Disseny de sala d'estar amb molta llum natural

La importància de la il·luminació en el disseny d’interiors

Quant d’important creieu que és la il·luminació en un disseny interior?  

Per a Tinda’s Project, una bona feina d’il·luminació és essencial a l’hora de projectar un disseny d’interior, no sols per proporcionar una visibilitat adequada en un espai, la qual cosa és especialment rellevant en àrees de treball o de lectura. Si no també per crear diferents ambients segons la funcionalitat de l’espai i la intenció que es vulgui transmetre a l’usuari.  

D’altra banda, és possible fer un treball d’il·luminació més decoratiu, pensant en els detalls de la llar. És a dir, quan la nostra intenció és destacar elements de decoració com a peces escultòriques per a focalitzar el punt d’atenció en elles.  

Cuina oberta amb bona lluminositat
Disseny de bany i il·luminació

És necessari un estudi lumínic previ

A Tinda’s Project es duu a terme un bon estudi lumínic previ en cadascun dels projectes. De la mateixa manera, és igual d’important saber triar bé les lluminàries adequades per a cada estança i per a cada ús. No seran les mateixes lluminàries ni intenció lumínica la que ha de tenir una sala-menjador, que una decoració d’una cambra de bany.  

Il·luminació sala-menjador i cuina oberta
Il·luminació en dormitori de convidats
Il·luminació puntual a la zona de treball

Aquests són els tipus d’il·luminació que s’han de tenir en compte a l’hora de treballar la il·luminació en un projecte:  

Il·luminació general: És aquella que proporciona una il·luminació en tot l’espai. Poden ser des de lluminàries encastades al sostre, llums de peus o aplics de paret.  

Il·luminació puntual: És la il·luminació pensada per a zones de treball, ja que acostuma a ser més focalitzada i intensa. Per aquests casos, recomanem els llums o làmpades de taula.  

Il·luminació penjant
Il·luminació d'accent al mobiliari
Làmpada de taula d'ambient

Il·luminació d’accent: Es fa servir per a destacar elements decoratius o de disseny, com una pintura, una prestatgeria o un moble específic. Poden ser llums d’halogen, llum LED o llums de projecció.  

Il·luminació ambiental: Es fa ús d’aquest tipus d’il·luminació per a crear un ambient càlid i acollidor. Es proporciona a través de llums penjants, de taula o de peus. 

Sala menjador i cuina oberta amb molta llum
Cuina oberta integrada
Reforma integral cuina separador vidre

La llum natural dóna vida als interiors

La veritat és que la il·luminació d’interior és primordial, tant en horaris diürns com nocturns. No obstant això, sabeu que és igual o més important per a nosaltres? Saber aprofitar la il·luminació natural que incideix a l’interior de l’habitatge i treballar en la distribució, els colors, les textures… en relació amb la situació de les obertures a l’exterior i a la quantitat de llum que entri per elles. El nostre deure com a professionals és aprofitar-la al màxim.  

Una de les principals característiques del nostre disseny és treballar cuines obertes i integrades al saló-menjador. A més de millorar la distribució de l’espai, unificació i visibilitat contínua, permet que no hi hagi interrupcions en el pas de la llum natural.  

Il·luminació zona d'estudi
Tonalitats clares per aportar lluminositat
Menjador lluminós Barcelona

De la mateixa manera passa amb les tonalitats en el mobiliari i els teixits. Acostumen a ser de gammes cromàtiques clares, les mateixes que ajuden a reflectir la llum, incrementen la seva lluentor i generen sensació de major amplitud als espais.

Projecte amb treball d'il·luminació

L’elecció del tipus d’il·luminació, per part dels interioristes, també és important. Els llums LED són una excel·lent opció perquè proporcionen una il·luminació d’alta qualitat i són molt eficients energèticament. Les llums halògenes són una altra opció popular a causa de la seva capacitat per a proporcionar una il·luminació càlida i acollidora.  

 

 

 

Reforma sala d'estar Barcelona

En resum, considerem que la il·luminació és un element clau en el disseny d’interiors, ja que pot millorar la funcionalitat i l’estètica d’un espai. És important considerar acuradament l’elecció del tipus i la col·locació de la il·luminació per a obtenir els millors resultats.  

Si veus complicat treballar la il·luminació en el teu projecte, el nostre consell és que acudeixis a un professional. 

Altres articles