Parets de vidre: ideals per a separar ambients

Parets de vidre: ideals per a separar ambients

Una de les tendències més duradores i, a més, més reeixides en l’àrea de la decoració d’interiors són la dels espais oberts, minimalistes i diàfans. Enderrocar envans està de moda! No obstant això, malgrat l’atractiu d’aquests espais, en moltes ocasions requerim ser capaces de separar diferents ambients dins de la nostra llar. Com podem crear estances sense fer que la nostra casa quedi massa quadriculada o tancada? Molt senzill, a través de les parets de vidre.

Malgrat l’evident funcionalitat de les parets de vidre, pocs valoren adequadament la seva estètica sofisticada i elegant. Les parets de cristall no són una novetat… De fet, van néixer fa diverses dècades com a element principal d’edificis monumentals que buscaven crear una disposició més fluida de les estances i, sobretot, millorar la comunicació amb l’exterior. Gràcies a la seva versatilitat i riquesa decorativa, a poc a poc han anat conquistant espais més urbans i moderns. En aquest post, descobrirem com adaptar aquesta tendència a la nostra llar, vols saber més?


Aprofitar la llum al màxim

Un ambient lluminós, a més de saludable, crearà espais acollidors i càlids en els quals ens podrem omplir de vitalitat.

Una de les preocupacions sempre presents en la ment d’un interiorista a l’hora de decorar un espai és la d’aprofitar tot el possible la llum de l’estança. Encara que per a molts sigui una cosa inherent a una llar, són moltes les cases que no disposen d’una bona il·luminació. Ja sigui a través de la instal·lació de llums, finestres o lluernes, la decoració d’interiors entén la llum com un element vital per al nostre benestar, tal com succeeix en els països nòrdics. La llum és una cosa indispensable perquè ens sentim còmodes a la nostra llar. I aquesta és, precisament, la principal fortalesa de les parets de vidre, la seva capacitat de potenciar l’entrada de llum natural. El vidre ajuda a generar la il·lusió òptica d’una major amplitud, quelcom especialment efectiu per a aquelles habitacions en les quals la llum és una mica més fosca o la seva grandària fa que es vegin més ofegades. Per a aquells casos en els quals la disposició de la nostra llar hagi donat lloc a una habitació sense finestres, instal·lar una paret de vidre pot donar una nova vida a aquest espai.

Gràcies als avanços tècnics referents al tractament d’aquest material, a més del tradicional vidre temperat o el conegut cristall de pavés, podem triar entre una àmplia gamma de vidres estampats a través dels quals aportar tocs originals i excèntrics com a bandes de vinil, grisalles vitrificades o dissenys amb reminiscència a les vidrieres de les catedrals. Si volem que el nostre espai sigui únic, optar per un vidre tractat amb tècniques de vidre artístic pot ser una aposta perfecta. Un vidre envellit també ens ajudarà a aconseguir una estètica més retro i vintage.

Paret de vidre en dormitori
Paret de vidre estil modern
Pared de vidre rosa a despatx

Separar ambients

Estances obertes i diàfanes amb parets de vidre pensats per a cada espai.

Les parets de vidre ens ofereixen dues opcions depenent de la seva estructura. Podem optar per parets de vidre fixes que crearan una separació sòlida entre diferents espais o, per contra, parets mòbils que ens permetran alterar la separació de la nostra estança i ser més flexibles depenent de què vulguem aconseguir a cada espai. Una de les qüestions a tenir compte és, per descomptat, el pressupost, ja que una paret de vidre mòbil pot augmentar les xifres. Certes estances com la cuina o el bany agraeixen delimitar el seu perímetre, ja que a través de les parets de cristall, fem que aquests espais es desmarquin del conjunt i que quedin recollides en espais destinats a tasques específiques sense, per contra, privar-les de llum.

Tenir en compte la funcionalitat de les parets de cristall és particularment important per a aquelles persones que tingui predilecció per espais recollits i bufons en els quals una bona distribució és vital. Espais com els estudis, cada vegada més populars, poden resultar desordenats o poc harmoniosos si no són decorats de manera adequada i, a través de les parets de vidre, aconseguirem crear àrees destinades a diferents objectius, bé sigui a treballar o a descansar.

D’altra banda, podem aprofitar la lluminositat excessiva d’altres estances per a aconseguir espais més acollidors en altres habitacions. Per a això, uns panells metàl·lics envidrats ens ofereixen una alternativa, redirigint la llum natural de la nostra casa i repartint-la per tota la seva extensió. A través d’aquests panells, aportarem una aparença industrial i vintage a la nostra llar, aconseguint un ambient eclèctic i original. Si això no fos suficient, podem deixar volar la nostra imaginació i omplir de creativitat la nostra casa pintant els marcs metàl·lics del nostre panell de diferents colors, especialment de color blanc o gris.

Paret de vidre fixa en saló
Paret envidriat per separar despatx

Si desitges conferir major amplitud, lluminositat, practicitat i intimitat al teu habitatge o espai de treball les parets de vidre són el que estàs buscant. Segur que la seva versatilitat s’adapta a les teves necessitats i preferències decoratives.

Deixa enrere el maó i reforma el teu habitatge amb parets de vidre!

Altres articles