Reforma cuina oberta a la sala

6 solucions de cuines a mida

La cuina és una de les estances de la casa més importants i, com a tal, ha de respondre a unes necessitats diàries, sobretot, funcionals, que s’han de veure complementades amb una estètica i decoració adequades. La cuina és un dels espais que protagonitzen més les reformes i en el nostre estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project, les treballem a mida, per a personalitzar cada peça triada, cada racó que dissenyem, i això ens permet poder parlar de les infinites possibilitats que ofereix aquesta estança. Aquí et mostrem 6 dels nostres projectes amb els quals podràs inspirar-te.

Disseny de cuina oberta a la sala
Integrar cuina a mida a la sala

1. Integrar la cuina oberta a la sala amb un disseny comú

Un dels segells que caracteritzen el treball del nostre estudi són les cuines obertes, una tendència que s’ha disparat després de la pandèmia pels avantatges que ofereix a l’hora d’interconnectar espais d’interior, sobretot, amb la sala d’estar. A més, altre dels avantatges és l’amplitud visual que s’aconsegueix en obrir la cuina, guanyant en perspectiva i en sensacions de benestar.

Però cal tenir en compte la integració a l’efecte de decoració, perquè no es vegin dos espais molt diferents, sinó que hi hagi una estètica compartida. I això s’aconsegueix seleccionant els mateixos materials i acabats i la mateixa línia quant a disseny.

Integrar cuina oberta a la sala

2. La cuina oberta sempre en un extrem per a facilitar el trànsit

El concepte de cuina oberta resulta ideal per a segones residències o habitatges petits perquè és una fórmula ideal per a aprofitar millor els metres quadrats. Es tracta de tirar l’envà que la separa de la sala, triar un mateix paviment per a tot l’espai ja comú i integrar el menjador en les seves diferents opcions, com una barra informal, per exemple, formant part del mobiliari de la cuina.

En aquests casos, per a aconseguir dinamisme en l’espai obert, es recomana situar la cuina en un dels extrems per a facilitar el trànsit i, a partir d’aquí, distribuir la resta dels mobles.

Integrar cuina i zona de menjar

3. Menjar (treballar, escriure, llegir…) a la cuina és possible

Parlant d’integrar una zona de menjar a la cuina, aquesta acostuma a ser una de les peticions que més rebem quan fem una reforma integral. Encara que a la sala d’estar ja s’inclogui un menjador més a l’ús, agrada molt poder disposar dins de la cuina d’un espai de caràcter versàtil que tant serveixi per a menjar, com per a treballar o per a fer els deures amb els nens, i fins i tot com a espai extra en les tasques de la pròpia cuina.

La fórmula ideal és aprofitar la illa i dedicar-li una part a aquesta finalitat, normalment en forma de barra, per a la qual es necessiten uns tamborets alts. I quan no s’està utilitzant, resulta una zona ordenada, aclarida i estèticament atractiva.

Rehabilitació cuina amb illa
Reforma de sala d'estar amb cuina oberta

4. Les infinites possibilitats d'una illa a la cuina

Sabem que ets de les que sempre ha volgut tenir una illa a la seva cuina. Si ho tens clar perquè disposes de l’espai suficient, veuràs que es pot posar tant si tens la cuina independent com si la tens oberta.

L’avantatge de l’illa és que, com el seu nom indica, permet que puguis moure’t per la cuina al voltant d’ella sense problemes i tenir-la sempre a mà per a tot el que et pot oferir, especialment en el que a emmagatzematge interior es refereix. També pots integrar una zona de menjador de tipus barra i hi ha qui prefereix situar aquí la zona de cocció i/o d’aigües.

Cuina independent de vidre dissenyada
Cuina tancada dissenyada en un pis de Barcelona

5. Cuines independents, però connectades a través del vidre

Existeix també una àmplia part de les demandes que continua preferint l’opció de les cuines com a estances independents que, encara sent un concepte més tradicional, també tenen els seus avantatges, com l’aïllament quant a sorolls i olors, i el fet de poder tancar la porta i permetre’t no tenir-ho tot sempre ordenat.

No és el cas de la proposta que fem, ja que parlem de separar la cuina de la sala d’estar amb un envà de vidre o una porta envidrada que sí que permet igualment veure l’interior d’aquesta. Però, d’altra banda, és una manera de considerar-la ‘semi-oberta’ perquè visualment es comuniquen les estances i es veu més ampli l’ambient, facilitant una major lluminositat.

Cuina oberta a una sala d'estar a Barcelona

6. Projectes de cuina a mida per necessitats estructurals

Com dèiem, la cuina és una de les estances que treballem molt a mida, especialment quan ens trobem amb projectes d’interiorisme que responen a unes necessitats molt concretes per uns certs elements estructurals de l’habitatge. Llavors activem el ‘mode repte’ per a aconseguir la solució ideal que combini peticions del client i integració constructiva.

La veritat és que no hi ha cuina que se’ns resisteixi i tenim moltes més solucions que pots veure en els nostres projectes de la web.

Altres articles