Interioristes a Barcelona

Els tèxtils d’hivern per a la casa més pràctics i decoratius

Aquesta setmana hem rebut oficialment l’hivern i encara que les temperatures, alguns dies, no corresponen amb les que esperem d’aquesta estació de l’any, les nostres cases sí que han d’adequar-se a la necessitat de comptar amb tèxtils hivernals que aportin calidesa, confort, suavitat i, a més, decorin, en les diferents estances.  

Com podreu veure a les fotografies de diferents projectes del nostre estudi d’interiorisme i decoració de Barcelona que il·lustren aquest post, hi ha estances que resulten més idònies que unes altres per a incloure aquests tèxtils d’hivern que, quan aquest passi, se substitueixen per uns altres més lleugers i frescos, o directament es prescindeix-hi d’ells.  

interioristas en barcelona
Decoradors a Barcelona

Dormitoris i sala d'estar, les estances més abrigades de la casa

D’entre els espais de la casa que requereixen l’ús de tèxtils més adequats a l’hivern estan els dormitoris i la sala d’estar. El primer perquè, durant les hores de somni, el cos necessita sentir-se abrigat correctament per la roba de llit per a mantenir la temperatura corporal adequada que faciliti el descans.  

I la sala d’estar perquè és on passem també moltes de les hores del dia en situacions estàtiques com veient la tele, llegint un llibre o xerrant asseguts al sofà i es necessita no solament, també sentir-se abrigallat per a no agafar fred, sinó disposar d’un ambient de confort càlid i confortable i això només ho aporten els tèxtils (a més de la calefacció).  

Cóm decorar una cama amb coixins
Decoració d'interior
Decorar el llit amb coixins

Els tèxtils d'hivern que millor vesteixen el llit

En la roba de llit es focalitza l’objectiu dels tèxtils que, a l’hivern, han de ser de composicions més càlides, tenint com a màxim exponent els llençols de franel·la, d’un ús molt tradicional. Més actual és l’ús d’edredons, nòrdics o mantes que, a més, es poden triar d’infinits dissenys i colors per a integrar-los en la decoració del dormitori.  

I un complement que també s’acostuma utilitzar molt als peus del llit són els plaids, la fi dels quals és més decoratiu, podent triar-ho en teixits com la llana, el vellut, de pèl o d’acabat borreguet, sempre combinats amb la roba de llit i els coixins.  

Decoración de habitación de matrimonio
Decoració d'interior
Decoració d'habitació
Detalls decoratius a l'habitació

La catifa al dormitori com a element tèxtil d'hivern indispensable

Però, encara que la roba de llit és important quan parlem dels tèxtils d’hivern, també hi ha altres elements que es poden incloure i que sempre es recomanen per a potenciar aquesta sensació de calidesa que busquem en un dormitori. Parlem de les catifes.  

Preferiblement, s’han de situar al costat del llit amb la idea que els peus, en aixecar-se, evitin el contacte fred del sòl. També es poden col·locar al costat de l’armari pensant en el moment de vestir-se. L’opció de triar-la en una grandària individual per a cada costat del llit es planteja amb la de triar una única catifa gran col·locada sota el llit i que cobreixi també els laterals i el peu del llit. Tu decideixes! 

Sofà amb coixins decoratius
Catifes decoratives
Detalls de decoració

La versatilitat d'una catifa a casa no té límits

Com dèiem, les catifes desperten sempre sensacions de calidesa. La frase literal de «vestir els sòls» és veritat i el seu ús és tan versàtil que també es poden incloure en altres estances de la casa. Per descomptat, a la sala d’estar, tractant de cobrir tota la zona del sofà, però també en altres espais similars, com un racó de lectura, o espais de pas, com pot ser un rebedor o un distribuïdor. I parlant de sofàs, durant l’hivern mai ha de faltar-hi en ells un plaid o una manta per a tapar-se en un moment donat.  

La catifa és un altre d’aquests elements tèxtils que, a més de la seva finalitat pràctica, presumeix d’una altra decorativa molt potent donada la gran varietat de dissenys, acabats i colors que existeixen. A més, es poden fer a mida i, molt important, si tens mascotes a casa, no pateixis pel seu manteniment, també hi ha catifes que són aliades de gossos i gats.  

Decoració amb coixins
Decoració amb coixins
Decoració amb coixins

Els coixins, millor desenfundables, són l'element tèxtil que millor decora

I què dir dels coixins? Una altra peça tèxtil que, tot sigui dit, funciona molt bé durant tot l’any als sofàs de la sala d’estar i als llits, sobretot però que a l’hivern ha de mostrar-se amb teixits més propis d’aquesta estació. I aquest és el principal avantatge d’adquirir coixins que siguin desenfundables 

Com diem, el factor estètic és fonamental també en els coixins pel seu paper com a accessori decoratiu que sempre ha d’anar combinat amb altres peces de l’estança quant a estil, estampats i tonalitats.  

Decoració habitació infantil amb coixins
Decoració amb catifa a l'habitació

Pren nota dels tèxtils d'hivern que necessita un dormitori infantil

Tornant als dormitoris, cal no oblidar-se dels infantils, on els tèxtils d’hivern també tenen el seu paper clau tant en la roba de llit (per a cobrir bé als més menuts i mantenir-los calents), com en altres complements, com els coixins, les catifes, les mantes o plaids… que tant serveixen per a decorar com per a tapar-se, jugar o asseure’s damunt.  

A més, precisament en l’univers infantil són molt importants les textures com a part del seu aprenentatge, d’aquí ve que es busquin teles suaus, tan agradables al tacte, i de colors molt diversos.  

Decoració de bany

Al bany, tovalloles i barnussos sempre calents sobre el radiador

Als banys de la casa, poc a poc es parla dels tèxtils que també necessiten. Bàsicament, els que al·ludeixen a la roba de bany, com són les tovalloles de diverses grandàries i la catifa per a sortir de la dutxa i no agafar fred als peus.  

I precisament a l’hivern, una peça tèxtil que es recomana molt al bany és el barnús. Ah! I un consell molt pràctic: aprofita els radiadors per a assecar els tèxtils del bany i per a tenir-los calents en el moment que els necessitis. 

Altres articles