Un pis funcional i elegant a l’Eixample

Un pis funcional i elegant a l’Eixample

Els propietaris d’aquest pis ja coneixien el treball de Tinda’s Project per un altre projecte anterior, de manera que la confiança i el coneixement de les preferències jugaven ja amb un cert avantatge. Així, quan van adquirir l’immoble, tenien clar que anaven a posar en mans de l’Eva Mesa i el seu equip la reforma integral d’aquest habitatge de 134 metres quadrats, situada en ple Eixample barceloní.

La finalitat inicial i actual del pis és de lloguer, amb intenció de convertir-se algun dia en la llar dels propietaris, que resideixen fora. Partint d’aquests requeriments, la principal premissa que va rebre l’estudi d’interiorisme per a l’obra va ser la de plantejar una nova distribució més funcional, passant dels cinc dormitoris d’origen als tres actuals (un amb suite) i integrar la cuina oberta en la zona del saló-menjador per a establir clarament una distància entre l’àrea més social i la de descans.

Quant a l’ús de materials, acabats i tonalitats es va decidir per una selecció de peces indispensables i senzilles sobre la base d’una paleta molt neutra, donada la diversitat de possibles hostes. Tant els propietaris com l’estudi coincidien en la necessitat de crear, sobretot, ambients acollidors i serens. I sempre pensant en un resultat final d’alta qualitat, de línies simples, però elegants seguint el nivell que exigeix el propi habitatge, que presumeix també d’una privilegiada i cèntrica ubicació.

Un pis funcional i elegant a l’Eixample
Interiorisme sobri i elegant
Un pis funcional i elegant a l’Eixample

Zona de dia.
Espais oberts i ben comunicats

El principal objectiu de la reforma del pis va ser la nova distribució. Es va aprofitar la circumstància de l’emplaçament de l’immoble, en un xamfrà típic de l’Eixample, per a plantejar la zona més social amb vista al carrer. A més, l’entrada de llum natural també és molt bona gràcies a l’altura del pis. Per tot això, es va decidir crear en un únic espai obert la zona de cuina, menjador i sala, aprofitant els dos finestrals.

En qualsevol cas, la distribució dels tres espais queda diferenciada tant per la disposició del mobiliari, però, i sobretot, pel fosejat dels sostres que aporta profunditat visual i, alhora, permet instal·lar una il·luminació indirecta i ambiental molt agradable. Una altra idea de la reforma per a diferenciar els espais són les dues llibreries a mida realitzades en la paret del menjador i de la sala, respectivament. La primera és d’obra i inclou diverses fornícules per a elements decoratius, i la segona, es va dissenyar simètrica a banda i banda de la xemeneia combinant fusta natural i lacada, amb parts obertes i les inferiors tancades.

La sala es distribueix en forma d’U mirant cap a la televisió i la xemeneia de bioetanol i entorn d’una taula de centre feta a mida, igual que els sofàs. A la seva esquena s’ha disposat, aprofitant l’extrem del conjunt espacial, la cuina americana amb una futura intenció de poder-la tancar amb un parament de vidre per a aïllar-la de la sala.

Un pis funcional i elegant a l’Eixample
Un pis funcional i elegant a l’Eixample

La cuina -que en origen es trobava entre els dormitoris i amb vista al celobert- és l’estança que presumeix del canvi més espectacular de la reforma. Ara té vistes al carrer i molta llum. Tot l’equipament bàsic es distribueix alineat a la paret frontal i s’ha emplafonat amb els mateixos acabats per a integrar-se en el conjunt, destacant una pràctica barra de Silestone que inclou la zona d’aigües i de cocció, així com un espai per a menjar amb tamborets.

Com a racó singular cal parlar del finestral de la sala i que està integrat en un sortint a manera de galeria. En els laterals, Tinda’s Project va aprofitar per a crear uns racons de lectura amb unes senzilles bancades a mida.

Un pis funcional i elegant a l’Eixample

Zona de nit.
Suite amb vestidor i detalls amb textura a les cambres de bany

El vestíbul de l’entrada fa de distribuïdor de les dues zones del pis. A mà dreta s’obre la de dia, com una peça única independent que engloba els tres espais oberts, i recorrent el passadís s’accedeix als diferents dormitoris i cambres de bany.

La reforma va reduir a tres les habitacions. Dues d’elles són individuals, de diferent grandària, i inclouen els seus respectius armaris i escriptoris, i les finestres donen al pati interior que, gràcies a l’altura del pis, permeten l’entrada de bastanta llum natural.

I la tercera habitació es va crear en forma de suite amb un gran dormitori de gairebé 20 metres quadrats, més el vestidor obert. Per a aquest, que aprofita el racó triangular que ofereix l’emplaçament en cantonada de l’edifici, es van dissenyar ‘ex profeso’ els armaris de terra a sostre, amb alguns prestatges oberts.

Quant a les dues cambres de bany, es presenten amb dos estils molt similars, modernes i de línies senzilles però elegants, cuidant molt els acabats. Per exemple, la paret frontal s’ha destacat amb un revestiment ceràmic amb textura, en tons diferents per a cada bany, sent una de les singularitats del treball de Tinda’s Project. El gran -sense estar dins de la suite- té lavabo doble i compta amb alguns tocs negres per a realçar una certa sofisticació.

Altres articles