Idees per a separar ambients en la teva llar

Idees per a separar ambients en la teva llar

Hi ha nombroses idees per a separar ambients que t’ajudaran a treure-li un major partit a la teva llar, donant-li una sensació de major espai. Cada vegada és més habitual trobar habitatges amb un menor nombre d’habitacions. Això fa que, en moltes ocasions, sigui necessari dividir les habitacions disponibles a través de l’ús de diferents elements, com poden ser paravents, cortines o fins i tot prestatgeries. D’aquesta forma, crearàs nous ambients allà on solament n’hi havia un. Separar ambients pot fer-se realment necessari quan àmplies la família o es produeixen canvis en el teu estil de vida. Et comptem com fer-ho!


Utilitzar paravents i prestatgeries com a separació d’espais

Els paravents són un element decoratiu amb una llarga història a l’hora de dividir ambients. Es porten utilitzant des de l’Antiguitat i no han perdut cap dels seus encants. Es tracta d’elements que no requereixen cap classe d’instal·lació i que es poden col·locar gairebé en qualsevol lloc de la teva llar. N’hi ha prou amb comprar-los perquè estiguin llestos per a ser usats. A més, hi ha tants dissenys que no tindràs problema a trobar el que més s’ajusti a la decoració de la teva llar. Cerques el més adequat? Fixa’t en els materials i decoració de la resta del teu habitatge i juga amb el contrast dels acabats.

D’altra banda les prestatgeries són tot un clàssic a l’hora de separar ambients. Un dels principals avantatges que ofereixen respecte a una altra mena d’elements és que, a més de dividir espais, proporcionen una gran funcionalitat. Permeten emmagatzemar tota mena de coses en el seu interior alhora que creen dues habitacions totalment diferents. Malgrat tot, si per al teu dormitori aquesta idea no et convenç, també pots crear una divisió mitjançant un petit mur que funcioni com capçal i divisor, tal com vam fer a la suite amb bany integrat d’aquest projecte de interiorisme Barcelona.

Dormitori amb bany integrat amb separació d'ambients
Separar ambients en dormitori

Suite con baño integrado donde se separaron los ambientes gracias a un muro divisor | Tinda’s Project


Dividir el saló amb el teu sofà

Una altra alternativa realment senzilla és usar la part posterior del teu sofà. És una opció perfecta si no vols complicar-te la vida o invertir diners. N’hi ha prou amb girar el sofà per a dividir el saló de la teva llar. En la part posterior pots col·locar una taula de treball, un espai de jocs o fins i tot una zona on poder practicar una mica d’esport. Les possibilitats són realment diverses com pots veure en el saló del mateix projecte Tinda’s, en el que vam utilitzar aquesta tècnica per a dividir la cuina amb illa de la zona d’oci.

Separar ambients en saló

Saló amb cuina integrada dividint els dos ambients gràcies al sofà| Tinda’s Project


Aprofita els tèxtils per a separar ambients

Una altra solució pràctica és la col·locació de catifes per a delimitar les funcions de cada racó d’una habitació. Es tracta de l’opció més simple a l’hora de dividir espais, però és una alternativa realment útil si no vols alterar el disseny d’una habitació de manera tan visible. Les cortines seran una altra gran opció en aquest sentit, i trobaràs una àmplia varietat d’opcions. Simplement col·locant catifes de colors o estampats diferents aconseguiràs crear ambients diferenciats.

Panells japonesos

Els panells japonesos tenen com a avantatge la seva fàcil instal·lació i que no resten lluminositat a l’espai creat. Són una opció molt més senzilla de col·locar que les portes corredisses i, pràcticament, duen a terme la mateixa funció. Això sense comptar el toc oriental que li donaran a la teva llar, fent d’un element útil part de la decoració.

Portes corredores i envidrades per a separar ambients

Si el que requereixes és una solució més permanent, fixa i de llarga durada, que a més et permeti una major separació d’ambients les dues idees que t’expliquem a continuació et seran molt útils.

Les portes corredores són un element molt més estable a l’hora de separar espais. A més, aporten un major aïllament acústic i tèrmic. L’aspecte positiu que tenen és que poden obrir-se i tancar-se fàcilment, adaptant-se a l’ús que se li vulgui donar a l’habitació a cada moment.

D’altra banda, a vegades no volem instal·lar parets que divideixin una determinada habitació per a no perdre llum, ja que l’espai que es crearia no compta amb finestra pròpia. Una solució a aquest problema són les parets de vidre. Es tracta d’una mesura intermèdia entre les parets tradicionals, que no ofereix la mateixa privacitat, però que no li resta il·luminació a la nova habitació. Són una opció molt utilitzada per a crear rebedors en els habitatges on el saló dóna directament a la porta d’entrada. Com ens va succeir en aquest projecte Tinda’s de reforma integral a la ciutat de Barcelona.

Separar ambients amb paret de vidre
Dividir cuina amb pared de vidre

Projecte d’habitatge Tinda’s en el que vam dividir la cuina de l’entrada amb una paret de vidre. | Tinda’s Project

Encara que alguns dels elements anteriorment esmentats no requereixen obres, la veritat és que per a treure’ls un major partit és recomanable comptar amb l’ajuda de professionals en decoració que t’assessorin.

T’animes a provar amb alguna d’aquestes idees per a separar ambients?

Altres articles