Sala d'estar renovada

¿Pensant en reformar la sala? Sales d’estar d’inspiració

S’entén que les sales d’estar són les grans protagonistes d’un habitatge. I no ens falta raó per a atribuir-li aquest títol, la veritat és que ho són. Al costat de les cuines, és l’estança que més protagonitza les reformes del nostre estudi d’interiorisme de Barcelona.

Són espais polivalents, destinats a la relaxació, a l’entreteniment i a la socialització. On rebem a la família i amics, on ens relaxem, conversem, veiem la televisió, llegim, juguem o senzillament descansem.

No obstant això, no sempre és una estança amb molt d’espai. Els metres quadrats que tinguem no limitarà les seves funcions, però si la quantitat de gent i d’activitats que es puguin realitzar al mateix temps.

Siguin les dimensions que siguin, existirà una solució funcional i estètica per a la teva sala . En aquest blog t’ensenyem la reforma i l’interiorisme en diferents sales d’estar del nostre estudi per si estàs pensant a renovar la teva sala.

Sala-menjador reformat

Si comptes amb espai suficient

El saló-menjador va ser la intervenció més gran en aquest projecte. És de grans dimensions, amb els sofàs disposats en forma de L, a més de dues butaques i dos pufs, fàcils de moure i desplaçar en funció de les necessitats.

Tot queda orientat al moble dissenyat per Tinda’s Project a mida per a aquest projecte, que acull la pantalla del televisor i que destina la part inferior per a una futura xemeneia de bioetanol.

Aquest disseny té com a base un to neutre, usual en l’interiorisme de l’estudi tant a les parets com al mobiliari. S’ha combinat amb fusta de roure per la seva connotació acollidora i càlida. El to en negre de mobiliari com les taules de centre, tauletes auxiliars, llums, decoració… donen aquest toc distintiu i elegant. I, finalment, el que alegra i dona vida, el color, queda plasmat als coixins, decoració i vegetació.

 

Sala d'estar amb sofà i coixins
Sala-menjador renovat modern

Reforma de sala-menjador per a optimitzar espai

En aquest projecte d’interiorisme, per a optimitzar millor l’espai, s’ha optat per unificar les zones socials: saló, menjador i cuina. Si parteixes d’unes condicions similars, pren-ne nota! 

Després de la reforma,  la sala, amb accés a la terrassa, ha guanyat superfície i s’ha optimitzat l’espai gràcies al sofà, peça clau i disseny a mida fet pel nostre estudi. La part posterior del mateix s’ha prolongat amb els mateixos acabats fins crear un banc que fa de seient per a la taula de menjar. I no només això, la seva base s’articula per a poder obrir-se i utilitzar-lo com a espai de magatzem.

La sala es completa amb un moble fet a mida just enfront del sofà, que incorpora una xemeneia de bioetanol a la part inferior.

Tots dos ambients comparteixen els mateixos tons i materials suaus i naturals que caracteritzen els nostres dissenys.

Sala d'estar amb mobiliari negre

Si ets més de tonalitats fosques

L’objectiu d’aquest disseny d’interior va ser generar espais amplis i oberts que gaudeixen d’una lluminositat espectacular gràcies a les grans vidrieres que recorren gairebé els deu metres de façana.

Per això, la sala d’estar destaca per la presència del moble del saló en color negre, dissenyat i fet a mida per Tinda’s Project, potenciant el seu caràcter elegant. Si, per contra, es tractés d’un pis amb dimensions més reduïdes, optar pel negre faria que l’espai es veiés encara més petit.

Es juga amb el contrast i es busca la claredat en el color de les parets, en el blanc trencat del sofà i en la catifa. El color i els tocs de color estan als llums, coixins o detalls decoratius.

Sala d'estar amb sofà blau i coixins
Taula de centre amb pufs
Taula de menjador amb cadires blaves

Si tens clar que vols un color predominant

Els tres ambients d’aquesta zona —saló, menjador i cuina— s’han plantejat visualment com un espai obert. No obstant això, cada espai està clarament definit per un element en particular.

La sala queda delimitada per un pilar estructural que s’ha revestit de mirall per a integrar la seva presència d’una forma més discreta i que potenciï la lluminositat.

Sens dubte, el que destaca d’aquest espai és el to blau, sol·licitat expressament per la clienta. La nostra idea va ser focalitzar el color en el sofà amb chaiselongue fet a mida i entapissat amb un elegant vellut, el teixit del qual ofereix un encertat joc d’aigües, el mateix que vesteixen les cadires del menjador, fent referència a connotacions mediterrànies.

El detall del color blau també es localitza en alguns accessoris decoratius, així com el rivet dels pufs al costat de la taula de centre i en el moble tipus tòtem del menjador, disseny de l’estudi, i que per a aquest projecte ha incorporat la fusta en acabat blau combinat amb el blanc lacat i el mirall del fons del moble que amplia visualment l’espai.

Sala d'estar amb sofà i taula renovades

Sala d'estar amb racó de lectura

Aquest projecte de sala d’estar té una mini avantsala oberta que s’ha destinat a racó de lectura. Al costat de la butaca orellera i la prestatgeria de pladur s’ha col·locat una taula tipus llibre recolzada a la paret que es presenta com una consola, però que per ocasions especials, s’obre i pot acollir fins a 12 persones.

En l’espai més gran s’ha col·locat un sofà amb chaiselongue fet a mida i entapissat amb la mateixa gamma de colors de tot l’habitatge, com s’aprecia també a les cortines i la catifa. Just al costat del sofà, Tinda’s Project ha dissenyat la llibreria amb espais oberts i tancats que aporten un dinamisme visual a l’ambient.

Altres articles