L’estil eivissenc sempre és tendència

Decorant a l’estil mediterrani

En decoració, l’estil mediterrani és sinònim de claredat, brisa marina i sobrietat natural. Un estil gestat a la vora del Mare Nostrum, des de les illes gregues, les costes de Turquia, Itàlia França o Espanya fins al litoral del nord d’Àfrica.

Deixar que la llum inundi la casa, explotar la bellesa de la senzillesa, utilitzar materials naturals i combinar-ho tot amb una paleta pròpia de l’ambient mediterrani, en la qual predomina el color blanc amb pinzellades blaves, verd oliva i tons terrosos. En això consisteix l’estil serè i natural del Mediterrani.


Casa d’estil mediterrani

Les construccions que trobem entorn del Mediterrani presenten certes singularitats que les defineixen, com són les seves parets blanques, les seves bigues de fusta o els seus terres de fang. No podem passar per alt tampoc els seus patis i terrasses que permeten gaudir del sol, cuidar de les plantes que els donen color i convidar als teus amics a grans vetllades.

Una casa mediterrània està sempre oberta a l’exterior i a la naturalesa, però també a la gent. Són, en essència, acollidores, pensades per a gaudir de tot el que la vida ens ofereix. Per a això cal tenir en compte alguns elements claus, apunta!

Parets blanques i netes

El color blanc o bé tons molt clars de colors terres o blaus són els triats per a pintar les seves parets. Murs que en la seva versió més tradicional mostren un aspecte rústic irregular com la textura del treball del guix, però que és igualment vàlid en parets llises més contemporànies. Aquestes parets també permeten deixar a la vista els materials constructius, obtenint algunes parets de maó o pedra d’allò més personals i decoratives.

Hi ha gran varietat de materials per a empedrar els terres de les cases mediterrànies. Per a nosaltres, un dels més reconeixibles és el taulell de fang cuit, que bé pot presentar-se en forma de grans lloses o de petites peces que, acolorides o no, formin vistosos mosaics. També és comú trobar sòls coberts amb altres materials com la pedra o, fins i tot, la fusta.

Un dels factors essencials de l’estil mediterrani és la importància de la llum. A les ja esmentades parets blanques podem sumar la rellevància majúscula dels espais exteriors, siguin terrasses, balcons, porxos o senzillament, les finestres. Eliminar qualsevol element que obstaculitzi la llum, usar cortines en tons clars, i afavorir la continuïtat entre l’espai exterior i l’interior, fent les obertures tan grans com sigui possible. Col·locar de manera intel·ligent miralls en les estances de la casa multiplica considerablement tant la lluminositat com la sensació d’amplitud.

Piscina estil mediterrani amb rattan
Estilo mediterraneo lifestyle
Decoració estil mediterrani gandula

Decoració estil mediterrani

Els elements decoratius tenen una importància cabdal a l’hora de definir l’estil de la nostra casa. En aquest cas, han de ser triats amb molt d’encert, perquè la sobrietat decorativa és una de les característiques típiques del treball d’un interiorista en l’estil mediterrani. La frase “menys és més” és molt encertada, ja que a través de comptats elements amb un aire natural, tradicional o marí el nostre habitatge podrà aconseguir aquesta ànima mediterrània. Sense cap dubte, aquests són els detalls als quals has de parar esment:

A priori, els teixits que vesteixen la nostra casa d’estil mediterrani podrien semblar un element secundari, però és molt el pes decoratiu que sustenten. Per això, triarem teles confeccionades amb materials naturals, principalment lli i cotó, i entonats una vegada més amb la paleta de colors clars i naturals.

Si bé és cert que aquí pots permetre’t tocs de color més potents o estampats més vistosos en coixins o estovalles, com vam fer a Tinda’s en aquest projecte apostant pels tons blaus.

Decoració estil mediterrani

Projecte a la Costa Brava | Tinda’s Project Interioristas


Mobles d’estil mediterrani

Els mobles que podem trobar en interiors mediterranis destaquen per certa sobrietat i economia de mobiliari. No són espais recarregats, sinó que compten amb els mobles necessaris realitzats en materials generalment naturals. La fusta és, evidentment, la reina del mobiliari, però també podem trobar vímet o forja.

Parlar del Mediterrani és parlar de naturalesa i alegria de viure, i quina millor mostra de totes dues coses que unes boniques cintes, crasses o cactus en cada estança de la casa o un deliciós bouquet d’oloroses flors fresques que ens alegrin el dia. No obstant això, si comptes amb un espai obert de certa envergadura, comptar amb la bellesa dels retorçats troncs d’una olivera ens transportarà immediatament a paisatges purament mediterranis.

També és molt típic el treball tradicional dels terrissaires, per la qual cosa col·locar en racons, prestatgeries o al pati peces de fang com gerres o plats de ceràmica aportaran un punt artesanal.

Decoració estil mediterrani

T’ha seduït l’aire de l’estil Mediterrani? T’animes a fer algun canvi en la decoració de casa teva? Explica’ns, de Tinda’s estarem encantats d’ajudar-te!

Altres articles