L’ús del color a la decoració d’interiors

L’ús del color a la decoració d’interiors

El color és un dels elements més poderosos en la decoració d’interiors, ja que pot arribar a transformar per complet qualsevol espai i transmetre diferents sensacions a l’usuari. Tant els decoradors com els dissenyadors d’interiors a Barcelona coneixem la importància de triar amb cura la paleta de colors adequada per aconseguir equilibri i harmonia en cada projecte.  

En aquest article, explorarem la influència del color al disseny interior i com els experts en decoració aprofitem aquesta eina per crear espais estètics i funcionals que reflecteixin l’estil i personalitat dels seus clients.  

Decoració d'interiors

Els colors tenen un impacte emocional i psicològic en les persones.

Cada tonalitat té la seva pròpia personalitat i és capaç de transmetre sensacions úniques. Així doncs, quan pensem en tons càlids com el vermell, taronja o groc, ens transmeten sensacions d’energia i calidesa. En conseqüència, són ideals pels espais més socials, actius i creatius de l’habitatge.  

D’altra banda, els colors freds, com els blaus, verds o violetes, transmeten calma i serenitat, la qual cosa els fa ideals pels espais dedicats a la relaxació i al descans.  

Llit decorat amb coixins
Sala d'estar decorada
Decoració amb coixins

I no sols afecten al nostre estat d’ànim, sinó també a la percepció final de l’espai; els colors clars, visualment, tendeixen a fer que l’estança sigui més àmplia i lluminosa, com ara el blanc, crema i tons beiges. En contrast, pels espais més grans, els decoradors fan servir colors més profunds i saturats per generar una sensació de calidesa, intimitat i, fins i tot, per definir àrees. 

Els decoradors i dissenyadors d’interiors a Barcelona utilitzem aquesta comprensió de la psicologia del color per crear espais que s’ajustin a les necessitats i desitjos dels clients.  

Sala d'estar decorada
Llit decorat amb coixins blancs i blaus

Les tendències de color en disseny interior canvien constantment, i els professionals estem sempre al corrent de les darreres novetats. Com ja sabreu, a Tinda’s, us recomanem començar amb tons neutres que ofereixen una base versàtil per crear ambients sofisticats, moderns i atemporals.

Nosaltres partim d’un to molt característic nostre que anomenem ‘gris ratolí’. I, sobre aquest, afegim accessoris com poden ser: coixins, quadres o decoració…, en colors llampants per donar-li aquest toc de personalitat sense sobrecarregar visualment l’espai.  

 

Sala d'estar decorada

Recorda que no sols les parets i els accessoris es veuen afectats pel color, sinó també el mobiliari i els acabats. Segons el tipus de projecte que vulguis, com a dissenyadors i decoradors d’interiors podem arribar a treballar tots els elements de la vivenda segons la paleta de colors triada, creant una cohesió visual a tot l’espai.  

A l’hora de seleccionar la paleta de colors per un projecte de decoració, els especialistes a Barcelona considerem l’estil i la funció que tindrà l’espai en qüestió, les preferències del client i la il·luminació natural de l’estança.  

Una combinació equilibrada de tons i matisos assegurarà un resultat final harmònic i visualment atractiu. 

Altres articles