Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Quines són les tendències per a decorar banys petits?

Les tendències actuals per a banys són variades i per a tots els gustos, inclouen una combinació de materials clàssics i moderns, així com elements que tornen a la decoració amb molta força, entre ells els colors pastel i metalls com el coure.
A l’hora de decidir com decorar un bany petit tenim moltes opcions, no obstant això, cadascuna d’aquestes tendències busca una sola cosa: crear espais per al descans fent èmfasi en el nou enfocament que ha pres aquesta àrea de la casa.

En vols saber més? Des de Tinda’s et volem mostrar 7 aspectes a tenir en compte per a decorar banys petits.


1. Plats de dutxa moderns que substitueixen les banyeres per a decorar banys petits

Les banyeres poden ser molt relaxants, però també un problema quan no comptem amb molt d’espai. Per a maximitzar cada metre quadrat, els plats de dutxa s’han transformat en un recurs molt utilitzat.

N’hi ha de diferents materials, colors, dimensions i acabats per a combinar amb la decoració. Són majoritàriament molt moderns i ofereixen facilitat quant a la neteja, espai i funcionalitat. La nostra recomanació és que col·loquis el més gran que permeti el teu espai.

Decoració de bany petit en negre
Dutxa moderna per a banys petits
Decoració moderna per a bany petit

2. Mampares de vidre que aporten més funcionalitat

Dins d’aquestes noves tendències de l’interiorisme per a decorar banys petits les mampares de vidre són uns dels elements més buscats. Són més pràctiques que una cortina, més higièniques i més fàcils de netejar; algunes tenen fins i tot tractaments que ho faciliten.

Segons el nostre punt de vista, les mampares de vidre transparent i sense perfils sempre són un encert, d’aquesta manera la llum fluirà i el disseny tindrà continuïtat per tot el bany.

3. Aixeteries i lavabos de disseny modern, un altra tendència per a decorar banys petits.

El concepte de spa es trasllada a les llars amb els nous dissenys de dutxes i aixetes, que en si mateixes són un element clau a l’hora de triar com decorar un bany petit pels seus acabats i línies sofisticades.

Com ja hem assenyalat les aixetes poden proporcionar un toc especial al teu bany, però per a triar l’opció perfecta cal tenir en compte multitud de detalls com, per exemple, la seva altura i funcionalitat. Sempre recomanem tenir en compte els avanços tècnics d’algunes marques per a millorar el consum d’aigua, que a la llarga són un gran avantatge.

Un altre element que afegirà personalitat al teu bany són els banys o rentamans de sobretaula, un element funcional alhora que decoratiu que s’ajusta a diversos estils segons el model i materials que triem. Les diferents formes, colors i textures que trobaràs podran donar-li un toc especial a l’estil del teu bany.

Decoració de banys petits de luxe
Decoració de banys petits de luxe
Decoració en banys petits de luxe

4. Els colors pastel s’imposen als tradicionals blancs

Encara que sembli un nou estil, és quelcom que es va emprant amb freqüència en la decoració d’interiors. Per descomptat, no es tracta de banys íntegrament d’un color. Parlem de la combinació d’un color pastel com el rosa, blau, verd menta o groc amb gris o blanc, o amb altres materials com el vidre, la fusta o els metalls.

Aquesta tendència trenca una mica amb el to fred d’un bany totalment blanc, però al mateix temps conserva la seva funcionalitat per a crear espais amplis i relaxants.

El nostre consell? Les parets pintades en color pastel combinades amb zones humides en ceràmica blanca i mobles i sobretaules en fustes clares, són una opció segura que aportaran al teu bany un toc de llum i frescor.

5. Mobles per a maximitzar l’espai en la decoració de banys petits

Un dels grans problemes dels banys petits és la limitada capacitat d’emmagatzematge que ofereixen. En les propostes per a decorar banys petits estan els dissenys de mobles que ofereixen espai per a emmagatzemar, normalment sota el rentamans i són un element decoratiu. Per a aquests casos hem de tenir en compte on es troba el desaigua perquè aquest no molesti a l’hora de l’obertura, encara que una altra bona opció és utilitzar desaigües salva espais que et deixen gairebé tota l’àrea lliure. Nosaltres t’animem a posar el moble sota el rentamans penjat, ja que com què no toca el terra, guanyaràs en sensació de lleugeresa i serà més fàcil la neteja del paviment.

Com decorar un bany petit

6. Elements de metall amb més varietat de colors

El metall, principalment acer inoxidable, és un element de decoració que sempre està present en els banys. Però cada vegada agafa més força la idea de canviar o combinar el tradicional color platejat per daurat o coure. Dutxes, aixetes, penjadors o detalls en llums i miralls incorporen aquests colors I les seves opcions són tan variades que poden adaptar-se tant a decoracions modernes i minimalistes com un estil clàssic i vintage.

7. Il·luminació LED càlida

La il·luminació és essencial i un element important a l’hora de decorar banys petits. En aquest cas, les llums LED s’imposen a través de diverses opcions de decoració com per exemple encastades en diferents angles o incorporades dins dels mobles. A més, aquestes llums són eficients i brinden un important estalvi en el consum energètic, per la qual cosa són doblement funcionals. Si vols que el bany deixi de ser una zona de pas i guanyi protagonisme en la teva llar, utilitza llums neutres o càlides col·locant els leds de manera estratègica i evitant la llum freda o blanca.


Moltes d’aquestes tendències requereixen una reforma integral del bany, però ofereixen la possibilitat d’aconseguir espais pràctics, còmodes i amb gran estil. Nosaltres ja t’hem donat les nostres idees per a decorar un bany petit, ara et toca a tu.

Explica’ns quines idees tries!

Altres articles