Idees pràctiques per renovar els dormitoris infantils

Idees pràctiques per renovar els dormitoris infantils

Quan ets mare/pare i albires setembre en el teu horitzó personal més pròxim, de seguida et venen al cap els nens i qüestions col·laterals vàries, veritat? Per una vegada passarem de llarg el tema sobre les zones d’estudi infantils de la tan concorreguda ‘tornada a l’escola’; a més, pots llegir el nostre post de l’any passat per aquestes mateixes dates a l’enllaç.

En aquesta ocasió ens centrarem en els dormitoris infantils en general perquè sabem que, després de les vacances d’estiu i ja amb la rutina en mode ‘on’, són un dels espais on focalitzem més el nostre interès aquests dies, per allò de començar el nou curs amb alguna il·lusió decorativa.

ideas-prácticas-renovar-dormitorios-infantiles 1.jpg

Un dormitori infantil com si fos nou

No estem parlant de posar-te a fer una reforma ara, més que res perquè el que et proposarem en aquest post sobre dormitoris infantils és molt més senzill i factible del que imagines. Parlem, en tot cas, de renovar. A través d’uns petits canvis aconseguiràs que l’habitació sembli diferent mantenint, si vols, els mateixos mobles.

Es tracta de jugar amb les possibilitats que ofereixen els complements decoratius que també existeixen en els dormitoris infantils, incloent-hi les de les pròpies parets, sense oblidar algun secret d’interiorista que t’oferirem, de la mà de l’Eva Mesa, co-fundadora de l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project.

ideas-prácticas-renovar-dormitorios-infantiles 5.jpg

Capçals infantils a mida

Si ens centrem en una de les peces clau del dormitori, el llit, i depenent de la seva disposició, una idea que et suggerim és tenir o no capçal. Normalment, si el llit va alineat longitudinalment a la paret, no solen portar-ho i, en la majoria dels casos, el capçal forma part del disseny del conjunt del mobiliari (a vegades inclòs en el propi escriptori), permetent tenir a mà objectes com un llibre, una joguina o un punt de llum.

En el cas d’apostar per tenir capçal, les opcions són moltes. Pots considerar-ho com una peça exempta i donar-li el seu protagonisme particular, trencant amb el disseny i la forma de la resta del mobiliari. I fins i tot es pot personalitzar fent un disseny a mida que us agradi.

En el nostre post capcal de llit, sí o no?, pots trobar diverses idees per a inspirar-te, aplicant-les a un dormitori infantil.

ideas-prácticas-renovar-dormitorios-infantiles 3.jpg

Els tèxtils, el gran aliat deco també als dormitoris infantils

Un dels recursos més fàcils per a fer que el dormitori sembli com a nou són els tèxtils que vesteixen el llit: bàsicament parlem dels llençols i l’edredó, però també compten els coixins, els “plaids”, les catifes, les cortines o estors, les banderoles, etc. El principal avantatge és que són bastant assequibles si el comparem amb el poder decoratiu que aporten.

Pots optar per dues propostes:

1/ Un color llis i neutre per a la roba de llit i reservar el colorit per a accessoris com els coixins o altres elements decoratius.

O 2/ l’efecte contrari: que siguin els tèxtils els que aportin la nota cromàtica atrevida i divertida al dormitori infantil i deixar la resta de l’atmosfera en un ambient més bàsic i discret.

ideas-prácticas-renovar-dormitorios-infantiles 7.jpg
ideas-prácticas-renovar-dormitorios-infantiles 6.jpg

Cóm decorar les parets infantils

Un altre recurs senzill d’implementar se centra a aprofitar el potencial de les parets. Novament les opcions són moltes. Una de les més demandades són els papers pintats, donada la infinita oferta que existeix quant a disseny i acabats, a més de ser fàcils de col·locar i també de mantenir nets.

Més fàcil encara és el recurs de la pintura jugant amb els colors i fent alguna forma mural original. També es pot optar per deixar les parets blanques i apostar per decorar les parets amb quadres, làmines o banderoles.

ideas-prácticas-renovar-dormitorios-infantiles 4.jpg

Tips d’interiorista per dormitoris infantils

  • Es tracta de combinar bé els tèxtils, ja no sols entre ells sinó també tenint en compte els tons dels mobles i de les parets. Tria una línia estètica que us agradi quant a colors, dibuixos o formes i implementa-la de manera general i coordinada.
  • Igual que succeeix amb el paper pintat, no es recomana pintar d’un color -sobretot si és llampant- totes les parets, sinó només una, la que vulguem destacar més. Una bona idea és combinar un bonic paper estampat per a una paret amb pintura en les altres tres seleccionant un color suau dels quals s’inclou en el paper.
  • Parlant de decorar les parets amb accessoris, si el que busquem és una major personalització, res com crear collages decoratius amb fotos familiars i dibuixos del nen/a, fet que, a més, li serviran d’estímul.

ideas-prácticas-renovar-dormitorios-infantiles 2.jpg

Totes les imatges corresponen a projectes de l’estudi d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project (©Mercè Gost y Jordi Canosa).

Altres articles