Revoluciona el teu dormitori amb un llit sense capçal

Revoluciona el teu dormitori amb un llit sense capçal

Per a moltes persones acostumades a la disposició tradicional dels dormitoris, aquesta tendència serà tota una sorpresa. La presència de dormitoris en els quals l’enquadrament del llit prescindeix del capçal és innegable. Entès pel món de l’interiorisme com un element decoratiu a explorar, els decoradors han decidit reformular la idea del capçal i buscar alternatives que contribueixin a revolucionar els dormitoris tal com els coneixem. Així, a poc a poc, cada vegada són més els que se sumen a la moda de llits sense capçal, una proposta gairebé impensable fa alguns anys però que ha anat guanyant força per a la seva originalitat i versatilitat.


Pintar la paret

Si tens nens a casa, aquesta opció pot ser la seva favorita, com realitzem en Tinda’s en el nostre projecte Carles III. Creant una atmosfera màgica pintant les parets.

Una de les opcions més senzilles, però, al mateix temps, més inexplorades és la de crear una obra d’art en la paret on se situa el llit. Aquest projecte artístic no té per què ser una tasca complexa! Si bé parets amb admirables obres d’art donaran un toc únic i sofisticat a la nostra estada, pintar en les nostres parets formes simples i geomètriques també aportarà un grau d’originalitat al nostre dormitori. Si, a més, parem esment a les dimensions del nostre dormitori, podem crear un punt d’atenció que converteixi el llit en la protagonista del nostre espai. , como hicimos en este proyecto.

Habitació infantil sense capçal pintura de paret

Habitació infantil | Proyecto Tinda’s Project


Perquè la nostra obra d’art sigui coherent, és important tenir en compte els colors i tonalitats de la resta de la decoració. Si la resta de les parets són clares, un color fosc aportarà contrast i realçarà els mobles als quals serveixi de marc. Depenent de l’amplitud que vulguem donar-li al nostre capçal, podem triar colors tan variats com el gris marengo, el blau Oxford o el vermell sangria, així com el morat o el groc que podrem complementar amb els tèxtils i mobles de l’habitació. Per a un equilibri adequat, us recomanem ser prudents amb els colors vius per a no recarregar en excés l’estada. Quant a colors neutres, una superfície en beix o gris perla aportarà una sensació de confort molt comú en l’estil nòrdic

Per als més atrevits, aplicar pintures amb textures pot ser una opció molt encertada. A través d’acabats com una textura arenosa, ratllada o d’estuc, podem no sols crear una il·lusió de capçal, sinó diferenciar-ho de la resta de la paret. El contrast entre la paret llisa i el nostre fals capçal pintat ajudarà a enganyar els nostres ulls i a donar-li profunditat al nostre dormitori sense capçal.

Aquesta tècnica pot ser encara més eficaç si volem aportar algun element temàtic a la nostra habitació. Per exemple, per a les habitacions infantils, una paret amb motius decoratius pintats pot ser una solució molt encertada. Sempre tenint en compte les preferències dels més petits, podem integrar elements com castells, vaixells o fins i tot una jungla a la paret on col·locarem el llit per a crear tot un paisatge en el qual els nens puguin donar curs a la seva imaginació. Els nostres fills estaran encantats d’anar a dormir! Si, a més, utilitzem pintures fluorescents o que brillen en la foscor, podem fer de l’experiència d’anar a dormir una veritable aventura.

Decorar amb art

El capçal tradicional ha estat a poc a poc desdibuixat, donant lloc a tendències noves que pretenen transformar els nostres dormitoris en autèntiques obres d’art.

Una idea molt econòmica pot ser la de col·locar obres d’art ja emmarcades per a presidir-hi delimitar l’espai sobre el nostre llit. Un dels avantatges d’aquesta tècnica és la gran versatilitat que ens ofereix poder canviar les làmines o quadres que triem, a més de poder transformar la nostra estada simplement intercanviant làmines que tinguem en altres parts de la nostra llar amb aquelles que tenim al dormitori. La forma més popular d’aplicar aquesta tendència és a través d’un gran mapa del món, especialment mapes amb una estètica envellida i antiga que aportaran un toc vintage a la nostra estança. Amb un gir més urbanita, moltes persones es decanten per emmarcar mapes gegants del transport públic de les seves ciutats favorites com Nova York o París. Què més es pot demanar? No sols tens un element decoratiu, sinó que pots planejar el metre que has d’agafar per a arribar a la teva destinació sense aixecar-te del llit!

Per als més tradicionals, una aquarel·la, un oli o una làmina poden ser també maneres de personalitzar el nostre espai sense gastar molts diners i sense abarrotar massa la nostra estança, tal com vam fer en Tinda ‘s Project per a la suite d’aquest projecte.

Decoración con cuadros en dormitorio

Suite principal | Proyecte Tinda’s Project


Crea la teva pròpia galeria

Si, en comptes d’una làmina gran, creiem que una cosa més minimalista serà més agradable la nostra vista, podem arriscar-nos amb la tendència de les gallery walls o parets que imiten les galeries d’art. Aquesta tècnica consisteix a col·locar de manera ordenada i pensada una sèrie de quadres que tinguin una coherència i que aportin una sensació d’harmonia al conjunt. Si apliquem aquesta idea de manera adequada, podem crear un marc perfecte per al nostre llit i, a més, donar-li un toc molt personal al nostre dormitori en incloure fotografies personals o dels nostres viatges.

Habitació infantil amb pintura de paret
Habitación infantil amb paret pintada
Dormitori adult sense capçal

Diferentes habitaciones de un mismo proyecto | Tinda’s Project


Construeix una prestatgeria volada

Una altra solució pràctica a l’una que decorativa és la d’una prestatgeria penjant o prestatgeria volada que no sols ens ajudarà a crear la solució d’un espai sobre el nostre llit, sinó que ens permetrà emmagatzemar tot el que necessitem tenir a mà mentre dormim. Aquesta idea pot, a més d’estalviar-nos comprar un capçal pel nostre llit, fer de tauletes auxiliars. Per als més minimalistes, aquesta opció pot ser molt atractiva.

Hem de decantar-nos per prestatgeries de fons curt per a evitar cops, així com col·locar-la a una altura que puguem aconseguir mentre estem estirats al llit. Perquè la nostra prestatgeria estigui totalment integrada, podem pintar-la del mateix color de la paret; si, per contra, busquem un major grau de contrast, un toc de color farà del nostre dormitori un espai atrevit i amb caràcter. Convertint la nostra prestatgeria en la protagonista de l’estada, hem de triar amb cura els elements que mostrarem en ella, ja que seran els responsables de fer una bona primera impressió.


Convertir la paret del capçal del llit en la protagonista del nostre dormitori és una bona idea decorativa. És el primer que es veu quan s’entra a l’habitació i disposem de nombroses idees estètiques per a decorar-la. I a tu, què et sembla l’opció de prescindir d’aquest element?

T’animes a col·locar un llit sense capçal?

Altres articles