Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Les piscines preferides de la interiorista de Barcelona, ​​Eva Mesa

Situades en un àtic, en un pati, a la terrassa o en una casa amb jardí, les piscines es consideren un dels principals atractius de l’habitatge i fins i tot són una de les raons de la revalorització d’aquest en el mercat. És veritat que les piscines tenen el seu treball i despeses de manteniment, però això es compensa quan arriba el moment de gaudir-la.

Per a la interiorista de Barcelona, Eva Mesa, cofundadora de l’estudi d’interiorisme Tinda’s Project, és imprescindible com a primer pas comptar amb una empresa especialitzada a l’hora de projectar-la. I el següent és conèixer les claus de la decoració d’un jardí amb piscina per potenciar el resultat final en el seu conjunt.


Piscines: objecte de desitjos

La elecció de la piscina adequada depèn de diferents factors, como l’espai disponible, l’entorn, l’estil de la vivenda i els desitjos dels propietaris. Parlem de ‘desitjos’ i no de necessitats perquè, a la fi, una piscina és un element prescindible dins del projecte, considerat quasi ‘de luxe’i no sempre a l’abast de totes les butxaques.

Piscina a Barcelona 2
Piscina, interiorista en Barcelona 2
Piscina a Barcelona 4

D´esq. a dta., imatge de Pinterest (Paolo Deliperi Architect), revista AD (© Peter Clarke) i Pinterest (revista Micasa).

A partir d’aquí, un cop decidim incloure la piscina al projecte de casa nostra, sí que hem de tenir clar si la utilitzarem per nedar, per jugar amb els nens, simplement per refrescar-nos, com a element decoratiu, etc.

I en tots els casos, el més important és que la piscina quedi integrada a l’habitatge, que sigui una extensió d’aquest en tots els sentits, inclòs l’estil (ja sigui actual, rústic, clàssic, minimalista, mediterrani o estil eivissenc) i quan la vegis pensis que està feta per a aquesta casa.

Sempre busca les proporcions per a la teva piscina

Estem parlant de piscines a l’aire lliure, amb la qual cosa, el seu ús es farà en els mesos de bon temps, raó de més perquè la seva ubicació estigui protagonitzada per una zona assolellada i protegida del vent.

Pel que fa a la mida, ha de ser proporcional a l’espai disponible, tant per qüestions estètiques però sobretot funcionals, perquè del que es tracta és que al voltant de la piscina sempre hi hagi un marge per poder-se moure, prendre el sol, jugar, crear una zona de relax o totes aquestes raons juntes. I fins i tot hi ha qui té clar que vol una barbacoa de disseny per a jardí prop de la seva piscina.

Piscina a Barcelona 5
Piscina a Barcelona 6
Piscina a Barcelona 7

Esquerra, projecte de la interiorista de Barcelona i el seu equip Tinda’s Project. Les altres dues, de Pinterest.

Parlant d’espai, en el projecte de la piscina no cal oblidar que es necessita un lloc on situar els equips de manteniment. Algunes idees poden ser una caseta al jardí, sota de la piscina aprofitant un desnivell del terreny, etc.

Tipus de piscines

Per a la interiorista de Barcelona, Eva Mesa, és tal la varietat d’opcions de materials, formes, acabats, etc., que totes les piscines tenen el seu particular atractiu, sempre que compleixin amb una sèrie de requisits que busquen un resultat integral. No es tracta d’instal·lar una piscina sense més com un element individual, sinó de treballar en conjunt tot el que necessita al seu voltant (decoració, mobiliari, il·luminació, vegetació, etc.).

Al mercat de les piscines, bàsicament hi ha tres tipus: de polièster, resina o fibra de vidre prefabricades, d’acer o de formigó en obra. I serà el professional especialista el que sabrà per quin decantar-se en cada cas, tenint en compte la resta de factors que la complementaran.

Piscina a Barcelona 7
Piscina a Barcelona 8
Piscina a Barcelona 9

D´esq. a dta., projecte de l’interiorista de Barcelona i el seu equip Tinda’s Project, Pinterest (ArchDaily) i Pinterest (Lluc Lagoons).

I un dels principals és la ubicació. No és el mateix la piscina d’un àtic, que sol anar sobreposada respecte al terra de la terrassa, que una piscina desbordant o d’efecte infinity en una casa amb jardí davant el mar, o una que simula l’efecte d’una platja caribenya envoltada de palmeres i vegetació.

A tenir en compte: paviment perimetral, vegetació i il·luminació

A més dels materials constructius pròpiament del vas de la piscina i que són els que li donaran el seu principal valor estètic, és molt important el tipus de paviment que recobrirà tot el perímetre de la piscina. La seva principal característica -ja sigui tarima, ceràmic, pedra, etc.- és que resulti antilliscant i resistent als efectes externs més adversos.

Com accessori indispensable hi ha la vegetació que ha d´emmarcar la piscina per fomentar aquest ‘efecte edèn’, a banda de generar zones d’ombra. Però atenció, perquè els arbres que triïs han de ser de fulla perenne, ja que sinó la seva caiguda a l’aigua et suposarà una feina extra de manteniment. Pots envoltar la teva piscina de plantes, arbustos, gespa i, perquè no, fins i tot pots crear un jardí zen a casa per potenciar aquests moments de desconnexió en remull.

Piscina a Barcelona 10
Piscina a Barcelona 11

Imatges de Pinterest.

I què dir de la il·luminació. “Les piscines són per a l’estiu, però sobretot per a les nits d’estiu”, declara la interiorista de Barcelona, quan la calor ja ha perdut força i el plaer de donar-te un bany abans d’anar a dormir, no té preu. A la il·luminació de l’interior de la piscina, capaç de realçar la profunditat i el color de l’aigua, cal buscar punts de llum a les zones adjacents que serveixin tant per decorar com per il·luminar pròpiament.

Et convidem a gaudir de dos refrescants projectes signats per Eva Mesa. El d’una casa de luxe amb jardí i piscina, situada a Tarragona, i d’un altre al centre de Barcelona, un exemple de magnífica arquitectura interior que inclou una piscina exterior urbana fantàstica. Tots dos de Tinda’s Project.

Altres articles