Disseny habitació suite a Barcelona

Un àtic dúplex reformat amb tres terrasses a Barcelona

Els més de 200 m² d’aquest habitatge barceloní es distribueixen en forma d’àtic-dúplex, afegint uns altres més de 100 m² repartits en diferents terrasses. Aquesta suma de superfícies és el que es va trobar l’equip de Tinda’s Project en un vell immoble que havia de reformar-se completament per a adequar-lo al dia a dia d’una família amb dos nens requerint una gran feina d’arquitectura interior.

Quant a les principals peticions dels propietaris, aquestes es van centrar en el desig d’espais amplis i oberts que resultessin molt vistosos a l’efecte de lluminositat. També tenien molt clar que cada estança havia de mostrar elegants tocs de disseny combinats amb textures de gran qualitat en les quals destaquessin els acabats naturals, tant en els interiors com en els exteriors.

Elegant cuina oberta a la sala d'estar

Una arquitectura interior cromàtica d’aires masculins

Tenint en compte l’exigent i, alhora, agraït perfeccionisme que demostrava el propietari en cada decisió, els autors del projecte van saber des del primer minut que havien de posar en marxa la seva habitual maquinària de treball a mida, peça a peça, la majoria integrades, que inclogués també els colors, creats ex-professo per a aquesta vivenda.

De fet, la reconeguda gamma de grisos que sol implementar Tinda’s Project en els seus treballs, en aquesta ocasió va sofrir una petita variació cap a una tonalitat més pujada, a petició del client, generant en el seu conjunt “un ambient cromàtic d’aires masculins endolcits”, en paraules de l’Eva Mesa, interiorista i co-fundadora de l’estudi d’interiors.

Disseny sala d'estar en àtic dúplex

PLANTA BAIXA: cuina, sala-menjador i suite

L’accés a l’habitatge és directe a l’estança principal, totalment diàfana, composta per la cuina, la sala i el menjador. Tan sols un muret a mitjana altura limita on comença la cuina, però el fet que la part superior d’aquest sigui de vidre facilita una perspectiva visual que arriba fins a la terrassa principal. El protagonisme estètic de les dues columnes mestres vistes (una d’elles integrada completament en la distribució de la cuina) té la seva continuïtat a la terrassa, combinades amb diverses bigues del mateix acabat, amb la idea d’unificar visualment aquesta gran estança social de l’habitatge que gaudeix d’una lluminositat espectacular gràcies als grans finestrals que recorren gairebé els deu metres de façana.

Disseny cuina oberta integrada a la sala d'estar
Reforma àtic dúplex Barcelona

A l’extrem oposat d’aquesta planta se situa la suite de més de 60 m² a la qual s’accedeix recorrent un petit passadís protagonitzat per l’escala que porta al pis superior del dúplex i sota la qual s’ha aprofitat per a situar un petit lavabo de cortesia. La suite és en si mateixa un projecte personalitzat distribuït en dos vestidors, una cambra de bany amb dos accessos, el dormitori i una zona de despatx.

Tot el mobiliari és a mida (destacant la peça dels peus del llit que fa de separador d’ambients), l’equipament ofereix les màximes comoditats (com la banyera exempta o la dutxa de 180 cm) i els detalls, com la paret de maó vist en color blanc al costat del capçal i algunes peces metàl·liques, respon al toc industrial que sol·licitava el propietari.

Decoració tauleta de nit al dormitori
Disseny de lavabo en suite

PLANTA SUPERIOR: zona infantil i de convidats

La planta superior pràcticament està destinada als més petits de la casa, amb una cambra de bany compartida i sengles dormitoris gairebé simètrics amb accés a una àmplia terrassa convertida en una divertida zona de jocs a l’aire lliure. Aquesta gran àrea infantil es complementa, en el que vindria a ser la zona central de pas, amb la creació d’un estudi que inclou un ampli escriptori per a dos i espai per a prestatges i magatzematge.

Disseny de zona polivalent infantil

A l’altre extrem d’aquesta planta es troba un dormitori de convidats complet que inclou la zona de bany totalment integrada darrere de la paret del capçal del llit. Les vistes d’aquesta estança donen a una altra gran terrassa amb zona chill-out i piscina.

Disseny de dormitori de convidats a Barcelona

ESPAIS EXTERIORS

A més de l’arquitectura interior del projecte, els espais exteriors tenen un gran protagonisme en aquest projecte urbà, amb la creació de diferents ambients dirigits pel departament de paisatgisme de Tinda’s Project. L’estètica de les terrasses es va unificar amb la selecció d’una mateixa tarima sintètica de gran qualitat i resistència i amb el mateix joc de jardineres, però mentre que en la situada en la planta principal es va apostar per una vegetació més mediterrània, en la superior es va buscar fomentar un ambient més tropical.

Projecte de terrassa en un àtic de Barcelona
Disseny exterior en un átic dúplex amb piscina

Fotografías: ©Mercè Gost

Altres articles