Projecte de sala d'estar a una vivenda de luxe

Catifes i mascotes, amics per sempre, segons Tinda’s Project

A la pregunta de si tenir un gos o un gat és compatible amb presumir d’una bonica i bona catifa a casa, l’Eva Mesa, co-fundadora de l’estudi d’interiorisme Tinda’s Project, ho té clar: “Per descomptat, ja que hi ha materials i teixits perfectament adequats que garanteixen aquesta convivència”. La clau està en la cerca del producte tèxtil idoni, en aquest cas, que es pugui rentar i aspirar, “perquè catifes amb aquestes característiques n’hi ha, i no són menys estètiques per això, al contrari del que es pugui pensar també”, afegeix la interiorista.

Catifes i animals a la vivenda

Saber prèviament si la catifa es pot rentar i aspirar bé

Existeix la falsa creença que si tens catifes a casa, has de tenir molta més cura amb els pèls de l’animal, amb les possibles taques de diversa naturalesa que pugui generar o amb el fet que li agradi gratar-la. És per això que moltes persones directament prefereixen prescindir d’aquest element tèxtil que, no deixant de ser un accessori, té un paper molt important en els espais, tant a efectes estètics com funcionals.

Eva Mesa entén que és una qüestió de desconeixement per part de l’usuari, per això recomana “tenir vista amb el tipus de catifa que es posarà i, sobretot, informar-se bé prèviament i assegurar-se que es pugui rentar i aspirar”. I afegeix que “el fet rellevant és que, a més, pugui rentar-se còmodament a casa. Una altra cosa és que per les dimensions de la catifa no sigui possible ficar-la a la rentadora”.

Catifa a la zona de menjador
Catifa en dormitori
Catifa a la sala d'estar

En tots els projectes de Tinda’s Project les catifes que col·loquen ja compleixen indiscutiblement els requisits de compatibilitat amb qualsevol mascota, “i ja no sols per elles, sinó perquè al final busques la màxima practicitat en el dia a dia, amb peces i accessoris que et facin la vida més fàcil”, opina la co-fundadora de l’estudi. I en aquest sentit inclou a altres elements tèxtils, com poden ser les tapisseries, i també altres usuaris com són els nens, tan susceptibles de provocar imprevistos del tipus taques, trepitjades, etc.

A l’estudi d’interiorisme a Barcelona treballen amb proveïdors de catifes la composició de les quals està pensada ‘ex profeso’ per a aquesta finalitat, com pot ser el polipropilè i la poliamida, encara que l’Eva Mesa reconeix que “encara són pocs els fabricants que es plantegen la validesa si hi ha animals, però estic segura que això anirà canviant”.

Disseny de dormitori amb catifa
Catifa a la zona de menjador

Catifes compatibles amb mascotes també per a exteriors

I pensant ja en el bon temps, els ambients a l’aire lliure també poden presumir del bon gust d’incloure una catifa per a vestir els paviments, “amb l’avantatge afegit que, aquests tèxtils pensats per a exteriors, són tots compatibles amb les mascotes, ja que es poden mullar i netejar directament amb la mànega”. En aquest sentit, una assegurança i bon argument en l’elecció d’una catifa és optar per un model que sigui in/out, per què no?

Catifa per a exteriors

Todas las imágenes corresponden a proyectos realizados por el estudio de interiorismo de Barcelona, Tinda’s Project (©Mercè Post y ©Jordi Canosa), salvo la del perro que es de la marca Papiol Alfombres.

Altres articles