Decoració de prestatgeries

Guia per a la decoració de prestatgeries

No saps per on començar a decorar les teves prestatgeries o mobiliari amb prestatges? No optis per rendir-te i organitzar-ho sense seguir cap criteri. Aquest és el teu blog, continua llegint!  

La veritat és que les prestatgeries són un gran encert en disseny d’interiors. A més de la varietat de models existents al mercat, és una opció pràctica que li dona a qualsevol estança un toc estètic molt benvolgut pels teus convidats. Perquè, qui no s’acosta a una prestatgeria a veure més de prop el que hi ha exposat?  

Dormitori amb prestatgeries

Unió entre l'estètica, emmagatzematge i ordre

I no sols això, a més que són excel·lents per mostrar llibres, fotografies, escultures… i altres elements decoratius, són ideals per a un emmagatzematge addicional. Això sí, no oblidis que la decoració va de bracet de l’ordre, de manera que hauràs de mantenir la teva prestatgeria organitzada perquè no perdi la seva estètica inicial.  

Prestatgeries de disseny
Moble de prestatgeria

Com decorem una prestatgeria?

Abans de començar a donar-li vida a les teves prestatgeries, és tan important el criteri a seguir per seleccionar els teus objectes decoratius com no excedir-te fent la tria. Com a decoradors a Barcelona, sabem que pot ser complicat triar bé entre tant i que se’t pugui fer costa amunt, però aquí et deixem alguns consells per aconseguir un resultat coherent, a més d’estètic.  

Prestatgeria de disseny
Prestatgeries de paret
Salad d'estar amb prestatgeries

Per obtenir un aspecte atractiu, assegura’t de combinar elements de grandàries i altures diferents. D’aquesta manera aportaràs dinamisme i evitaràs agrupacions estàtiques en certs punts de la teva prestatgeria.  

L’objectiu està en buscar l’harmonia i l’equilibri visual entre tots els objectes que vulguis col·locar. La teoria dels tres objectes o dels imparells funciona a la perfecció per crear aquesta harmonia, ja que, a l’ull humà, són més dinàmics que els nombres parells. Llavors pots col·locar, per exemple, un gerro, un llibre i una espelma.  

Tal com hem esmentat, aquest mobiliari no és només decoratiu sinó també funcional, per la qual cosa, per a una millor organització i estètica pots afegir cistelles o caixes d’emmagatzematge per conservar l’ordre i que combini bé junt amb la teva decoració.  

Prestatgeries en color negre
Prestatgeries blanques a la sala d'estar

Guia't pels colors!

Segueix la mateixa línia de colors que ja tens a la teva estança per triar la decoració que anirà a les teves prestatgeries amb la finalitat de mantenir aquest fil conductor.  

Et recomanem que facis ús de tres colors, que és l’ideal, a cinc, com a màxim, en els quals basaràs tots els teus objectes decoratius, col·locant en cada prestatge un polsim de cada color de manera coherent, perquè hi hagi ordre i equilibri.  

No obstant això, si tens algun objecte decoratiu que vols posar si o si, guia’t per aquest i que els seus propis colors et serveixin de base per combinar amb la resta d’elements.  

Prestatgeries de paret

En el cas que tinguis molts llibres per col·locar, sigues creatiu i dona’ls un toc col·locant-los en vertical i horitzontal, agrupant-los per color o per tema.  

I no oblidis incloure plantes o flors per donar aquest punt de verd refrescant i de color. Així mateix, intenta utilitzar plantes en diferents grandàries i textures per agregar dimensió i interès.  

Decoració amb prestatgeries blanques de paret
Moble de televisió amb prestatgeries

Que reflecteixin la teva personalitat!

Fes ús de les teves prestatgeries per mostrar els teus interessos i personalitat, incloent-hi els teus llibres preferits, objectes artístics, records de viatges, fotografies amb amics i familiars, de les teves mascotes, quadres, pòsters emmarcats… i una infinitat d’opcions. Només així seran úniques i personals.  

Al cap i a la fi, seràs tu la primera persona a apreciar tot el que tinguis allí exposat!  

Prestatgeria infantil

El nostre últim consell per decorar les teves prestatgeries és que, per descomptat, no oblidis mantenir l’ordre i la neteja. A més de canviar els objectes d’ordre o afegir alguna peça nova a la teva col·lecció per mantenir-la fresca, renovada i emocionant. 

Altres articles