Reforma integral sala d'estar Carlos III

Un dúplex urbà familiar amb una distribució ideal

Els propietaris buscaven per la zona un habitatge més gran i després de visitar diferents opcions, finalment es van decidir per aquesta que van reformar íntegrament per a adequar-la a una família amb 3 fills. En aquesta cerca ja va participar Eva Mesa, copropietària de l’estudi d’interiorisme de Barcelona Tinda’s Project, els qui es van encarregar de l’obra i l’interiorisme.

De l’habitatge originari, molt compartimentat i per a res ajustada a les necessitats familiars, pràcticament no queda res. El dúplex resultant, de gairebé 150 metres quadrats, ofereix el que els propietaris volien: més espai i ambients oberts. És en la planta principal on més s’evidencia aquesta petició perquè “decidim connectar visualment la part de davant amb la de darrere, sobretot per a tenir molta més lluminositat en aquells ambients bàsics de l’habitatge: saló, cuina i menjador”, explica Eva Mesa.

Reforma integral sala d'estar Carles III

Estil fresc i funcional per una família amb nens

Salta a la vista l’elecció d’un estil decoratiu “fresc i molt funcional, sense excessos i d’acabats senzills”, molt propi d’una família amb nens petits que cerca, abans de res, sentir-se còmodes en el seu dia a dia. A més, moltes de les pertinences a l’efecte de mobiliari de l’anterior habitatge es van reubicar en aquesta.

La propietària va treballar braç a braç amb Tinda’s Project transmetent cadascun dels seus desitjos i fins i tot implementant de manera personal alguns detalls decoratius com, per exemple, les pintures murals de colors dels dormitoris infantils. De fet, i parlant de colors, hi ha un en concret que salta a la vista en diferents estades, fent de fil conductor estètic i potenciant aquestes connotacions de frescor, serenitat i alegria. Es tracta del verd aiguamarina que li agrada molt a la propietària i que s’aplica en tonalitats diferents segons l’espai.

Distribució amb espais oberts Barcelona

DISTRIBUCIÓ: planta principal (101 m2)

Res més entrar a l’habitatge, ja es visualitza una atmosfera oberta i lluminosa, on la distribució dels diferents elements marca de forma perfectament definida el límit de cada estança. Tant és així que, encara que s’ha prescindit d’encotillar entre parets el rebedor com a tal, clarament aquest té el seu propi espai, al costat d’un armari amb porta corredissa vista, ideal per a deixar les jaquetes en arribar.

Interiorisme d'estil fresc i funcional

A la sala, situada al costat d’unes enormes vidrieres que faciliten l’entrada de llum, destaca el gran sofà en forma de L complementat amb diverses tauletes auxiliars i un puf com a seient extra que, al seu torn, sembla tancar visualment el quadrat creat per a aquest primer ambient. El segon se situa molt a prop, protagonitzat per un clàssic sofà Chéster que destaca recolzat en una paret pintada de color verd aiguamarina com a punt focal.

Entre tots dos ambients s’ha col·locat, al costat d’un dels pilars mestres, l’equip de televisió en una solució d’obra dissenyada ex profeso per Tinda’s Project. La idea és que faci d’element separador respecte a la cuina.

Sala d'estar d'estil fresc i funcional
Sala d'estar d'estil fresc i funcional

La cuina es distribueix en un frontal que acull els principals electrodomèstics integrats i, a més, compta amb una illa central que inclou la zona d’aigües, de cocció amb campana extractora integrada en el sostre i una àmplia superfície de treball. I en l’altre extrem de l’illa s’ha creat una barra per esmorzars i menjars informals equipada amb diversos tamborets alts.

Cal destacar que el paviment de la cuina es diferencia de la resta de la casa -un parquet sintètic- perquè s’ha triat un mosaic hidràulic modern. Aquesta barreja d’acabats es complementa amb altres dos detalls com la textura industrial del maó vist pintat de blanc de la paret de la zona de pas de davant i, de nou, el color aiguamarina per a destacar el buit que queda entre els mobles de la cuina.

Cuina oberta Barcelona

El tercer ambient obert que conforma aquesta planta principal del dúplex és el menjador i se situa en l’altre extrem, amb entrada de llum natural gràcies a un petit balcó. L’equipament és senzill i funcional i consta d’una gran taula per a vuit comensals i un moble sota l’aparador amb diversos prestatges en la part superior i que es recolza en una paret que, una vegada més, ha buscat destacar-se amb el color que tant li agrada a la propietària.

Es va dissenyar a mida la taula del menjador que compta amb una zona de seients en forma de banc, molt pràctica amb nens, i que es recolza en el muret de l’escala que dona accés al pis inferior.

Cuina oberta Barcelona

Al costat del menjador es troba la suite amb la cambra de bany integrada. De línies senzilles, per a la paret del capçal es va optar pel to aiguamarina molt suau per a potenciar les connotacions relaxants que desprèn, tan necessàries per al descans. Al costat d’una de les tauletes de nit, i aprofitant un buit, es van dissenyar unes baldes a mida per a llibres.

L’accés a la cambra de bany -dotat de dutxa i doble lavabo- és obert i només la zona del vàter té porta. La part dels armaris, situada als peus del llit, té la seva continuïtat dins del bany, amb els mateixos acabats de fusta lacada i mirall.

Dormitori suite d'estil fresc a Barcelona

Aquesta planta es complementa amb un lavabo de cortesia en tons grocs suaus i la zona de bugaderia, tots dos enfront de la cuina.

Planta inferior (43 m2)

L’accés a la planta inferior del dúplex es realitza per una escala dissenyada i projectada per Tinda’s Project. L’objectiu era que no afectés l’estructura i, sobretot, que ocupés el menor espai possible. La seva línia moderna destaca per l’acabat industrial que desprèn gràcies a la pintura especial metal·litzada que recobreix els esglaons.

Interiorisme dúplex Barcelona

Tota aquesta planta està destinada exclusivament per als tres fills de la família. Un passadís en forma de L articula la distribució dels tres dormitoris infantils situats al costat de la part de la façana perquè tots tinguin la seva respectiva entrada de llum natural.

El mobiliari, majoritàriament blanc encara que diferent en cada habitació, consta bàsicament de llit, armari, escriptori i prestatgeries. La nota de color la posen els tèxtils del llit, els coixins i els divertits detalls decoratius de les parets, realitzats a mà per la propietària.

Reforma habitació infantil Barcelona
Reforma habitació infantil Barcelona
Reforma habitació infantil Barcelona

A més, en aquesta planta hi ha dues cambres de bany, situats un al costat de l’altre; un amb lavabo simple i vàter i l’altre amb doble lavabo i dutxa, de manera que en la pràctica diària es complementen. Com correspon als seus usuaris, s’ha buscat una estètica senzilla amb elements en blanc i alguns tocs puntuals decoratius com el color aiguamarina clar de la paret i un original quadre infantil.

Reforma bany infantil Barcelona
Reforma bany de cortesia Barcelona

Todas las imágenes son del estudio de interiorismo de Barcelona, Tinda’s Project. ©Mercè Gost

Altres articles