Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Zones de treball, l’èxit de l’interiorisme en temps de covid

Dins l’univers de l’interiorisme, les zones de treball a casa han estat un dels principals reclams des que ens va tocar viure un confinament, mai abans imaginat. Com ja saps, es va activar el teletreball en molts habitatges i es va fer necessari improvisar el lloc més adequat o, en el millor dels casos, el que bonament es va poder.

I aquesta realitat va arribar per quedar-se, per diversos condicionants. Un és que s’ha demostrat que el teletreball és 100% viable i són moltes les empreses que ja li ho han proposat als seus treballadors de forma permanent. I un altre és que, a dia d’avui, hi ha qui parla d’un possible nou confinament aquesta tardor tenint en compte els rebrots -tant de bo que no!-.


L’interiorisme t’ajudarà a un teletreball més productiu

És possible que moltes cases ja tinguessin una zona de treball completament condicionada, sobretot si compten amb bastants metres quadrats. En el pitjor dels casos, per a moltes altres de dimensions més modestes, disposar d’aquest espai per treballar no entrava entre les seves prioritats quan van projectar el seu habitatge o el van reformar, atès que en condicions normals, un es planteja treballar a l’empresa i a casa, com a molt, envies 4 mails des del mòbil, assegut al sofà.

En qualsevol dels dos casos, la veritat és que a partir d’el passat mes de març al nostre país es va viure una acceleració del teletreball i va caldre posar-se les piles per condicionar un lloc a la casa el més adequat possible. I aquí és on l’interiorisme ha jugat un paper clau.

Zona de treball 2

Projecte de l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project.

Zones de treball independents vs integrades

Potser ara, amb més temps, lluny de la improvisació que va representar l’anunci de l’Estat d’Alarma, i ja havent experimentat el teletreball i pensant que ha arribat per quedar-se en molts casos, val la pena plantejar-se bé i millor aquesta zona de treball a casa .

No cal recórrer a una reforma, sinó simplement aplicar els millors consells dels especialistes en interiorisme i que moltes vegades són idees i recursos senzills però essencials.

El primer pas és saber on vas a situar la zona de treball. És clar, com dèiem, que a les cases grans, fàcilment pots assignar-li una estança pròpia, però en les més petites, el principal handicap passa per crear aquesta zona dins d’una estança ja habilitada per a altres usos, com pot ser el dormitori o el saló, aprofitant algun racó. També pots recórrer a conèixer els millors consells per a la decoració de salons petits.

Zona de treball 3
Zona de treball 4
Zona de treball 5

D’esq. a dreta, imatges de Pinterest (Facilisimo.com), projecte d’interiorisme de Tinda’s Project, i Pinterest (Facilisimo.com).

Tips per a la zona de treball ideal a casa

L’objectiu principal és que la zona de treball estigui ben organitzada, sobretot perquè es tracta de potenciar la productivitat laboral de qui la fa servir i per això és fonamental que tot estigui ben pensat, que resulti còmode i ampli.

L’ideal és que compti amb llum natural i que la seva estètica segueixi la línia decorativa de la resta de l’estança on estigui ubicada aquesta zona, per integrar-la el millor possible i que no es vegi com un afegit improvisat.

Cal pensar en disposar prop de la taula endolls i preses de llum per als diferents dispositius, per a les llums de sobretaula, etc. I tenint en compte l’ús d’impressores, emmagatzematge de papers, etc., es recomana comptar amb espais tancats com calaixos, prestatgeries amb portes, etc. per ocultar-ho i, alhora, procurar cert ordre visual. Per això, el més fàcil és recórrer a mobiliari a mida, sobretot quan tinguem clar que aquesta zona ha trobat ja el lloc perfecte a casa nostra.

Zona de treball 6
Zona de treball 7
Zona de treball 8

D’esq. a dreta, imatges de Pinterest (Sube Interiorismo, revista Micasa i El Mueble).

Mobles convertibles i/o la intervenció d’un interiorista

Tot dependrà de l’espai disponible i de les necessitats de cada usuari, però actualment hi ha infinitat de models de taules de treball, cadires, llums, prestatgeries, etc. perfectament integrables en qualsevol estil. Es tracta de trobar el que millor s’adapti a l’estètica de l’estança, valorant les proporcions i ajustant-se al que és estrictament necessari.

Això sense parlar de les peces de mobiliari convertibles, com poden ser llits abatibles que inclouen una taula d’escriptori o còmodes amb tapa que es converteixen en taula. Aquest tipus de mobles han estat un dels majors èxits de l’confinament!

I si, tot i tenir en compte tots aquests consells, consideres que per tu mateix no ets capaç d’encertar, sempre pots contractar un professional de l’interiorisme qui podrà crear-te la zona de treball a casa ideal segons les teves necessitats i els recursos disponibles de l’espai , amb solucions a mida i infinitat didees per separar ambients en la teva llar, per exemple.

Zona de treball 9
Zona de treball 10
Zona de treball 11

D’esq. a dreta, imatges de Pinterest (Agence Avous, El Mueble i Hola.com).

Per cert, i ja posats sobre la importància de l’interiorisme en un tema com aquest, vols saber què treball té un interiorista?

Altres articles