Equip Tinda's Project

Les tendències decoratives de 2022, segons Tinda’s Project

En aquest 2022 encara continuem observant de reüll l’esdevenir de la pandèmia que ens ha tocat viure des de ja fa dos anys i que va catapultar el valor conceptual de les vivendes cap al més alt, raó que incentiva un any més la implementació de les tendències decoratives. L’estudi d’interiorisme Tinda’s Project, encara que treballa amb una base atemporal en els seus projectes, li agrada estar al dia i aplicar allò que, tendència o no, reflecteixi en la llar la personalitat de cadascun dels seus clients.

Pel camí de complir-se els dos anys de quan un virus va decidir parar el món, la vida encara està condicionada a allò. Però si alguna cosa va canviar per a millor van ser les nostres cases, ja que “es van haver de reinventar”, opina Eva Mesa, co-fundadora de l’estudi d’interiorisme Tinda’s Project, tal com explica en aquesta entrevista. Des de llavors, moltes de les tendències en decoració que es presenten cada any ho fan sota aquest prisma i aquest 2022 no ha estat una excepció.

Disseny habitació suite Ganduxer

Pren nota de les tendèncias del 2022 en decoració

Els principals aparadors firals internacionals del sector, així com les veus expertes inclouen entre altres tendències aquest any 2022, els materials naturals i locals, les plantes i flors, les experiències sensorials a través de les aromes, els dissenys orgànics, les textures en revestiments o la fabricació artesanal. En aquest sentit, és evident com ha influït el canvi de la visió de l’entorn domèstic que va comportar el confinament domiciliari i que ha fet que valorem més i millor les nostres cases.

Tinda’s Project defineix els seus projectes amb un treball de línies neutres i elegants, amb una base atemporal que fuig precisament de les tendències per a centrar-lo, abans de res, “en les persones que, amb el seu caràcter i energia, són capaces de donar vida a uns espais somiats, únics i llestos per a ser viscuts i gaudits”.

Disseny i mobiliari exterior Palamós
Reforma lavabo tons neutres a Barcelona

No obstant això, aquesta particular visió del disseny d’interiors que té l’Eva Mesa no l’eximeix d’estar al dia sobre què es porta en el sector i d’implementar-lo sempre que sàpiga que està molt identificat amb la personalitat del client i que li despertarà agradables sensacions cada vegada que entri a la seva casa. “Per a nosaltres l’objectiu és crear espais en els quals les persones que els habiten sentin que són el millor lloc del món. El seu espai, aquest en el qual desitgen estar”, diu la interiorista.

Les cuines obertes, en l’ADN de Tinda’s Project

Independentment de la realitat que ens ha tocat viure i que ha fet enaltir els valors de benestar, funcionalitat i confort de les llars, Tinda’s Project els ha avantposat des de sempre. És més, algunes tendències sorgides de l’era post-covid, com les cuines obertes, formen part de l’ADN de l’estudi barceloní des de la seva creació, l’any 2005. Sobre aquestes, la raó està en el desig de tenir “espais oberts, amplis, connectats visualment, on la il·luminació natural flueixi i permeti dur a terme tasques multifuncionals, compartides”, explica Eva Mesa.

Disseny de cuina oberta Empuriabrava
Disseny cuina oberta a la sala d'estar

Els materials i colors de més tendència aquest 2022

I el mateix passa amb uns certs materials que van i venen en les llistes de tendències anuals, com el marbre, que surt en la d’aquest 2022, o també el color verd, i que des de l’estudi implementen en forma de vegetació o en accessoris tèxtils “per a sentir l’exterior, la naturalesa”. I per descomptat les textures, un efecte que s’identifica molt amb el treball de Tinda’s Project, i no sols en les parets segons aquest 2022, sinó en qualsevol superfície. Per a Eva Mesa són bàsics els materials amb textures, “aquests que quan els toques, et transmeten sensacions”.

Integrar cuina i zona de menjar
Disseny dormitori suite elegant

A mà i a mida sempre és tendència

Un aspecte fonamental que ara sembla estar més de moda que mai també en decoració és ‘el fet a mà’, també forma part del segell que identifica els projectes de Tinda’s Project, especialment pel que fa a mobiliari i tapisseria, lligat sempre a una fabricació i confecció a mida, respectivament. Per a l’Eva Mesa, el fet a mà és sinònim de “practicitat, personalitat i integració”.

Reforma dormitori estil mediterrani
Disseny rebedor a Mataró

La tendència mediterrània mai falla en el projectes de Tinda’s Project

Sobre la tendència del ‘minimalisme amable i funcional’, l’Eva Mesa el redefineix com a ‘minimalisme mediterrani’ portant-ho cap a la combinació del mobiliari de línies rectes amb accessoris de materials orgànics. Ella reconeix l’actual demanda de dissenys orgànics com, per exemple, les taules rodones en ambients en els quals predominen les línies rectes, un tret que sempre ha caracteritzat el seu gust per la simetria. I quant a materials, les peticions se centren en “la combinació de fusta amb laca en colors”, explica la interiorista.

Decoració Empuriabrava
Projecte de sala d'estar a Mataró

Todas las imágenes corresponden a proyectos del estudio de interiorismo de Barcelona Tinda’s Project. ©Mercè Gost y ©Jordi Canosa.

Altres articles