Quin treball exerceix un interiorista?

Quin treball exerceix un interiorista?

Segurament, i més d’una vegada, t’has plantejat quin és el paper exacte d’un dissenyador d’interiors. Doncs bé, en aquest post resoldrem tots els teus dubtes. Moltes vegades prenem la decisió d’adquirir un local nou a la ciutat o comprar un habitatge. Per a això, ens guiem per paràmetres que ens ajuden a prendre la decisió adequada; el principal, sens dubte, és que ens sembli bonic. Però no sols hem de tenir en compte aquest factor, quantes vegades has vist l’espai dels teus somnis, però no es trobava en la ubicació adequada?

La zona o el lloc en el qual el teu nou espai estigui localitzat poden condicionar fins al punt d’haver de rebutjar ofertes molt interessants. La solució no passa per desesperar-nos, sinó tot el contrari. Obrir la ment, abstreure’s en els espais i crear llocs màgics on abans només existien parets i bigues. Aquesta tasca, entre moltes altres, és les que fa necessària la presència de la figura del dissenyador d’interiors.


Que és l’interiorisme?

Encara que el terme el relacionem amb el disseny d’interiors tal com el coneixem avui dia, cal dir que la figura com a tal existeix des de molt abans que la nostra memòria aconsegueixi recordar.

Ja en les antigues civilitzacions egípcies s’estudiava a la perfecció la distribució de les tombes en les quals es dipositarien els cossos dels faraons per al seu descans etern. I creieu-me, no era alguna cosa que deixessin per a res a l’atzar. Així ha anat evolucionant aquesta professió fins a l’actualitat, on el seu paper adquireix suma importància, aconseguint convertir-se en la persona encarregada de la modificació i la distribució dels espais.

Què fa un dissenyador d’interiors?

Els llocs sobre els quals pot treballar un professional del sector són tan diversos que no confeccionaríem una llista tancada. Els serveis més comuns són locals comercials, habitatges (tan nous com de segona mà), hotels, sales d’exposicions, congressos o restaurants entre altres projectes.

En tots ells el professional de l’interiorisme a Barcelona tracta de buscar la distribució òptima en funció de la grandària del qual es disposi i una organització que ens permeti incorporar tots els elements necessaris de la forma més còmoda. La capacitat d’abstracció de la qual es precisa no és fàcil obtenir-la.

Els dissenyadors d’interiors som persones capaces de realitzar una composició dels espais amb un simple cop d’ull, i això no és només el resultat d’un estudi, sinó que es tracta d’una capacitat innata.

Projecte de reforma d'escales a Barcelona

Projecte d’interiorisme i decoració | Tinda’s Project


Quin professional triar?

A vegades, el desconeixement fa que tendim a confondre termes, no perquè certes professions guarden relació, sinó perquè existeix un grau d’intrusisme entre ells. Intentarem aclarir-te la postura de cadascuna amb la finalitat que no tinguis problemes a posteriori.

La figura de l’Interiorista

Com ja comentàvem abans, aquest és l’encarregat de la modificació dels espais en general. En resum, és el que té llicència per a decidir derrocar segons quines parets, quines altres aixecar o la disposició d’endolls i altres instal·lacions. En definitiva, no estudia els espais, sinó que els crea per a obtenir la màxima funcionalitat.

La figura del decorador

A diferència de l’anterior, el decorador d’espais d’interiors realitza un estudi del lloc amb la finalitat de treure-li el seu màxim partit. El seu treball entra en joc una vegada distribuïts els envans, columnes i tenint l’espai diàfan amb el qual treballarem per a convertir-lo en llar, fent d’ell un lloc més acollidor.

Estudia els elements que ho componen com la llum natural que entra en l’habitatge, disposició dels mobles o els materials que s’han emprat per al recobriment (sòls, taulells o parets).

Mar Gausachs, estilista en Barcelona
Eva Mesa, decoradora interiorista en Barcelona

Eva Mesa (dreta), interiorista decoradora, i Mar Gausachs (esquerra), estilista a Barcelona | Tinda’s Project


Avantatges de contractar els seus serveis

La qüestió no és decidir sobre quin dels dos és millor, el treball conjunt de tots dos professionals es complementa amb la finalitat d’aconseguir el millor dels resultats. Per això a Tinda’s, interioristes i decoradors de Barcelona, deixem que l’interiorista pensi en la millor planificació perquè el decorador pugui crear l’efecte visual desitjat.


Tant si vols comprar un habitatge, obrir un nou local o muntar un nou negoci, necessitaràs un espai que hauràs d’optimitzar al màxim. La solució no és estalviar uns diners evitant contractar a un d’aquests dos professionals, perquè a la llarga podrà sortir-te car. Nosaltres ho sabem i comptem amb una dilatada experiència que ens avala, així que podem confirmar que aquests casos són molt més freqüents del que ens agradaria.

Si vols ampliar la informació no dubtis a contactar amb nosaltres. Ens encarregarem de tot, des de l’assessorament inicial fins a l’últim detall del teu projecte de disseny d’interiors, t’esperem!

Altres articles