Reforma dormitori infantil

Crea un espai màgic: Inspiració per la reforma d’un dormitori infantil

Quan es planteja una reforma o redecoració a casa, els dormitoris dels més petits de la casa són espais que tant als pares com a nosaltres, els interioristes, ens “preocupen” pel següent motiu. I és que a mesura que els nens van creixent van ampliant els seus gustos i necessitats, de la mateixa manera que abandonen uns altres. El nostre treball com professionals és donar-li la major neutralitat i funcionalitat al seu espai que els permeti gaudir del seu dormitori molts anys, independentment de l’edat que tinguin.  

habitació infantil decorada

Colors per un dormitori infantil

Et recomanem llegir les següents recomanacions a tenir en compte si vols reformar o redecorar una habitació infantil.  

El nostre primer consell, per aquesta estança, i per totes, és partir d’una base neutra i donar-li aquesta vivor de color amb tonalitats alegres o les preferides dels teus petits a través dels tèxtils com la roba de llit, coixins, cortines, catifes, etc. I de les seves joguines, decoració, esports, animals o personatges de dibuixos.  

O, al contrari, dona’ls vida a les parets! I que la decoració del dormitori infantil passi a ser més senzilla. Has de saber que les parets tenen un gran potencial. Poden ser la base d’un mural pintat a mà, d’un paper pintat que generi un ambient únic i envoltant. Si aquestes opcions no són del teu grat, pots jugar amb quadres, làmines o banderoles.  

Mobiliari infantil funcional
Mobles dormitori infantil
habitació infantil decorada amb coixins

El mobiliari, en canvi, és millor que 100% mantingui aquesta neutralitat, senzilla i bàsica. Perquè puguis jugar amb parets i decoració, sent totes dues fàcils de canviar o substituir amb el pas temps.   

Opta per un mobiliari funcional, pràctic, que es pugui adaptar a les seves mesures segons vagin creixent. I que et permeti bon emmagatzematge!, ja que els nens acaben acumulant moltes joguines, llibres, etc. Les cistelles o caixes són molt bones opcions, a més hi existeixen moltes opcions per triar.  

Que no perdi importància una bona il·luminació i diferents punts de llum. Existeixen en el mercat gran quantitat de dissenys divertits i colorits, de manera que intenta combinar llums generals, puntuals d’estudi i de lectura amb algunes més d’ambient per fomentar la relaxació i la tranquil·litat de nit.  

Habitació infantil amb colores neutres

Importància de zonificar l’espai

Crea una zona dedicada al joc i les joguines! Això no sols t’ajudarà a mantenir millor l’ordre, sinó també al fet que els més petits diferenciïn quina zona està dedicada a jugar, a dormir o a estudiar.  

Et recordem els següents tips d’interiorista per dormitoris infantils:  

1. Igual que succeeix amb el paper pintat, no es recomana pintar d’un color -sobretot si és cridaner- totes les parets, sinó només una, la que vulguem destacar més. Una bona idea és combinar un bonic paper estampat a una paret amb pintura en les altres tres, seleccionant un color suau dels quals s’inclou al mateix paper.  

2. Involucra als teus fills en l’elecció de la decoració que més els agradaria tenir, agregant fotos familiars o dels seus dibuixos favorits. D’aquesta manera aconseguiràs transmetre’ls l’estimulació que necessiten perquè el seu dormitori serveixi de refugi per jugar, estudiar, etc.  

3. Assegura’t que el dormitori sigui segur pels teus fills, utilitzant protectors si els mobles tenen cantonades esmolades o opta per cantonades arrodonides, utilitza protectors d’endolls i fixa els mobles a la paret per evitar accidents. 

Altres articles