Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Les millors tendències en enrajolats

Alicatar una zona de la nostra llar ha de ser una decisió molt pensada. Una reforma que inclogui un enrajolat pot portar algun maldecap que, en el cas que aparegui en plena obra, pot ser difícil de manejar. Per això, tenir clars els elements que influeixen en un enrajolat pot millorar el resultat… i fer-nos la vida una mica més fàcil!

Tenir un pla definit és, a més, indispensable, ja que alguns enrajolats poden ser molt difícils de llevar i no hi ha possibilitat de fer marxa enrere. No obstant això, amb un objectiu clar i les instruccions necessàries, no hi haurà reforma que se’ns resisteixi. Per això, en aquest post t’oferim algunes claus i tendències per a ajudar- te a alicatar i aconseguir la llar dels teus somnis.


Un taulell clar mai falla

Els taulells poden aportar dinamisme i estil fins i tot als banys més simples si usem la combinació adequada, però un acabat en colors clars serà sempre un encert.

A risc que pugui semblar un consell massa prudent, apostar per un taulell coqueto, però no gaire cridaner pot ser l’aposta perfecta per a l’enrajolat de les nostres parets. El valor segur referent al color dels taulells està en els tons clars i neutres o, fins i tot, en l’elecció d’un taulell blanc. Aquest consell no és un secret per als escandinaus que aprofiten la claredat dels taulells per a crear espais brillants i lluminosos.

El farciment o segellat entre les juntes dels taulells, també dit rejunte, és un dels elements que ens donarà l’oportunitat de ser creatius i deixar volar la nostra imaginació. A través d’un segellament en negre o gris fosc, li donarem a qualsevol ambient un to sofisticat i elegant, amb un punt nòrdic i nou. Si, per contra, preferim que la nostra paret sigui un llenç en blanc, un segellament fi pot fer l’efecte d’una paret gairebé llisa.

Un altre factor que pot ajudar-nos a innovar en les nostres parets sense arriscar massa és la lluentor dels nostres taulells ja que ajudarà a percebre una major amplitud dins d’una habitació i, per tant, farà que els nostres espais semblin més grans. Combinat amb un mirall, multiplicarem no sols la grandària sinó la llum de la nostra llar. En el cas que la nostra estada sigui prou gran, podrem permetre’ns un taulell mat que crearà un ambient assossegat i neutre.

Bany enrajolat a mitja alçada
Bany enrajolat a mitja alçada
Bany enrajolat a mitja alçada

La grandària importa, i molt

La grandària de la nostra estada no sols afectarà la lluminositat d’aquesta, sinó també a l’elecció de l’enrajolat més adequat per a l’espai.

Si aquesta és gran, tindrem una major llibertat a l’hora de donar curs a la nostra creativitat. Per contra, en el cas que el nostre espai sigui reduït, és important donar amb el format adequat de taulell.

Per exemple, un taulell el format del qual és una extensa planxa rectangular servirà per a parets àmplies, però no per a altres més petites.

Les parets de major grandària ens donen la possibilitat d’utilitzar taulells XXL en la seva integritat, creant un espai diàfan en el qual els taulells es col·loquen alineats, amb un rejunte a penes visible i creant un resultat homogeni i fi. És aquest tema, també influeix la distribució del nostre espai. Si un taulell ampli ens obliga a fer molts talls per a poder encaixar-lo, no ens servirà. Per als espais més difícils, revestir la nostra habitació amb taulells tipus gresite pot ser una bona opció. Aquest tipus d’enrajolat ve disposat en malles, és de fàcil aplicació i pot modificar-se per a encaixar en qualsevol racó.

Tendències per al enrajolat de banys i cuines

Quines parets alicatar?

Els dubtes més freqüents a l’hora de alicatar les nostres parets solen estar relacionades amb quines parets són les millors per a aquest tècnica i fins a quina altura fer-ho.

El nostre consell és intentar abastar la major superfície possible, instal·lant els taulells al ras de les aixetes, aigüeres i lavabos, així com emmarcant la dutxa i el vàter. Un bon taulell ens ajudarà a mantenir els nostres espais i farà que aquests siguin més resistents a la humitat i més fàcils de netejar. Una vegada hàgim cobert les zones que vulguem protegir de l’aigua, tot es redueix al nostre gust personal. No és necessari que l’enrajolat ocupi tota la paret, com vénen demostrant les noves tendències: vénen trepitjant fort els enrajolats a mitjana altura que ens permeten jugar amb altres recursos decoratius com a paper pintat o pintura… Però recorda, sempre resistents a l’aigua! I, si fins i tot tens dubtes, et recomanem aquest article per a triar la pintura més adequada per a utilitzar al costat del teu enrajolat a mitjana altura.

Bany modern enrajolat
Bany modern enrajolat

L’enrajolat és una opció renovada que enguany ve donant la nota. Si decideixes llançar-te a aquest estil de decoració, explora diferents opcions com la de alicatar una única paret dins d’una estada creant diferents espais dins d’aquesta. L’ús de taulells pot ser una elecció perfecta per a pujar-li el to a la teva llar.

T’ajudem a alicatar el teu habitatge?

Altres articles