Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Tot sobre el teu jardí zen a casa

Potser et preguntes per què necessites tenir un jardí zen a l’espai íntim de la teva llar, o tal vegada pensis que és un element difícil d’integrar en habitatges de luxe, però res més lluny de la realitat. Aquest tipus de jardí és indispensable per a completar la decoració de la teva llar, i no només per això.
En aquest post t’expliquem quins són els beneficis d’aquesta mena de jardí japonès a través de la seva història i origen i, a més, et parlarem de com incorporar aquest espai tan íntim a la teva llar.

Descobreix les nostres idees d’elements per a compondre el teu propi jardí zen a casa!


Orígens del jardí zen

El jardí zen o Karesansui és un tipus de jardí en sec que té el seu origen al Japó. La seva composició és molt senzilla, ja que es basa en dos elements a l’abast de tots: sorra i pedres. El seu principal objectiu és augmentar i afavorir la serenitat interior i reduir l’estrès a través de la seva bellesa i elegància. El pur minimalisme és el seu component principal, per aquest motiu fuig de la idea de jardí com quelcom ple de flors i plantes. La seva simbologia és també molt important: la sorra o la grava del jardí zen simbolitza la mar o l’aigua i les línies que es formaran en la sorra representaran l’estat d’aquestes aigües. Algunes teories expliquen que el jardí zen va ser creat pels monjos i que aquests l’utilitzaven per a meditar. Unes altres, que és una creació d’Occident basada en l’imaginari i la cultura japonesa. Sigui com sigui, l’objectiu del jardí zen és principalment la relaxació.

Jardí zen a casa
Decoració jardí zen modern

Beneficis de tenir un jardí zen a casa

Practicar el mindfulness et fa més creatiu

En els temps que corren, cada vegada existeix una necessitat major de tenir en el nostre habitatge un espai que aporti tranquil·litat i deixi enrere l’estrès de la vida quotidiana. En aquests casos, un jardí zen en miniatura és l’escenari perfecte per a realitzar exercicis de relaxació i meditació que desactivin tensions i et connectin amb la teva llar. Cuidar del teu mini jardí zen contribuirà a augmentar la creativitat que, a vegades, es veu ofegada sota tasques i obligacions. Treballant al teu jardí zen practicaràs l’atenció plena, relaxaràs la teva ment i això t’obrirà a poc a poc noves portes en el teu interior.

Elegància i disciplina fusionades

Incloure un jardí zen japonès a la teva llar donarà un toc d’elegància a la decoració. És un element distintiu i poc comú que farà les delícies dels convidats. Basat en la disciplina japonesa del Kanso, el jardí zen es construeix sota el concepte de la bellesa que aporta la simplicitat i el minimalisme.
L’altre concepte clau, el Kinsei, afegeix asimetria al conjunt representada per les línies que dibuixarem en la grava amb el nostre rasclet. Aquestes línies assenyalen l’equilibri entre el minimalisme i l’asimetria.

És molt més que un simple objecte decoratiu, el mini jardí zen t’ensenya a incloure la disciplina a la teva vida. Necessària per a avançar, millorar i créixer com a persones.

Jardí zen exterior en casa
Banyera enmig d'un jardí zen
Jardí zen a casa minimalista

Com fer un jardí zen en miniatura

Crear el teu jardí zen a casa és senzill, es pot fer tant en zones exteriors com interiors. Un punt important a tenir en compte és que no necessita un manteniment especial al no estar format per plantes que hàgim de regar i mantenir. Per a realitzar el jardí zen és necessari comptar amb una safata de fusta, a la qual afegirem sorra i pedres, els elements essencials. També podem adjuntar molsa o aigua, que aporten tranquil·litat i pau.

Plantes com la falguera i el bambú donaran el toc final a la teva composició, sense oblidar l’indispensable rasclet amb el qual dibuixarem a la sorra les línies del nostre estat d’ànim. L’objectiu és que els elements estiguin organitzats de tal forma que transmetin la sensació de ser una representació de les muntanyes i els rius.


Contactar amb professionals del disseny d’interiors sempre serà una bona idea, ja que t’ajudaran a construir el teu jardí zen ideal per a l’exterior o l’interior de casa teva. A Tinda’s t’estem esperant perquè gaudeixis de la relaxació i el confort que aquest jardí japonès aportarà a la teva vida!

Altres articles