Projecte d’estil mediterrani amb piscina

Projecte d’estil mediterrani amb piscina

Amb l’arribada imminent de l’estiu, no hi ha dubte que aquest projecte de Tinda’s Project situat a la costa de Tarragona es presenta com un dels més desitjables per a protagonitzar el blog aquesta setmana. I per a potenciar més els sentits, ens centrarem en la part del projecte de paisatgisme, amb uns espais exteriors espectaculars d’estil mediterrani.

L’equip format pels fundadors de l’estudi d’interiorisme de Barcelona, l’Eva Mesa i en Manuel Maíllo, està darrere d’aquest projecte; ella, com a responsable dels interiors i ell qui ha dirigit tots els treballs d’aquest paisatgisme. D’aquesta manera, el resultat es valora com un disseny integral on els interiors i els exteriors es fonen en un tàndem perfecte, des d’una mateixa visió.

proyecto-estilo-mediterraneo-piscina 1.jpg

Interiors i exteriors integrats

L’habitatge, d’estètica moderna i línies rectes, s’aixeca sobre una parcel·la de 1.000 metres quadrats, destacant la seva façana en blanc monocapa per a enaltir més si cap aquestes connotacions mediterrànies que conviden a gaudir del jardí durant tot l’any, gràcies també a les agradables temperatures d’aquesta zona de la geografia catalana.

La casa distribueix els seus 350 metres quadrats en tres plantes, als quals cal afegir els habilitats a l’exterior amb la zona del porxo i l’entorn que envolta a la piscina dedicada a la barbacoa i al solàrium.

Tot aquest espai transitable a l’aire lliure s’ha pavimentat amb una tarima sintètica especial per a ‘outdoor’ en un color gris, a joc amb el ceràmic que recobreix la part de la façana que emmarca el porxo per a crear una envolupant estètica integrada.

Tot el projecte d’interiorisme d’exteriors de la casa se centra en l’ampli jardí al qual es pot accedir directament des de diferents estances de la casa, com la cuina, la sala-menjador i la suite.

proyecto-estilo-mediterraneo-piscina 2.jpg

Una barbacoa a mida

El jardí s’ha projectat per a albergar diferents ambients amb l’objectiu de gaudir-los segons el moment del dia o de la nit. Un d’ells és la zona de la barbacoa. En aquest cas s’ha creat ‘ex profeso’ una petita construcció en simetria amb l’habitatge i en la qual s’han utilitzat els mateixos materials (rajoles, volada, etc.), però pots inspirar-te en altres idees si li dones un cop d’ull al post sobre barbacoes de disseny per a jardins.

El frontal obert amb vista a la piscina i situat davant d’un dels laterals d’aquesta, inclou una zona d’aigües, barra, electrodomèstics emplafonats i un vidre fix central que permet veure la part posterior del jardí on està l’àrea de jocs infantils.

proyecto-estilo-mediterraneo-piscina 3.jpg

Un porxo amb vista molt funcional

Quant al porxo s’han habilitat dues zones, una de menjador i una altra d’estar, totes dues amb mobiliari per a exteriors de gran qualitat, capaç de resistir les inclemències del temps, la llum solar, etc. El fet que la taula estigui situada prop de la sortida de la cuina també facilita el servei.

proyecto-estilo-mediterraneo-piscina 4.jpg

La reina del jardí: la piscina

Un altre dels ambients que ofereix el jardí és la piscina, entorn de la qual gira tota l’atenció dels propietaris i les seves visites, especialment en els mesos d’estiu. No podia faltar un espai per al relax en forma de solàrium amb diverses hamaques situades al costat de la piscina per a prendre el sol, encara que ‘la joia de la corona’ són els llits balinesos situats al costat oposat a la barbacoa, mirant-se de front.

En aquesta línia, i segons l’Eva Mesa, el jardí de la casa es va projectar amb “una línia molt d’hotel. És un espai de gaudi on creem diferents zones”.

proyecto-estilo-mediterraneo-piscina 5.jpg

Plantes autòctones per a un jardí mediterrani

Entre la zona d’estar del porxo i els llits balinesos destaca una petita construcció en forma de cub independent que s’utilitza com a vestuari on canviar-se i dutxar-se. El seu disseny s’integra perfectament en la línia arquitectònica de l’habitatge.

A grans trets, per a tot el paisatgisme es van triar plantes autòctones d’aquesta zona del mediterrani, algunes amb una intenció més decorativa i altres per a aportar privacitat al jardí, però en general ofereixen una panoràmica natural molt agradable.

Si el projecte del teu habitatge inclou una zona d’exterior -amb piscina o sense- que requereix un estudi de paisatgisme a Barcelona, no dubtis a consultar-nos i et donarem les millors idees. Ah! I també pots inspirar-te en les piscines preferides de l’interiorista de Barcelona, l’Eva Mesa.

proyecto-estilo-mediterraneo-piscina 6.jpg
proyecto-estilo-mediterraneo-piscina 7.jpg
proyecto-estilo-mediterraneo-piscina 8.jpg

Totes les imatges d’aquest post són de l’estudi d’interioristas de Barcelona, Tinda’s Project (©Mercè Gost).

Altres articles