Idees per a vestidors d’ensomni

Idees per a vestidors d’ensomni

Siguem sincers, qui no ha somiat alguna vegada amb un vestidor com el de Carrie Bradshaw? Qui no ha imaginat la sensació d’obrir unes portes de doble fulla per a accedir a un armari quilomètric i trobar-se davant una filera de “stilettos” i sabates d’agulla? Moltes persones descarten la idea d’instal·lar un vestidor en els seus habitatges pel fet que creuen que aquest espai donarà una imatge superficial i ostentosa a les seves llars. Aquesta idea, 3no obstant això, no podria estar més lluny de la realitat. Un vestidor, qualsevol que sigui la seva grandària, dotarà el nostre espai d’un aire sofisticat i de disseny, així com d’una sensació d’ordre i cura que transmetrà a qualsevol convidat la nostra atenció per tots els detalls. Si tens pensat fer reformes en el teu dormitori, per què no apostar per aquest vestidor dissenyat centenars de vegades en la nostra imaginació?

Com a resultat del concepte americà “walk-in closet”, cada vegada són més els que es decanten per dissenyar armaris independents. Per a això, en aquest post us oferim una guia amb tot el necessari per a entendre el disseny de vestidors. Són només uns detalls! Tenint al cap factors com els materials del nostre espai, la seva disposició, així com els infinits avanços tecnològics que podem integrar en el nostre vestidor per tal que compti amb la domòtica que necessita. Pots seguir la tendència que desitgis!


Vestidors de fusta?

Una elecció encertada dels materials contribuirà al fet que el nostre vestidor evoqui la tendència que busquem creant l’ambient que ens agradaria. La gran varietat de materials que podem integrar en aquest espai fa que no tinguem gairebé cap restricció a l’hora de pensar en el disseny del nostre vestidor. Les opcions són infinites! Per a facilitar aquesta elecció, és important fer-nos la pregunta de quina mena d’atmosfera volem aconseguir amb aquest espai o quines tendències ens agradaria incorporar.

Entre els elements més utilitzats, podem trobar la fusta, metalls com l’acer o el coure, la pedra i el cristall, que pot ajudar-te a separar ambients com t’expliquem en aquest post, però deixant a la vista parts del teu vestidor.

Per a molts, la fusta és una aposta segura si volem aconseguir un disseny en el qual ens sentim còmodes i segurs. Afegint detalls metàl·lics i prioritzant els colors una mica més foscos, podem donar lloc a un espai amb una estètica més industrial i masculina. Aquest efecte pot ser potenciat a través d’elements en pell o cuir, així com amb la instal·lació de sistemes a la vista que faran del nostre vestidor quelcom molt més funcional i accessible.

Si volem donar-li un toc més sofisticat, incloure detalls en materials densos com la pedra o el marbre serà una elecció perfecta. Tenint en compte l’elevat preu d’aquests materials, una forma intel·ligent d’integrar-los en el nostre disseny és combinant-los amb la fusta, particularment fusta de color blanc que afavorirà el contrast.

Una paret de pedra pot donar-li un toc únic, encara que aquest material pot convertir-se en el protagonista del nostre disseny si l’instal·lem en un moble central o illa.

Idees per vestidors
Vestidor modular de fusta
Vestidor de moda a fusta

Un vestidor de disseny

Un dels atractius dels “walk-in closets” és el de crear un espai independent en el qual acollir el nostre ritual previ a cada ocasió. Només hem de ser intel·ligents amb la disposició de la nostra decoració per a integrar-ho en qualsevol habitatge! Una opció que requereix menys espai i pot ser factible per a apartaments reduïts i urbans és la del vestidor de paret o la d’un armari creat en l’espai entre el capçal del nostre llit i la paret.

Si volem conservar aquesta sensació de pla obert sense, per contra, sacrificar la nostra privacitat, podem integrar portes d’un disseny suau i lleuger. Una opció interessant pot ser la de decantar-se per portes de cristall transparent o translúcid.

A Tinda’s ens decantem per usar portes translúcides per al vestidor en aquest projecte d’habitatge a la ciutat comtal, per a generar una sensació de continuïtat i privacitat al mateix temps.

Mobles a mida

Tan alt és el grau d’adaptabilitat dels vestidors que són molts els que es decanten per dissenys a personalitzats. Comptar amb un professional del disseny d’interiors ens ajudarà a treure el màxim partit de les nostres llars sense sacrificar la naturalesa pràctica d’aquests espais. Aconsellats de manera adequada, podem combinar mòduls de diferents altures, elements d’estils i tendències diferents, així com mobles de disseny frontal obert i tancat. Si volem apujar el to de la nostra decoració o si busquem un resultat encara més sofisticat, una “chaise longue” pot ser la cirereta per a un disseny perfecte.

Al vestidor, donant protagonisme a detalls únics del nostre habitatge com els sostres amb golfes, finestres grans o columnes d’obra, podem dotar el nostre espai d’una increïble originalitat.

Armari vestidor de luxe
Vestidor de fusta amb estil

Combinar estils

Una altra manera de crear espais únics és combinant estils diferents i creant una mescla atractiva amb elements moderns, minimalistes, vintage o més convencionals. Si aconseguim portar aquesta tendència amb una mica d’equilibri, el resultat serà un espai avantguardista i innovador, sempre a la moda i amb un toc molt personal. Un exemple molt cridaner d’aquesta tècnica és la d’integrar llums tradicionals i sofisticats en ambients més industrials. Aquest és el cas dels llums d’aranya de cristall que podem veure en vestidors on els protagonistes són els detalls en acer o coure. Aquesta combinació donarà calidesa al nostre espai i crearà un ambient íntim i elegant.

A Tinda’s, com a especialistes en disseny de vestidors, apostem per la seva versatilitat. Això ens dóna l’oportunitat de jugar amb els seus elements i donar lloc a espais originals i únics.

A què esperes per a posar en mans de professionals el vestidor dels teus somnis? Interiorisme a Barcelona, a Tinda’s et podem ajudar!

Altres articles