Tauleta de nit, la gran imprescindible del dormitori

Tauleta de nit, la gran imprescindible del dormitori

Ja és habitual que ens referim a ella amb una nomenclatura que inclou un diminutiu, no sabem per què. Quan en realitat, i com a experts en interiorisme, podem dir que el paper de la tauleta de nit dins del dormitori és gran, tant que aconsegueix el nivell d’imprescindible.

El mateix podríem dir del complement que l’acompanya (‘de nit’). Com si només servís en els moments pre i post a les hores que dormim. Tampoc tenim resposta a això, ja que entenem que és un moble que es llueix i resulta pràctic les 24 hores del dia.

Posada ja en perspectiva la seva rellevància tant en dormitoris de matrimoni com individuals, comentarem algunes qüestions sobre les tauletes de nit que considerem d’interès.

mesita-de-noche-dormitorio 9.jpg
mesita-de-noche-dormitorio 10.jpg

La tauleta de nit no és un accessori

Si estàs llegint això és que t’agrada tot el relacionat amb la decoració, veritat? Llavors coincidiràs amb nosaltres que la decoració del dormitori és una de les quals més cal cuidar, per tractar-se d’un espai molt personal i íntim. I el mobiliari és fonamental per a donar vida a aquesta estança, juntament amb els tèxtils, la il·luminació i els accessoris.

La tauleta de nit l’entenem com a part del mobiliari; no la incloem amb els accessoris. Perquè, encara que existeixen veus que veuen aquesta peça com una cosa de la qual prescindir, bàsicament per motius d’espai, la veritat és que desconeixen el seu veritable paper, ja no sols estètic dins del conjunt del dormitori, sinó i sobretot, per la funcionalitat que aporta en el nostre dia a dia, per a deixar un llibre, el despertador, posar un llum o incloure magatzematge en forma de calaix, entre altres exemples.

mesita-de-noche-dormitorio 8.jpg

És important integrar-la en el conjunt del dormitori

Una vegada tenim clar això, és a dir, que les tauletes de nit no han de faltar en l’interiorisme del dormitori, és important incloure-les dins de l’estil general d’aquest. Ha de combinar-se amb la resta de mobles, coincidint en la seva línia d’acabats, tonalitats, etc. perquè s’integri perfectament i es vegi un conjunt harmoniós perquè, en aquest sentit, cal pensar que el dormitori és un espai on precisament ha de regnar l’equilibri visual per a poder gaudir d’un descans reparador.

mesita-de-noche-dormitorio 11.jpg

Tauletes de nit per a tots els gustos i estils

Per proximitat, la tauleta de nit sol aliar-se bastant amb el capçal del llit quant a tons i línia estètica. És igual la forma que triïs de la tauleta, però és important que combini bé amb el conjunt. No serveix qualsevol peça que vegis per aquí i t’agradi. Has de pensar si quedarà bé amb la resta de mobles. Insistim.

I no pateixis perquè segur que acabes trobant la que millor s’adapta al teu dormitori, tenint en compte la infinitat de models que ofereixen els catàlegs de les firmes de mobiliari, de tots els estils, formes i acabats.

mesita-de-noche-dormitorio 12.jpg
mesita-de-noche-dormitorio 13.jpg

Peces versàtils com a tauletes de nit. ¿Per què no?

Posats a comentar, direm que la fusta és el material més resistent i durador, i el tens disponible en molts acabats, colors i tipus de fusta com a tal. Però per materials tens molts més a triar, amb les seves particulars textures, com el marbre o la ceràmica.

I diem això perquè ja sabràs que existeix la tauleta de nit com a tal, amb la seva forma i disseny a l’ús, però després també podem utilitzar un altre tipus de peces més versàtils i assignar-los el paper de tauleta de nit. Per exemple, un tamboret, un gerro gran, una calaixera, etc.

mesita-de-noche-dormitorio 5.jpg
mesita-de-noche-dormitorio 6.jpg
mesita-de-noche-dormitorio 7.jpg

També pots dissenyar la teva tauleta de nit a mida

Però tornant a la tauleta de nit com a tal i tenint present la varietat de models que existeixen al mercat, podem trobar opcions amb potes o sense, volades o suspeses, incorporades al mateix capçal, ja sigui d’obra o de fusta…

Aquesta última idea ens serveix per a destacar la importància del mobiliari a mida que tan bé es treballa a Tinda’s Project, tal com la interiorista i co-fundadora de l’estudi, Eva Mesa, comenta en aquesta entrevista. Vagi com a exemple visual aquestes tres peces de disseny propi que et mostrem on la mateixa tauleta feta a mida per l’estudi barceloní s’ha triat en diferents acabats per a adequar-se a cada dormitori.

mesita-de-noche-dormitorio 1.jpg
mesita-de-noche-dormitorio 2.jpg
mesita-de-noche-dormitorio 3.jpg

Atreveix-te amb dues tauletes de nit diferents

I si després de tot i sabent que has de comptar amb una tauleta de nit en el teu dormitori, reconeixes que t’agrada projectar un toc diferent, més personal, tens l’opció d’aportar-lo amb tauletes de nit diferents, a cada costat del llit. Per què no?

Però això sí, recorda el consell que segueixin la línia decorativa del conjunt del dormitori, i això també inclou la proporcionalitat, és a dir, la grandària de la tauleta de nit.

mesita-de-noche-dormitorio 4.jpg

Todas las imágenes corresponden a proyectos del estudio de interiorismo de Barcelona, Tinda’s Project (fotos ©Mercè Gost y Jordi Canosa).

Altres articles