificar aquest espai per a engrandir altres estances de la casa.  

Al llarg d’aquest post, explorarem els pros i contres de prendre aquesta decisió i com pot afectar la funcionalitat i a l’estil de la teva llar. Acaba valent la pena?  

Cuina oberta junt al rebedor

El paper del rebedor avui dia

Tradicionalment, el rebedor, és l’estança de benvinguda i comiats, allí on tant usuaris com convidats poden deixar els seus abrics, sabates, bosses, claus, paraigües, etc. abans d’endinsar-se en la resta de l’habitatge.  

Actualment, són molts els habitatges que, una vegada reformats, ometen la presència d’un rebedor, ja sigui perquè es percep com un espai desaprofitat o poc funcional. I es prefereixen destinar aquests metres quadrats útils a una altra estança.  

Tot depèn del disseny, de l’estil, de la distribució, dels metres quadrats, però, sobretot, dels gustos i preferències dels clients. Existeixen els que no es plantegen la seva llar sense un rebedor, així com existeixen aquells que no els importaria prescindir de la seva figura.  

En sacrificar el rebedor, es pot ampliar l’espai d’altres estances, com la sala d’estar, el menjador o fins i tot la cuina. Això permet crear espais més amplis, que es pugui aprofitar millor la il·luminació natural i crear aquesta sensació de continuïtat en tot l’habitatge.  

Rebedor amb armari
Rebedor al passadís
Rebedor decorat elegant

Si vols mantenir el rebedor

Com hem esmentat, abans de prendre aquesta decisió cal fer un balanç entre les teves preferències.

Si el rebedor és una estança on sols guardar molt d’emmagatzematge, segurament vols continuar mantenint la seva utilitat. En aquest cas, com a dissenyadors i decoradors d’interiors, aconsellem optar per un mobiliari dissenyat a mida segons l’espai, els usuaris, la quantitat de peces, de sabates i la decoració.  

Al següent post t’expliquem les claus del disseny d’interiors per a rebedors, fes-li una ullada!  

Rebedor entrada a la sala d'estar

Si no vols mantenir el rebedor

Si tens molt emmagatzemat en el rebedor o bastants elements decoratius, però no desitges mantenir aquesta estança perquè valores tenir més metres quadrats en una altra estaa, amb ajuda professional trobaràs alternatives en altres àrees de l’habitatge per a tot el que guardis o llueixis al rebedor.  

Volem aclarir que no optar per tenir un rebedor a l’ús, no vol dir que no tinguis peces que t’acullin, sigui un moble, penja-robes, mirall o un quadre que s’integri molt bé amb l’estança que està a punt de presentar.  

Al que ens referim és a no dedicar massa metres quadrats o a fer divisions reservades per a aquesta estaa, ja que, depèn de les circumstàncies, poden ser aprofitables per a la cuina, saló o fins i tot per a un bany de cortesia.  

Per descomptat tot depèn del que el client prefereixi i necessiti. I per això estem els dissenyadors d’interiors, per ajudar-te a aprofitar millor l’espai, per proporcionar-te tant idees com solucions. 

Altres articles