Interiorisme sala d'estar Muntaner

L’essència d’un pis de l’Eixample amb un actual interiorisme de Barcelona

El matrimoni alemany que va adquirir aquest pis a Barcelona per a les seves escapades a la ciutat buscava no sols una ubicació cèntrica, sinó també un habitatge amb unes certes reminiscències de l’arquitectura local. Situat a l’emblemàtic districte de l’Eixample, l’edifici compta amb una façana històrica completament rehabilitada, els habitatges del qual són d’obra nova, per la qual cosa la intervenció de l’estudi interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project, es va focalitzar en el mobiliari, decoració i attrezzo final.

El pis, de 136 metres quadrats, respon a la tradicional planta estreta i allargada amb sortida exterior per tots dos extrems; un d’ells al carrer Muntaner i l’altre al típic pati d’interior d’illa. La falta d’una certa lluminositat natural en algunes estances del pis va portar a l’elecció d’una paleta cromàtica general molt clara, de parets blanques i parquet de roure, que combinen perfectament amb l’acabat habitual de l’estudi, en un to gris ratolí, implementat en pràcticament tot el mobiliari a mida, esquitxat d’alguns tocs en color negre.

Reforma de rebedor pis
Reforma integral rebedor pis
Reforma integral rebedor pis

Un rebedor amb un estil de disseny interior típic de l'Eixample

L’accés queda just al centre del pis, aspecte que facilita una perfecta distribució entre la zona de dia i la de nit, a banda i banda del rebedor. Aquest, com acostuma a ser habitual en aquests tipus de pisos antics a Barcelona, presumeix d’unes generoses dimensions i un gran finestral.

El que més destaca del rebedor és el detall del sòl hidràulic original a manera de catifa, en clara al·lusió al tipus de paviment que s’utilitzava en aquestes vivendes senyorials. Queda perfectament integrat en el parquet de roure i la seva estètica estampada es veu realçada enfront del moble a mida en DM lacat d’acabat llis que Tinda’s Project va fabricar ‘ex profeso’ per a aquest espai.

Disseny mobiliari a mida
Decoració menjador pis Barcelona
Mobiliari interior i decoració interior

La zona de dia se situa en la part interior del pis

En aquest habitatge es va optar per situar la zona de dia a la part interior, la més tranquil·la i amb accés directe a la terrassa. Així, accedint a mà dreta del rebedor i després d’un breu passadís, s’obre un petit espai a manera d’avantsala de la sala-menjador on s’ha disposat un moble a mida, del mateix disseny que el del rebedor, i que acull a més una petita vinoteca.

Creuant una original doble obertura s’arriba fins al gran espai social que comparteixen la sala d’estar i el menjador, connectat directament amb la terrassa, per la qual cosa la claredat aquí està garantida.

Reforma integral sala d'estar Barcelona

L'espai de disseny de la sala-menjador és elegant i funcional

Res més accedir a l’espai principal del pis, en primer lloc, es troba el menjador, per a sis persones, entorn d’una taula feta a mida per l’equip d’interioristes a Barcelona de Tinda’s Project, en roure, a joc amb l’acabat de les parts de fusta dels seus mobles. Al seu costat se situa el sofà raconer també fabricat a mida per a aquest projecte, igual que la catifa, les cortines i el moble per a la televisió.

Tota l’estança desprèn una harmonia visual fruit d’una mateixa línia quant a tons i materials, únicament alterada pels detalls en negre dels tres llums i alguns tocs més pujats en els coixins, generant un conjunt molt elegant i assossegat que es repeteix en totes les estances a manera de fil conductor.

Reforma integral sala d'estar Barcelona
Reforma integral sala d'estar Barcelona

Una terrassa interior al més pur estil de l'Eixample barceloní

La terrassa, amb l’opció del tancament que va incloure la reforma integral, recorda encara més la fisonomia de les tradicionals galeries posteriors que solen tenir els habitatges d’aquesta zona de Barcelona, amb vista a un tranquil i ampli pati d’illa, també molt característic de l’entramat arquitectònic de l’Eixample.

Les venecianes ajuden a tamisar l’entrada directa del sol i permeten gaudir tant del pràctic menjador com de la petita zona de relax amb sofà que s’ha creat en aquest espai, sens dubte, dels més gaudits pels propietaris.

Reforma d'habitació suite
Decoració amb tocs de colors

Decoració amb miralls per als armaris de la suite

La suite dona al carrer Muntaner, per la qual cosa compta amb molta lluminositat, raó que s’ha aprofitat per a incloure peces i detalls en un to gris més pujat, com el capçal i el llit, fets a mida.

Un dels recursos per a ampliar visualment la suite són els miralls amb els quals s’han vestit els dos armaris que miren al balcó i que reflecteixen aquesta lluminositat.

Reforma bany línia colors neutres
Bany combinació neutre i tocs negres
Decoració il·luminació en bany

Dues cambres de bany de disseny i detalls similars

Les dues cambres de bany del pis -el propi de la suite i el segon- comparteixen el mobiliari a mida del lavabo dissenyat pel propi estudi d’interiorisme, amb els mateixos acabats en DM lacat gris ratolí que la resta del pis, afegint els tiradors en negre, com a detall distingit.

Per al paviment i el revestiment s’ha optat per un color blanc per a potenciar la lluminositat i l’amplitud visual.

Altres articles