Reforma sala d'estil mediterrani

Interiorisme estival per a una casa a la vora del mar

La primera impressió que desperta aquesta casa respon perfectament als desitjos dels seus propietaris: “Comoditat, olor de vacances i a relax”. Així doncs, l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project, els autors del projecte d’interiorisme a Barcelona, van encertar de ple.

Aquesta segona residència familiar d’obra nova està situada en ple cor de la Costa Brava, en la localitat de Palamós (Girona), i compta amb una superfície de 140 metres quadrats distribuïts en dues plantes, més 30 metres quadrats de terrassa.

Reforma sala d'estil mediterrani
Menjador lluminós d'estil mediterrani

El blau del mar i les fibres naturals protagonitzen la decoració de la sala-menjador

L’estança principal de la planta baixa és la sala-menjador oberta, projectada cap a l’exterior, les vistes del qual es gaudeixen especialment des del sofà raconer en forma de L. L’harmonia visual dels tons naturals i suaus de les tapisseries, cortines i mobiliari es veu esquitxada, com una picada d’ullet al pròxim i inspirador Mediterrani, pels tocs blaus dels coixins, quadres, pantalles de llums i elements decoratius que combinen perfectament amb les textures i els tons naturals en el vímet de les cadires, el ratàn de la catifa i les fibres naturals de les cistelles de les plantes i llums.

En defensa de la uniformitat cromàtica direm que el color blanc és el teló de fons de tots els ambients per a potenciar la lluminositat i l’amplitud i per a destacar cadascuna de les peces triades per a les diferents estances.

Reforma d'habitació estil mediterràni
Mobiliari estètica mediterrània

Un dormitori principal d'estil molt mediterrani

A l’habitació tipus suite es repeteixen els mateixos patrons estètics que en la planta principal, és a dir, predomini del blanc, també en peces de mobiliari com la calaixera i el mirall, tocs de materials naturals en els llums, i la nota de color blau mar en els tèxtils que vesteixen el llit. Destaca el capçal entapissat en gris, un to molt vinculat a l’ADN dels espais de disseny de Tinda’s Project, amb el detall de les tatxes que segueixen el dibuix de la vora.

Habitació estil fresc i natural

Groc lluminós per a l'habitació de convidats

Per a aquesta habitació s’ha apostat per donar-li el protagonisme a un altre color que igualment desperta les connotacions estivals d’aquesta casa, i que no podia ser un altre que el groc del sol. Per a la decoració amb coixins, encara que dels mateixos tons, es juga amb diferents estampats i dibuixos per a trencar amb les línies simètriques del conjunt de la decoració, protagonitzada pels dos llits que també tenen el mateix capçal que el dormitori principal, que serveix de nexe d’unió estètic entre tots dos.

Reforma de bany Palamós
Detalls decoratius d'estil mediterrani

Complements decoratius indispensables a les cambres de bany

En la primera planta, la casa compta amb dos cambres de bany amb dutxa, la de la suite i la d’ús per als altres dormitoris, de línies molt semblants que combinen elegància i sobrietat a parts iguals. La de la suite, com a valor afegit, presumeix de molta llum natural i vistes al mar. Totes dues són amplies i resulten còmodes i acollidores amb detalls, com poden ser un quadre, una planta o unes espelmes, també s’inclouen les aromes, ideals per a aportar aquesta essència que personalitza l’ambient i el fa més agradable, si cap.

Mobiliari estil mediterrani

Un chill-out molt tropical per a la terrassa

Aquesta casa no seria el que és sense la seva terrassa, des de la qual se senten les onades del mar. És el racó preferit dels propietaris. En l’ambientació del seu estudi de paisatgisme es va apostar per donar vida a dos espais. D’una banda, el que serveix de menjador d’estiu i, per una altra, el protagonitzat pel llit balinès que recrea el més desitjable dels chill-outs. Les plantes i les bardisses posen la nota natural com a elements vius indispensables en un espai exterior, i a efectes decoratius s’ha buscat seguir el mateix fil conductor seleccionant coixins amb estampats de plantes i en colors verds molt frescos.

Altres articles