Disseny de bany i il·luminació

La màgia de la reforma de banys amb Tinda’s Project

El bany, aquest racó íntim del nostre habitatge, on posem en marxa el nostre dia, mereix ser molt més que una simple funcionalitat. És un espai que pot convertir-se en un oasi de tranquil·litat i estil si s’aborda amb l’enfocament adequat. En aquest context, la reforma de banys es presenta com una oportunitat per elevar aquesta estança a un nivell superior de confort i estètica.  

Bany de disseny

L'art de la reforma de banys: Més enllà de l'estètica

Encara que la nostra primera impressió en veure els canvis és a través de l’estètica. L’interiorisme d’un bany comença amb la disposició del bany en l’habitatge, la distribució d’aquest, el disseny del mobiliari, dels materials, la il·luminació, la ventilació… així com la integració de solucions innovadores per millorar l’experiència diària.  

L’Eva Mesa, amb el seu enfocament integral, aborda cada projecte de reforma de bany com una oportunitat per crear espais que s’adaptin perfectament a les necessitats i gustos únics del client, i que aquesta es converteixi en una àrea valuosa pel benestar i la higiene personal.  

 

Reforma de baño en dormitorio
Decoració lumínica bany infantil

Per què optar per una reforma de bany?

La decisió d’embarcar-se en una reforma pot estar motivada per diversos factors. Des de la necessitat de modernitzar un espai obsolet fins a la cerca d’un ambient més relaxant o luxós, com a clients, tindreu les vostres pròpies raons.  

En altres paraules, a vegades allò que ens porta a reformar el bany no és només que no ens agradi estèticament, sinó també que no ens generi una sensació de neteja, privacitat, relaxació o que les activitats bàsiques quedin dificultades per altres motius.  

Factors externs com el soroll o la ubicació del bany també poden afectar de manera negativa a la seva percepció.  

Moble de bany
Lavabo sauna
Mobiliari de bany

Quins beneficis té la reforma d'un bany?

Has de saber que els beneficis d’un bany ben dissenyat i funcional inclouen, més enllà de la higiene personal diària, en la reducció de l’estrès i de l’ansietat, propícia la relaxació del cos i de la ment, la millora de la qualitat del somni i influeix de manera positiva en el nostre estat d’ànim i en la nostra autoestima.  

Alguns recursos o solucions per potenciar aquests beneficis poden ser:  

– Banyera o dutxes amb hidromassatge per a potenciar la relaxació muscular i millora de la circulació sanguínia amb una banyera o dutxes amb hidromassatge.  

– Sempre que sigui possible, entrada de llum natural.  

– Un bon sistema de ventilació per a evitar humitats, males olors i prevenir problemes de salut. 

– Il·luminació adequada i regulable perquè es pugui adaptar diferents moments del dia o estats d’ànim.  

– Bona capacitat d’emmagatzematge per a evitar el desordre visual i potenciar l’ordre.  

– Assegurar-se que la temperatura del bany sigui l’adequada i còmoda durant tot l’any.  

Amb relació als materials, és fonamental optar per uns resistents a l’aigua, fàcils de netejar i, a més, que generin calidesa, sigui pel color, textura o, fins i tot, som d’apostar per un elegant paper pintat.  

La incorporació de plantes per millorar la qualitat de l’aire, l’estètica del mateix i generar un ambient més relaxant.  

Afegir quadres als banys. Un ben seleccionat amb allò que vols que et transmeti l’estança (frescor, calma…) i el teu bany semblarà de revista!  

Lavabo moderno reformado

Els metres quadrats no són el problema!

Un bany amb suficient espai ajudarà a obtenir un ambient més còmode, però no és un factor determinant per obtenir uns certs beneficis. És molt més important la resolució del bany, el seu disseny i funcionalitat que no els seus metres quadrats.  

En lloc de parlar de distribució perfecta, ens agrada parlar de distribució efectiva, en la qual l’espai que ocupen els elements principals com el lavabo, vàter, dutxa o banyera, generin la millor de les circulacions per als usuaris.  

Hi ha gran diferència entre un bany petit però ben dissenyat, a un petit amb problemes d’il·luminació ventilació, emmagatzematge…  

 

Si tens al cap reformar el teu bany, dona un cop d’ull als nostres projectes d’interiorisme, deixa’t inspirar i submergeix-te en el món de les possibilitats que ofereix la reforma de banys! 

 

Altres articles