Mobiliari sala d'estar

Mobiliari i selecció de peces per a un espai o estil específic

Renovar un espai, sigui un dormitori de convidats o una zona de treball, comporta una acurada selecció de mobiliari i elements que no sols compleixin la seva funció pràctica, sinó que també contribueixin a l’estètica i l’atmosfera desitjada.  

Segons els projectes que hem realitzat podem servir-te d’inspiració si estàs a la recerca de mobiliari o peces decoratives per a un cert estil o espai específic.  

Taula de nit en dormitori decorat

En el nostre estudi d’interiorisme s’han plantejat diversos projectes que inclouen un dormitori de convidats, així que si acabes de reformar el teu habitatge i has incorporat una habitació que vols destinar als teus familiars i/o convidats més recurrents i no saps com decorar-la, pren nota!  

Dormitori infantil decorat
Armari amb portes corredisses

Acostumen a ser estances no gaire grans que han de garantir el descans, la comoditat i funcionalitat per a una experiència agradable. En aquests casos, en relació amb les dimensions del dormitori de convidats que tinguis, el llit pot ser de matrimoni, individual, dos llits individuals o un llit niu.  

Un altre indispensable és l’armari! No fa falta que sigui un armari de grans dimensions, sobretot si els metres quadrats són limitats; optar per portes corredisses t’ajudarà a optimitzar l’espai. Un altre bon recurs és l’ús de miralls a les portes dels armaris per a guanyar en amplitud visual.  

Despatx al dormitori de convidats

Opta per un espai multifuncional

I si el dormitori de convidats és també despatx o estada polivalent? Com ha de ser el mobiliari perquè compleixi amb totes les funcions?  

El nostre projecte a Empuriabrava (Girona) és un clar exemple d’aquesta multifuncionalitat. Per a complir 3 funcions: dormitori de convidats, despatx i sala per a practicar ioga; es va incorporar una sofà llit, taula i cadira de treball, mobiliari per a desar documents laborals i armari.  

A més la decoració és càlida, cuidada i ordenada, perquè sigui fàcil exercir les diferents funcions sense interrupcions visuals.  

Sala menjador decorada
Detalls de mobiliari

Si el que estàs buscant és inspiració per a algun estil en específic és fonamental identificar els elements clau que caracteritzen aquest estil per a aconseguir una coherència i harmonia en el disseny de l’espai.  

En el cas que estiguis darrere d’un estil clàssic, però modern i renovat. Aquell que comunament en el nostre estudi diem atemporal o “un fons d’armari”, continua llegint!  

Perquè la teva llar llueixi moderna, però que no passi de moda amb el temps, et recomanem tenir una base original, neutra o de línies sòbries, al que puguis afegir-li un toc de tendència amb elements decoratius per a vestir l’espai. Una base de tonalitats beix o grisos clars, en combinació amb la fusta, sempre és actual, modern i acollidor.  

Sofà cantoner en sala d'estar decorada

L’estil que triïs per a la teva taula de menjador, cadires, sofà, butaques, aparadors, taules auxiliars, catifes... Han de seguir una estètica elegant però acollidora, amb presència. Intenta sempre que hi hagi un toc de negre, ja sigui en els llums, en les potes de les cadires o de la taula, en la decoració, etc. Això li donarà aquest punt de contrast a una base neutra.  

Pel que fa als tèxtils pots afegir, estampats geomètrics, ratlles o flors, però sempre fugint de l’estrident. Les llanes, els cotons, vellut i tot el que ens aporta calidesa a l’espai són bons aliats per a aconseguir un ambient d’estil atemporal.  

Sigui com sigui la intervenció que vulguis fer en el teu habitatge, l’estada que vulguis reformar o l’estil somiat que t’agradaria tenir, el mobiliari i la decoració han d’anar en concordança a la teva intenció. T’aconsellem tenir unes imatges de referència, com pot ser algun dels nostres projectes, als quals acudir per a guiar-te en cada decisió. 

Altres articles