Decoració de la llar per Nadal

L’Eva Mesa ofereix 5 claus sobre decoració nadalenca

En el moment de decorar la casa per Nadal, majoritàriament la tendència és centrar-se només en els espais més socials de la casa, però aquesta idea no entra en les consideracions que té l’Eva Mesa, la cofundadora de l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project, sobre aquestes festes.

El rebedor, l’escala, la terrassa… i fins al bany per què no!, han de lluir els seus imprescindibles decoratius: una il·luminació càlida, el verd natural, la unificació de colors, l’ús d’espelmes o l’arbre tradicional, sense oblidar aportar aquest toc personal “que tots tenim relacionat amb aquests dies tan especials”.

Decorar llar al Nadal
Decoració d'un pis per Nadal

Aquest Nadal, tocs decoratius a tota la casa

Quan arriben aquests dies, la interiorista cuida amb cura la posada en escena decorativa a casa. En la seva opinió, a l’hora de triar la decoració nadalenca cal tenir en compte “els nostres gustos, les tendències decoratives i el que a cadascun li recordi Nadal, perquè crec que, en el fons, és un tema molt personal”, explica.

I dins de la seva particular visió de la decoració nadalenca, li agrada que aquesta estigui present a tota la casa. “No m’agrada que estiguis en el saló i sigui Nadal i després vagis a una altra estança i sembla que no ho sigui”. En aquest sentit, aposta per “seguir un fil conductor que es repeteixi en la resta d’estances, amb petits detalls”, aconsella.

Decoració cuina per Nadal
Decorar amb il·luminació el Nadal

1. Il·luminació nadalenca en garlandes, estrelles, espelmes…

Entre les claus en la decoració nadalenca, l’Eva Mesa destaca la il·luminació per sobre de totes. “Un Nadal sense les seves llums no és Nadal”, diu, “perquè és primordial donar-li aquest to tradicional de caliu als espais, amb garlandes, estrelles il·luminades o espelmes, encara que siguin artificials, ja que aporten aquest toc tan casolà”.

Decoració de l'arbre de Nadal
5 Claus en la decoració d'una taula per Nadal

2. L'arbre natural o artificial, i sempre decorat

Sobre l’arbre de Nadal, la interiorista confessa que a ella el que més li agrada és “el natural de tota la vida”, encara que reconeix que hi ha altres models més alternatius, com el de llums, per exemple, que també utilitza.

Per als elements decoratius que pengen de les seves branques, ella aposta per un resultat variat: amb música, que es moguin, amb llums…

Decoració d'interior de Nadal
Decoració taula al Nadal

3. Decorar amb vegetació és imprescindible

Sobre la vegetació, la interiorista la prefereix natural, si és possible, encara que l’artificial a vegades és millor, sobretot quan la caiguda de les branquetes molesta. El seu consell és que “depenent de l’espai, es poden usar ambdues”.

Decoració taula per Nadal

4. A la taula és necessari unificar els colors

Un dels llocs més especials per a la decoració nadalenca és la taula, com a espai de reunió familiar aquests dies i, per tant, amb un protagonisme important de tots els seus elements. A l’Eva Mesa li agrada molt “la vegetació en verd i combinar-la amb el color que hàgim triat”.

Això sí, com a recomanació insisteix a respectar la unificació de colors en totes les estances, i posa un exemple: “Si has triat el verd i el daurat, no incloguis de sobte un platejat”.

Decorar taula informa per Nadal
Detalls de taula al Nadal

5. Afegir un toc personal a la decoració nadalenca

Pel component tan emotiu que solen tenir aquestes festes, els detalls personals a l’hora de decorar la casa per Nadal són molt importants per a l’Eva Mesa. Entre els seus tips més clàssics està la personalització en la taula, per exemple, posant el nom de cada comensal en un bonic suport, millor escrit a mà, “convertint aquest detall en el més pròxim, més familiar”.

Altres articles