Disseny de bany

Evita errors comuns en el disseny del teu bany i transforma’ls.

En disseny d’interiors, el bany és una estança essencial. Allí és on comencem i acabem de cuidar el nostre cos al llarg del dia. Evitar errors comuns en el seu disseny pot marcar la diferència entre un espai tant funcional com estètic d’un de característiques oposades. En aquest article, explorarem els principals errors en el disseny de banys i oferirem solucions enginyoses per transformar aquest espai en un oasi d’estil i comoditat.  

Bany de disseny

Menys és més en elements decoratius

1. L’excés i/o acumulació d’elements decoratius o accessoris és un error comú que pot fer que un bany es vegi desordenat i aclaparat. Opta per una selecció acurada d’accessoris. Menys és més. Queda’t amb aquells elements útils i que vagin en línia amb l’estil del teu bany. Pensa en organitzadors pels calaixos, tovallolers elegants i saboneres coordinades. L’ús estratègic de plantes per purificar l’aire juntament amb espelmes aromàtiques poden generar un espai relaxant i fresc.  

Disseny de bany tons neutres
Disseny de bany amb mirall
Disseny de bany i de moble

2. Una il·luminació inadequada pot arruïnar la funcionalitat de qualsevol espai, i els banys no són una excepció. La il·luminació insuficient o mal col·locada pot crear ombres molestes i afectar negativament l’experiència en el bany. Aprofita si tens il·luminació natural i utilitza cortines que permetin el pas de la llum, a més de realçar-la amb una il·luminació general i una puntual a la zona del mirall per les tasques com l’afaitat o el maquillatge. Considera la possibilitat de llums LED, que són eficients en termes energètics i poden millorar l’atmosfera del bany.  

3. Triar colors inapropiats pot tenir un impacte negatiu en la percepció de l’espai. Colors foscos poden fer que el bany sembli més petit, mentre que colors massa brillants poden ser aclaparadors. Opta per colors clars i neutres per crear una sensació d’amplitud i lluminositat, ja que això et permetrà agregar tocs de color a través d’accessoris i tèxtils per a un equilibri visual.  

Lavabo amb banyera
Bany doble elegant

4. No fer ús de l’espai vertical disponible és un error comú en el disseny de banys. Instal·la prestatgeries flotants, ganxos i penjadors per a maximitzar l’emmagatzematge vertical. A més, considera la possibilitat de col·locar plantes penjants o algun quadre a les parets per afegir interès visual.  

5. La falta de ventilació adequada pot portar a problemes d’humitat, floridures i males olors al bany, danyant l’estètica i la salut de l’espai. Assegura’t que hi hagi una ventilació adequada, obrint les finestres i si no amb un bon sistema de ventilació.  

6. I finalment, si no és necessari per al teu estil de vida, et recomanem que canviïs la banyera pel plat de dutxa. Millorarà visualment l’espai, i més si aquest és petit.  

Bany nens petits

Cada detall és important!

Evitant aquests errors comuns en la decoració del teu bany i aplicant les solucions proposades, podràs transformar-lo en un oasi d’estil i funcionalitat. Els beneficis d’un bany ben dissenyat i funcional inclouen, més enllà de la higiene personal diària, la reducció de l’estrès i de l’ansietat, propícia la relaxació del cos i de la ment, la millora de la qualitat del somni i influeix de manera positiva en el nostre estat d’ànim i autoestima. 

Altres articles