Terrassa decorada

Decora el balcó o terrassa perquè sigui el lloc més atractiu de la teva llar

L’estiu ja és aquí i encara no estàs gaudint al màxim del teu balcó o terrassa? Deixa’ns dir-te que, probablement, estàs desaprofitant el potencial que té i els beneficis que et pot aportar. Continua llegint i pren nota dels nostres consells per gaudir al màxim del teu balcó o terrassa.  

Terrassa moderna decorada

Importància d'aprofitar el teu balcó o terrassa amb una bona decoració

Sabem que totes les estances d’una vivenda tenen una funció específica, de manera que el balcó o la terrassa no són una excepció. Es tracta d’una zona social i molt versàtil, t’imagines un lloc fresc i ple de plantes, on puguis gaudir del sol i de l’aire lliure? 

Decorar aquest balcó o terrassa que tens oblidat, a més de convertir-se en el teu lloc preferit on relaxar-te, organitzar sopars amb amics… t’ajudarà a augmentar el valor de l’habitatge, sent aquest un punt molt favorable per a tu. Així que… aquest any no hi ha excuses! Per on comencem? 

Piscina exterior decorada
Decorar terrassa amb plantes

Quina serà la seva funció?

En primer lloc, hem de ser realistes i conscients que el partit que li puguem treure a aquest balcó o terrassa dependrà de les seves dimensions. Així doncs, partint de l’espai que tenim, el primer pas és preguntar-nos quina volem que sigui la seva funció principal. 

Si es tracta d’un balcó de dimensions reduïdes, el millor és optar per crear una petita zona tant de relaxació com de lectura, gaudir del sol i prendre alguna cosa. Si, per contra, tens suficient espai, podries convertir la teva terrassa en el lloc perfecte per fer, fins i tot, celebracions amb amics i familiars. 

Crea una zona d’ombra 

Sempre que puguis, i independentment de si estem parlant d’una terrassa i/o balcó, et recomanem tenir alguna zona d’ombra de cara als mesos d’estiu. Pots optar des d’un para-sol, una pèrgola, un tendal o, fins i tot, un arbre. Tu decideixes segons el que vagi millor per al teu espai! 

Decoració exterior
Taula exterior decorada

Un balcó petit no és un inconvenient!

1. Aprofita l’espai que tens en vertical, col·loca prestatgeries flotants, penjants i fins i tot jardineres verticals per tenir més espai i decorar amb plantes. 

2. Opta per mobiliari funcional, que et permeti combinar-lo a l’espai sense cap mena de restricció, com cadires plegables, tauletes auxiliars petites o bancs amb emmagatzematge integrat. 

3. No hi ha res que la il·luminació no pugui arreglar! I per petit que sigui el teu balcó, tens al mercat des de garlandes de llums LED, fanals i fins i tot espelmes per aconseguir convertir-ho en un espai agradable i acollidor. 

4. Per no saturar el poc espai existent i poder incorporar plantes, una opció interessant és col·locar-les en vertical, siguin penjants o en testos. Ho pots personalitzar al 100%! 

En canvi, si disposes d’un espai més gran tens més marge a l’hora de crear diferents zones segons l’ús que li vulguis donar i, en conseqüència, no et limita ni en l’elecció de mobiliari ni en la selecció de plantes. 

Decoració terrassa

Si tens terrassa... pren nota!

És un error pensar que, per tenir més espai, pots tenir de tot i més. Evita comprar mobiliari o decoració en excés abans de prendre mides de la teva terrassa, pensar en les funcions o activitats que vols realitzar-hi (llegir, menjar, prendre el sol, zona polivalent…), perquè el disseny sigui adequat a la grandària de la teva terrassa. I, sobretot, dona-li importància a la que més t’interessi. 

Considera la zona d’ombra que hem esmentat anteriorment, que a més de protegir-te del sol, crearà una zona atractiva o acollidora. 

Quant a les lluminàries, tindràs més varietat per triar la que millor s’adapti a les teves necessitats, estil i pressupost: llums d’exterior, penjants, dempeus, garlandes de llum LED, de paret, balises, fanals… 

 

Decoració exterior estil mediterrani
Decoració terrassa amb plantes
Decoració exterior

I tu, quin estil tries?

Al nostre estudi d’interiorisme a Barcelona, tenim molt de gust per l’estil mediterrani! Tanmateix, és important comentar que l’estil de la nostra vivenda al seu interior marcarà la decoració de la terrassa o del balcó, amb l’objectiu que existeixi plena continuïtat entre l’interior i l’exterior. 

Si t’interessa, et convidem a donar-li un cop d’ull a aquest bloc per si vols saber quines indicacions cal seguir per aconseguir aquesta decoració d’estil mediterrani que tant ens agrada! No oblidis que com més evocació  al mar i a l’estiu (corda, lli, ratán…) en combinació amb tonalitats blanques, blaves, turqueses, verdes i colors terrosos, millor. 

Aposta tot al blanc si vas a la recerca d’un estil eivissenc per al teu balcó o terrassa, no passa de moda i et donarà molta claredat a l’espai. 

Balcó amb plantes

Una altra opció més divertida i personalitzable és optar per un estil vintage. Restaura els teus propis mobles amb aire antic, utilitza materials vintage com ara catifes i cortines brodades a mà, ceràmica antiga i detalls de fusta tallada. Els colors han de ser suaus, neutres o pastel per a les parets, i tant per a  les teles com pels accessoris, fes servir estampats florals suaus i detalls d’encaix. 

No oblides les plantes! I és millor si les afegeixes a recipients antics o testos de terracota. 

En canvi, si busques un estil més aviat rústic, opta per mobiliari de fusta natural. Els materials naturals com pedres o maons, així com la decoració amb cistelles de vímet, testos de terracota i elements de decoració vintage com els fanals de ferro, t’ajudaran a aconseguir aquest ambient tan autèntic que desitges. 

Terrassa decorada amb coixins

Dona-li el toc final amb els tèxtils.

Els detalls tèxtils finals com ara coixins, catifes, mantes… t’ajudaran a complementar l’estil de la decoració del teu balcó o terrassa amb color, vida i textura. 

Recorda que el principal avantatge dels tèxtils a la decoració exterior és que ens permeten renovar la decoració de forma senzilla i econòmica, canviant-la segons la temporada o gust temporal. 

Aquesta vegada no hi ha excuses! Dona aquest canvi al teu balcó o terrassa per gaudir del teu trosset de paradís. I si necessites ajuda, recorda que el nostre estudi de Barcelona compta amb el seu propi equip especialitzat en paisatgisme per poder assessorar-te en els teus espais exteriors. 

Altres articles