Les claus inspiracionals de la decoració nadalenca 2020, per Eva Mesa

Les claus inspiracionals de la decoració nadalenca 2020, per Eva Mesa

Avui, 25 de desembre, és el dia clau que dóna sentit a aquestes festes com a colofó ​​a l’any que està a punt d’acabar i en què la decoració juga un paper fonamental. Però aquest 2020, per les raons prou conegudes, l’esperit nadalenc s’ha vist minvat en moltes llars. Eva Mesa, dissenyadora d’interiors i co-fundadora de l’estudi d’interiorisme de Barcelona, ​​Tinda’s Project, opina que “precisament aquest any cal fer d’aquestes festes uns moments més especials encara”.

Les restriccions sanitàries, així com les de mobilitat i de contacte social són el motiu pel qual aquest any les reunions familiars són de poques persones, però això “no ha de desanimar-nos, ben al contrari, si som menys de família, fem que tot sigui més personal”. Com? “Es tracta d’apostar pels petits detalls, aprofitar el que ja tenim a casa, buscant més la senzillesa, lluny de la pompositat… Que es noti l’afecte, la delicadesa… És un dia especial”.

Les claus de la decoracio nadalenca 2020 per eva mesa 1
Les claus de la decoracio nadalenca 2020 per eva mesa 2
Les claus de la decoracio nadalenca 2020 per eva mesa 3

Imatges de Pinterest (esquerra: ©Yvonne Eijkenduijn , i dreta: ©Hello Love Photography).

Decoració de Nadal més bonica i personal

Donades les circumstàncies, aquest any no importa quantes persones ens asseguem al voltant de la taula. Potser resulta que són els mateixos de cada dia, “però això no ens ha d’influir, no podem convertir el dinar de Nadal en un dinar qualsevol per culpa d’aquesta situació”, opina Eva.

La taula, precisament, ha de seguir sent una de les protagonistes en la decoració nadalenca perquè el saló és el centre de reunió aquests dies. Del que es tracta és de gaudir de cada detall que decora i il·lumina la casa, “preocupant-nos per crear espais més bonics en els quals sentir-nos a gust i sentir-nos afortunats d’estar junts, els que siguem. I això és el que cal celebrar!”, pensa la interiorista.

Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 4
Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 5
Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 6

Imatges de Pinterest.

Detalls nadalencs senzills i fàcils de fer

Una idea molt fàcil és cobrir la taula amb un senzill i bonic estovalles blanc i que alguns dels objectes decoratius de colors siguin de paper, fets amb la tècnica de la papiroflèxia, per exemple. I per què no fer que participin els més petits de la casa i que siguin ells els que triïn i facin les figuretes?

El paper també pot ser en forma de bossa o saquet que inclourà ‘l’amic invisible’ de cada membre de la taula i es posarà al costat del seu plat. Una altra idea és, tan senzill i natural com el paper, pot ser un cordó que serveixi per nuar el tovalló, complementant-lo amb unes branquetes d’eucaliptus. Detalls tots ells que mostren aquest acurat gust perquè la taula resulti més personal i acollidora.

Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 7
Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 8
Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 9

Esquerra i centre, imatges de Pinterest; dreta, de la revista Interiores.

Els 3 deco-indispensables per al Nadal 2020

Per l’Eva Mesa, hi ha dos elements imprescindibles en l’interiorisme de qualsevol Nadal, també en el d’aquest any. El primer de la seva llista és el verd típic d’aquestes dates, “no pot faltar en cap racó, és la base de qualsevol detall”, comenta. A continuació, un altre clàssic que mai falla en la decoració de la dissenyadora d’interiors són els fruits vermells del Nadal.

I la tercera clau és que “aquest any la decoració ha de tenir alguna cosa nostra, personal”. Aquests dies, en moltes reunions familiars faltaran persones, i una manera de sentir-los presents és escrivint el seu nom en una bonica targeta nadalenca i posar-la en l’arbre, per exemple. “És una forma de sentir-te acompanyat i més ara que estan lluny”, pensa l’Eva Mesa.

Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 10
Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 11
Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 12

Imatges de Pinterest.

Eva Mesa reconeix també que el verd i el vermell són els colors que tradicionalment es relacionen amb el Nadal en el seu sentit més de la casa, però alguns anys ella ha apostat per altres tons, com el blau o el també clàssic daurat nadalenc. “Per mi, és una mostra de l’estat d’ànim”, declara.

La il·luminació dóna vida al Nadal a totes les estances

Pel que fa a la il·luminació nadalenca, l’alma mater de l’estudi d’interiorisme de Barcelona, ​​Tinda’s Project, considera que és molt important, especialment sobre aquells elements verds, donat que “la llum és el que li dóna vida, ho destaca i fa que tingui moviment”. Segons ella, necessita d’aquestes llumetes -i més encara amb el canvi intermitent que fan- per sentir que allò que decora, és viu.

Una sensació que en línies generals es centra al saló, donat que és l’estança principal de la casa on es fan les reunions familiars i on més es presumeix més de la decoració nadalenca, sent l’espai més gaudit aquests dies. Però un altre aspecte particular d’Eva Mesa de gran càrrega inspiracional és incloure tocs decoratius per sentir el Nadal a totes les estances de casa, ja sigui al rebedor, al dormitori i fins i tot als banys.

Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 13
Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 14
Las claves de la decoracion navideña 2020 por eva mesa 15

Imatges de Pinterest.

La dissenyadora d’interiors reconeix que sempre li ha fascinat el Nadal. “Té aquesta ‘chispa’, aquesta il·lusió… I, sobretot, és un moment de reunió familiar molt important per mi”, valors i sensacions que li han transmès a casa des que era nena i que ella continua gaudint com llavors, any rere any.

Tot l’equip de Tinda’s Project us desitgem unes BONES FESTES.

Altres articles