Una reforma integral a Barcelona a la mida d’una nova vida

Una reforma integral a Barcelona a la mida d’una nova vida

Hi ha projectes d’interiorisme que ressalten el valor de la personalització des de la mateixa porta d’entrada i aquest és un d’ells. És part de la màgia d’una reforma integral, la capacitat de crear una llar a la mida, en aquest cas, d’una propietària que inicia una nova etapa vital.

Els gairebé 200 metres quadrats d’aquest àtic a la zona alta de Barcelona es van reformar completament amb una nova distribució que respon als desitjos de “molta llum i espais molt amplis i oberts, per a compartir, sobre la base d’unes línies molt atemporals”.

Una reforma integral a la mida d’una nova vida

El rebedor central com a eix vertebrador del pis

En aquesta reforma s’ha volgut mantenir el paper propi que té un rebedor com a tal, és a dir, d’espai de benvinguda i, alhora, d’eix vertebrador de la resta d’estances. Res més entrar ja es percep la uniformitat cromàtica de base neutra de materials i tonalitats que farà de fil conductor en tot el projecte, destacant la lluminositat que rep gràcies al fet que el pas cap a la gran sala amb terrassa prescindeix de portes. També ajuda el parquet triat per a tot el pis en un to molt clar.

Una reforma integral a la mida d’una nova vida
Una reforma integral a la mida d’una nova vida
Una reforma integral a la mida d’una nova vida

Toc de blau en una sala-menjador oberta a la terrassa

Els tres ambients que componen aquesta zona -sala, menjador i cuina- sumen gairebé 60 metres quadrats i s’han plantejat visualment com un únic espai obert.

A la sala-menjador destaca especialment el to de blau que sol·licitava la propietària. Tinda’s Project ho va focalitzar en el sofà amb chaise-longue fet a mida i entapissat en un elegant vellut, el teixit del qual ofereix un assenyat joc d’aigües, el mateix teixit que vesteixen les cadires del menjador. El detall del color blau també es localitza en alguns accessoris decoratius, així com en el rivet dels pufs al costat de la taula de centre i en el moble tipus tòtem del menjador, disseny de l’estudi.

Reforma integral de una cocina
Una reforma integral a Barcelona a la mida d’una nova vida

Cuina oberta o no gràcies a la porta de vidre

La cuina, a la qual es pot accedir també per una porta al costat del rebedor, s’ha distribuït en forma de L amb mobles a mida en una gamma de blancs que es combinen perfectament amb el terra i la placa de cocció.

Les considerables dimensions de la cuina han permès, a més, disposar d’una illa en la zona central pensada amb doble funció: zona de cocció i taula de menjador informal.

El que delimita la cuina de la sala-menjador és una gran porta de vidre, una opció molt bona per a qui busca separació física però, alhora, connexió visual.

Una reforma integral a la mida d’una nova vida

Terrassa on menjar i relaxar-se

La terrassa, de més de 30 metres quadrats, s’ha dividit en dues zones d’estar exteriors -un menjador per a sis persones i un altre de relax protagonitzat per dues gandules- sota la complicada estructura oberta de l’edifici que va obligar a jugar amb diferents solucions de tendals per a protegir-se dels dies de sol i pluja.

Per al paviment s’ha optat per una tarima específica outdoor i s’ha dotat tot el perímetre més exterior de jardineres que acullen diferents espècies de plantes que ofereixen una certa intimitat. L’estudi de paisatgisme d’aquesta terrassa urbana és obra d’en Manuel Maíllo, co-fundador de l’estudi, al costat de l’Eva Mesa.

Reformar suite en Barcelona

Lavabo de cortesia ben resolt

A mà dreta del rebedor s’accedeix a un passadís que condueix a dos dormitoris i una cambra de bany, utilitzat aquest també com a lavabo de cortesia. Una vegada més, s’ha optat pels tons neutres i elegants, destacant la textura del revestiment de la paret, així com el taulell de la pica  que degué fer-se a mida per les dimensions de la cambra de bany.

Una reforma integral a la mida d’una nova vida
Una reforma integral a la mida d’una nova vida

Màxima elegància en blanc i negre de la suite

Quant a la suite, “buscàvem quelcom fora de l’habitual”, explica la interiorista de Barcelona, i ho van trobar en les formes geomètriques i en els tocs negres. Seguint la tònica atemporal d’una base neutra general, la llicència de combinar el negre amb el blanc en el dormitori de la propietària enalteix aquest efecte de clàssica elegància tan encertat.

Quant al cridaner disseny geomètric de l’entapissat vellutat del capçal i del puf-sabater té la seva continuïtat en els revestiments de la cambra de bany, tot també en blancs i negres.

Altres articles