Reforma d’una casa amb vistes al mar

Reforma d’una casa amb vistes al mar

El desig de gaudir d’aquesta segona residència durant tot l’any és el que va motivar al seu propietari a reformar-la completament amb un interiorisme elegant. Aquesta casa adossada està situada en l’emblemàtica urbanització d’Empuriabrava (Girona), a tot just dues hores de distància de Barcelona, on té el seu habitatge habitual, també reformat per Tinda’s Project.

La confiança, doncs, en un resultat satisfactori estava garantit, si bé, en paraules de l’estudi, “és un client que es deixa molt fer i aconsellar, és molt pràctic, i ho posa tot molt fàcil”, amb la qual cosa, és evident la positiva simbiosi existent entre totes dues parts.

reforma-casa-vistas-mar 3.jpg

Reforma en un destí estiuenc

L’habitatge forma part de la marina residencial que caracteritza aquesta urbanització construïda prop de la platja i al voltant d’una extensa xarxa de canals artificials inspirats a la ciutat de Venècia, plens de petites embarcacions, la majoria ancorades a la porta de les cases dels seus propietaris.

És per això que, aparentment, es tracta d’un destí de vacances molt visitat a l’estiu, però tenint en compte que el propietari el gaudirà ara durant qualsevol mes de l’any, una de les seves principals peticions era que no volia, precisament, que la reforma mostrés una estètica estiuenca molt marcada.

reforma-casa-vistas-mar 1.jpg

Llum d’estiu tot l’any

El projecte d’interiorisme es va basar a potenciar la gran lluminositat natural que reben els espais fent ús de colors clars, tant en els tèxtils com en el mobiliari i els revestiments, “buscant aquesta picada d’ullet al caràcter mediterrani que embolica la casa, però sense resultar excessiu, perquè la idea, en aquest cas, és trencar amb l’estigma de les segones residències de vacances i dotar-la de totes les comoditats i detalls que requereix una casa per a tot l’any”, comenta Eva Mesa, interiorista a Barcelona i co-fundadora de Tinda’s Project.

Així, l’habitual paleta cromàtica de grisos que caracteritza tots els treballs de l’estudi s’ha suavitzat bastant, precisament buscant aquest objectiu, i s’aposta més pel color blanc que incentiva aquesta desconnexió i pau interior que el propietari ve buscant quan s’allunya de la gran ciutat i s’instal·la aquí.

reforma-casa-vistas-mar 4.jpg

DISTRIBUCIÓ PER PLANTES

Planta baixa

La casa, de poc més de 100 m² interiors i 50 m² d’exteriors, es distribueix en tres plantes (soterrani, planta baixa i primer pis), a més del solàrium de la coberta, en una distribució d’espais, totalment pensada per a una persona que viu sola.

L’accés des del carrer dona directe a una planta oberta que acull els principals usos més socials, és a dir, sala d’estar, cuina i menjador, tot alineat a l’esquerra per a deixar el pas lliure cap a la terrassa, situada al fons i amb accés directe a l’embarcador. Tot el mobiliari i equipament s’ha realitzat a mida i combina els tres tons que caracteritzen tot el projecte: blancs, grisos molt suaus i el beix de les fustes i textures naturals.

reforma-casa-vistas-mar 7.jpg

En primer lloc, es troba la cuina totalment integrada, on s’inclou una illa que acull tant la vitroceràmica com la taula de menjador ideada en forma de barra informal amb dos tamborets.

A continuació, se situa la zona de la sala delimitada per una gran catifa sobre la qual se situa un gran sofà amb chaise-longue i una taula de centre i al capdavant, un moble a mida per a la televisió que combina parts tancades de magatzematge i altres obertes per a exposar elements decoratius, en diferents acabats de fustes.

En aquesta mateixa planta hi ha també un petit lavabo de cortesia, al costat de la porta d’entrada.

reforma-casa-vistas-mar 2.jpg

Primera planta

Des d’aquí arrenquen els esglaons de l’escala que accedeixen a la planta superior i que estan revestits del mateix paviment de tota la casa per a potenciar encara més la integració de tots els elements. Tenint en compte que el propietari viu sol, tota la suite s’ha projectat oberta, amb l’única excepció de l’habitacle per al vàter.

I és que les parets de la dutxa són de vidre i, entre aquesta i el lavabo, s’ha situat enmig de l’espai la banyera exempta i, a més, l’únic muret que fa de separador entre l’àrea del bany i el dormitori ni tan sols arriba al sostre, precisament per a facilitar aquest efecte diàfan.

reforma-casa-vistas-mar 5.jpg

Tot l’ambient cromàtic tan neutre de la planta principal es replica en aquesta, incloent-hi el mobiliari de la terrassa amb vista al canal, amb l’única excepció d’alguns petits detalls en el dormitori, per descomptat, triats en blau marí.

Des d’aquesta planta i a través d’una escala de caragol exterior d’estil mariner, s’accedeix a la coberta de la casa projectada com una terrassa-solàrium que es va elevar perquè les vistes aconseguissin veure la mar Mediterrània. Aquí s’ha recreat una zona chill-out de relaxament amb una gran gandula col·locada al costat de la sauna que volia el propietari.

reforma-casa-vistas-mar 6.jpg

Planta soterrani

Tornant a l’interior, l’escala vertebra la comunicació entre les plantes, així, des de la planta principal també s’accedeix al soterrani amb llum natural i perfectament habilitat com una estança més amb finalitats multifuncionals.

En aquest cas, excepte el safareig i bany complet independents, la resta de l’espai també es mostra obert i inclou un gran sofà tipus llit balinès (per a acollir a algun convidat) i un escriptori al costat de la finestra, a més de diversos armaris.

A més, la zona central es presenta diàfana per a la pràctica de ioga, d’aquí ve que el paviment estigui cobert per una moqueta.

reforma-casa-vistas-mar 8.jpg

Fotografies: ©Mercè Gost

Altres articles