Sala d'estar decorada amb plantes

Com pot ajudar l’interiorisme i el disseny d’exterior a la nostra salut?

L’interiorisme no només es tracta de fer que un espai sigui funcional i estètic, sinó que també té la intenció de millorar el benestar físic, mental i emocional de les persones que l’ocupen. 

En altres paraules, un bon interiorisme li donarà un nou aspecte a la teva vivenda a més de contribuir a millorar la teva salut. A continuació, t’expliquem com i per què. 

 

 

 

Sofà amb coixins
Despatx amb plantes

A Tinda’s Project, sabem que la funcionalitat i l’eficiència de l’espai pot ajudar a reduir l’estrès i l’ansietat a les persones. Com? Pensem en una oficina a casa. En primer lloc, s’hauria de considerar la distribució general de l’habitatge i on s’ubicaria aquesta oficina, a prop de quines estances o quina il·luminació natural tindria… però no només això, sinó que el tipus de mobiliari i les seves dimensions i emmagatzematge han de ser els adequats per a l’usuari i el seu tipus de treball. 
 
Passa el mateix amb l’elecció de colors, textures, materials, olors i elements de decoració. La creació d’un ambient estètic, agradable, que reflecteixi la personalitat i l’estil de vida de les persones pot millorar l’estat d’ànim d’aquestes. 
 
El resultat final, ha de ser un espai de treball ben organitzat i dissenyat que augmenti la productivitat i la concentració de l’usuari. I ara que el teletreball és bastant comú, tenir zones ben adaptades des d’on ser productius és imprescindible.

Habitació amb el llit decorat

D’altra banda, el disseny interior pot influir en el benestar físic de les persones. Un disseny que tingui en compte l’ergonomia, la il·luminació adequada i la qualitat de l’aire interior pot millorar la comoditat i reduir la fatiga visual, el dolor d’esquena i altres problemes de salut relacionats amb l’entorn físic.

Terrassa decorada amb plantes
Dormitori decoració vegetal
Lavabo decoració amb plantes

Com a interioristes i paisatgistes, podem afirmar que la presència de vegetació en interiors i la disposició d’espais exteriors juguen un paper rellevant per al nostre benestar. 
 
Als interiors, ens encanta donar color incorporant elements naturals: plantes, pedres, fusta… com a decoració per a beneficiar positivament l’espai, a més de crear un ambient acollidor, equilibrat i relaxant. Pots col·locar quadres relacionats amb paisatges naturals, afegir coixins amb motius florals o col·locar plantes en testos en diferents àrees de la casa. 

Decoració exterior amb piscina
Sofà exterior decorat

Si, a més a més tens un espai exterior, la primavera i l’estiu són perfectes per gaudir d’infinitat de plans amb familiars i amics en un jardí o una terrassa, amb el mobiliari, il·luminació, decoració i vegetació adequats.

Sala d'estar decoració interior

En resum, la intenció de l’equip de Tinda’s Project quan comencem un projecte és aconseguir un bon disseny que en la seva totalitat generi un impacte positiu en la salut i el benestar del client en millorar la funcionalitat, la comoditat, la reducció de l’estrès i l’ansietat, l’estimulació visual i sensorial, la il·luminació natural i la connexió amb la natura.

Altres articles