Disseny de bany en suite

La il·luminació d’una cambra de bany marca la seva decoració i funcionalitat diària

Primer cal entendre la importància que ha anat guanyant la cambra de bany al llarg dels últims temps com un espai de disseny més de la casa al qual prestar tanta atenció com a la sala d’estar o al dormitori. I en qualsevol projecte d’interiorisme així es reflecteix, com ho confirma l’equip de decoradors a Barcelona de Tinda’s Project. I el segon és assumir el paper que té la il·luminació del bany per a aconseguir aquest espai de benestar que combini funcionalitat i decoració.

Reforma integral bany amb llum natural
Disseny lluminós bany en suite

Saber sobre la llum natural de la cambra de bany també és important

Quan es parla d’il·luminació, el primer que es pensa sempre és en llums, focus, etc., és a dir, la il·luminació artificial, indispensable quan arriba la nit en qualsevol espai de la casa. Però en interiorisme, la il·luminació natural és igualment important i cal saber tractar-la dins de l’espai de disseny, tenint en compte com incideix el sol per a, per exemple, evitar que es reflecteixi en el mirall del bany.

Succeeix que en una casa, si hi ha un espai que és més susceptible de poder no tenir llum natural, aquest és sempre el bany, moltes vegades amb finestres situades en patis interiors o, en el pitjor dels casos, ni això, necessitant extractors per a sortida d’olors. És per això que si la teva cambra de bany té llum natural, estàs de sort; en cas contrari, l’estudi d’il·luminació que necessita és més exigent.

Estudi lumínic bany suite

Estudi previ d'il·luminació a les cambres de bany

Centrant-nos en el que seria la il·luminació artificial i dins dels serveis d’interiorisme i decoració a Barcelona que ofereix Tinda’s Project, duen a terme un bon estudi lumínic previ en cadascun dels projectes, també en els banys.

És molt important saber triar bé les lluminàries més adequades en cada cas, tenint en compte també l’estil que tindrà aquest bany per a aconseguir que s’integrin amb la resta d’elements que el componen.

Il·luminació senzilla de bany suite
Il·luminació senzilla de bany suite
Il·luminació minimalista de bany

L'opció dels focus és la més recomanada en cambres de bany

En el disseny d’un espai com la cambra de bany, un dels aspectes que es marca com a objectiu qualsevol estudi d’interiorisme és crear una atmosfera relaxant, atesa la creixent demanda d’aquestes estances com a llocs de desconnexió. En aquest sentit, i en relació amb les tendències d’il·luminació, es busquen lluminàries minimalistes, de línies depurades, molt discretes, que passin tan desapercebudes com sigui possible i això es reflecteix molt bé en l’elecció de focus en els banys. Són l’opció que més i millor s’integra també en qualsevol tipus de bany, sigui de l’estil que sigui; tal és així, que els decoradors de Barcelona de Tinda’s Project és el producte lumínic que més implementen a les seves cambres de bany.

Làmpada decorativa en bany
Il·luminació penjant bany elegant

Llums especials o per a ambients especials

Com diem, a més de la il·luminació general de la cambra de bany, la que quan acciones l’interruptor il·lumina pràcticament tot l’espai, existeixen altres punts focals que podem il·luminar amb diferents models de lluminàries, ja siguin de sobretaula o penjants, disponibles en infinitat de dissenys i acabats, sempre buscant la integració amb les altres peces i l’estil decoratiu del bany.

Moltes vegades obeeixen a peticions expresses dels clients, unes altres és per una qüestió merament funcional, de voler buscar aquesta altra il·luminació més tènue, que sorgeix quan la general s’apaga i que convida a gaudir d’una atmosfera relaxant.

Decoració de bany amb marbre
Decoració de lavabo en acabats obscurs
Il·luminació de bany acabat en negre

Cambres de bany fosques, il·luminació doblement ben estudiada

Atenent l’estil del bany i a la decisió del seu disseny, pot donar-se el cas que hi hagi un predomini de tons foscos en els materials, la qual cosa obliga a atendre encara amb més atenció la il·luminació, ja que d’aquesta dependrà que l’ús diari de l’espai resulti pràctic, perfectament il·luminat, a més de saber generar una atmosfera agradable.

En aquests casos, a més, on els acabats i elements foscos realcen un tipus d’estil molt especial en interiorisme, més distingit, cal tenir més present que mai la faceta decorativa de la il·luminació.

Decoració lumínica bany infantil
Disseny de bany infantil

Més funcionalitat que decoració a les cambres de bany infantils

I què dir de la il·luminació de les cambres de bany infantils. A simple vista sembla menys exigent. És cert. També cal pensar que els nens precisen en aquest espai un predomini de la practicitat per sobre de qualsevol interès decoratiu a efectes lumínics. Una imponent llum blanca general és suficient.

En alguns projectes de banys infantils es pot incloure algun toc diferent, jugant amb la llum precisament, com l’ús de tires LED per a l’efecte de retroil·luminació d’alguna paret o racó, un detall que als més petits els pot fer certa gràcia i il·lusió cada vegada que entren en el seu bany.

Altres articles