Interiorisme Barcelona

Consells de la mà de la interiorista Eva Mesa

Hem fet una selecció de consells variats relacionats amb l’interiorisme de la mà de la interiorista de l’estudi Tinda’s Project, Eva Mesa, que et resultaran molt útils si estàs pensant en fer una reforma, sigui d’una estança particular o habitatge complet.  

Saló de disseny

1. La norma del 60%, 30% i 10% en color

Si no ets d’aquestes persones que saben quin estil tenen i, per contra, fer la selecció de mobiliari, color de les parets, acabats, detalls decoratius… se’t fa costa amunt, dels consells que més funciona i, per tant, més repetim és partir d’una base en tonalitats neutres.  

És a dir, triar un color, tant parets com mobiliari en tonalitats clares o neutres: blancs, beixos o tonalitats grisenques. Amb mobiliari ens referim a aquest que és pesat a vista, com pot ser el moble de la televisió, els mobles de cuina, armaris, etc. Les taules de centre o auxiliars, els llums, les cadires del menjador, tamborets… són un mobiliari més lleuger als nostres ulls i més fàcil de canviar, amb aquests et recomanem jugar amb colors més foscos, a nosaltres ens encanta contrastar amb el negre!  

El color, per donar vivesa, va en aquells objectes merament decoratius: quadres, llibres, coixins, gerros, canelobres, roba de llit, llençols… Seguint aquesta norma: 60% color principal, 30% color secundari i 10% en els complements, estem segurs que et quedarà un resultat òptim.  

Paper pintat de disseny
Detall papel pintat amb motius
Paper pintat pel dormitori

2. Amants del paper pintat

El paper pintat en el nostre estudi és un recurs molt ben valorat! Només col·locant-ho en una paret ja aconsegueix donar-li a l’estança un altre caràcter. Hi ha tants dissenys com et puguis imaginar: senzills, amb textura, amb formes geomètriques, de flors, boscos, paisatges, animals… així que, aconseguir l’ideal per a la teva habitació, li donarà aquest punt de personalitat molt especial.  

Un altre dels avantatges del paper pintat és que és fàcil d’instal·lar, assequible i no requereix d’obra. Què més es pot demanar?

Taulete de centre de sala d'estar
Tauletes de centre en una sala d'estar de disseny

3. La importància de les taules de centre

Què és una sala d’estar sense una taula de centre? Potser ens faria la sensació que falta alguna cosa. I la veritat és que és així, a més de ser un element funcional i pràctic, forma part d’un “pack” quan parlem de la sala d’estar en l’àmbit estètic.  

El seu nom ho diu tot! És una taula que no passarà desapercebuda per ningú. De fet, és a partir de la qual, els usuaris es col·locaran.    

El nostre consell és que, sent un moble al qual se sol recórrer per deixar varietat d’objectes, optis per taules de centre tan grans com sigui possible i, d’altra banda, assegura’t de posar les teves peces decoratives preferides i llibres a les seves cantonades perquè es llueixi. 

 Pots consultar el nostre post “Per a gustos decoratius, les tauletes de centre” on et donem més idees.  

Catifa per un saló de disseny
Catifa pel dormitori

4. Catifa sí o també

L’elecció de la catifa és una decisió molt personal per part dels clients a l’hora de crear un interiorisme. És una peça important a la sala i dormitoris, ens permet emmarcar zones, realçar-les, donar-los importància, a més de decorar l’estança i elevar-la estèticament.    

Tanmateix, sempre recomanem posar-les de pèl curt perquè a part de ser més netes i fàcils de netejar, destaquen prou per fondre’s a la perfecció amb el disseny de l’espai. “Per aquesta tardor em decanto per catifes de pèl curt amb textures acollidores i càlides, dissenys atemporals i colors terrosos que ens recordin a l’estació” comenta la interiorista Eva Mesa.    

Una catifa sempre és necessària en zones on s’acostuma a trepitjar amb els peus descalços, com és el dormitori. En aquesta estança, queda molt bé una catifa suau al tacte. Una sensació que sens dubte farà que et costi una mica menys aixecar-te als matins.

Cuina de disseny

5. Rentadora, a la cuina o al bany?

En començar un projecte d’interiorisme i, per tant, una nova distribució, pensem en una zona de rentat exclusiva per col·locar la rentadora, assecadora i complements. Tot i això, els metres quadrats disponibles a l’habitatge seran determinants en aquesta situació. En aquest cas, al nostre estudi, preferim conservar a les cambres de bany aquest punt de relaxació i tranquil·litat, per la qual cosa solem decantar-nos per integrar les rentadores a la cuina, perquè són zones a les quals hi ha més vida i moviment, són més àmplies que els banys i estan millor ventilades. A més, integrades en el mobiliari de cuina, passen totalment desapercebudes.

De tota manera, tot depèn de les preferències, costums i el que consideri més important el client. 

Altres articles