Sanefes o com decorar de manera senzilla i eficaç

Sanefes o com decorar de manera senzilla i eficaç

Com a característica inherent a la decoració d’interiors més mediterrània, les sanefes han estat elements decoratius recurrents en moltes llars espanyoles. A causa de la seva relació amb un estil clàssic i conservador, durant l’última dècada, la presència de sanefes ha anat reduint-se dins del món de l’interiorisme fins a gairebé desaparèixer. Referenciada pel minimalisme, a causa de la seva estètica aparentment barroca, l’opinió popular ha volgut reduir les sanefes a elements d’una època passada. No obstant això, la decoració d’interiors no ha de tenir tabús.


Diferents estils de sanefes

Sanefes clàssiques

La sanefa tradicional està marcada per la presència de motius florals i vegetals. Encara que la seva estètica pot semblar quelcom rural, ens pot ajudar a aconseguir un equilibri entre tradició i avantguarda i així crear un toc més vintage dins de la nostra llar. Acompanyar aquestes sanefes amb elements minimalistes i de textures alternatives com els acabats lacats o els acabats metàl·lics pot donar lloc a un ambient modern i sofisticat en el qual, malgrat tot, conservem un element de la nostra història.

Si, per contra, ens decantem per una cosa més innovadora i minimalista, no tenim per què sacrificar la possibilitat d’introduir sanefes en la nostra decoració. Moltes empreses de decoració s’animen cada vegada més a produir sanefes amb motius neutres i menys cridaners, amb formes geomètriques o línies netes que donin un toc diferent a la nostra estança sense necessitat de recarregar-la. Patrons més abstractes com l’estampat Paisley poden revolucionar la decoració d’una estança, especialment si ens decantem per colors vius i cridaners. Altres opcions com la de l’estampat de pota de gall transmetran la sensació als nostres convidats que la nostra decoració és només apta per als més valents

Sanefa infantil moderna

 

Sanefas elegants modernes

 

Sanefa moderna geomètrica

Sanefes rústiques

Un dels avantatges indiscutibles de l’estil rústic és que mai passa de moda i, per això, resulta l’aliat perfecte a l’hora d’aconseguir estances atemporals amb un aire acollidor i reconfortant.

Sanefes rústiques

En aquesta gran varietat d’estils on hi podem trobar una quantitat infinita de sanefes, no podem oblidar-nos dels protagonistes de la casa… els més petits! La majoria de les empreses de decoració reserven una línia de la seva producció centrada en dissenys de sanefes pensades especialment per als nens en els quals abunden dissenys originals i divertits, així com colors interessants alhora que acollidors i tranquil·litzadors.

Sanefa infantil moderna tipi

Sanefes per a banys i cuines

A través d’aquests elements, podem donar-li un toc original, però gens recarregat a banys i cuines avorrides i neutres. Si, a més, triem de manera intel·ligent el material i la ubicació de la nostra sanefa, podem protegir la paret dels nostres banys i cuines de possibles taques o humitats. Les sanefes són un element decoratiu que, fets servir correctament, fan que les teves habitacions llueixin completament diferents.

T’ animes a deixar-te assessorar per nosaltres?

Altres articles