Cuina de disseny integrada a la sala d'estar

Gaudeix d’una cuina moderna amb aquests quatre consells

Quan imaginem una cuina moderna ens traslladem a un espai elegant i funcional que pugui convertir-se en una estança per a gaudir. La gran varietat de possibilitats que el mercat ens planteja permet crear dissenys que van des de les tendències minimalistes a les retro i vintage, que donaran a la nostra cuina un aspecte modern, diferent i personalitzat. Amb l’ajuda dels professionals del sector, aconseguirem que la cuina no sigui només un lloc per a preparar aliments, sinó també un lloc de reunió per a la família o de treball per als més petits.

Des de Tinda’s t’animem a jugar amb els materials, colors, distribució de mobiliari o il·luminació per a aconseguir una cuina moderna al teu gust. I, a més, “veure” de manera virtual el resultat del moblat de la cuina abans, fins i tot, de començar la reforma.


Fusta i acer inoxidable per a cuines modernes

L’acer inoxidable és un material modern que ha passat d’utilitzar-se únicament en les cuines industrials per a fer-se lloc en les cuines domèstiques. Ofereix altes prestacions d’ús i contribueix a crear un espai contemporani i actual. La combinació amb la fusta permet un disseny elegant al mateix temps que funcional. Podem optar per mobles de fusta amb fogons d’acer o, per contra, mobles metàl·lics amb els fogons de fusta. Tu tries!


Diferents altures per a cuines modernes i elegants

Per a aconseguir un aspecte actual en la nostra cuina hem de considerar la idea de moblar únicament amb mobles alts i baixos, com en les cuines tradicionals. Distribuir el mobiliari en altures diferents ens proporcionarà un joc visual únic i personal. Podem pensar en mobles fins al sostre per als estris de cuina que usem amb menys freqüència, columnes a mitjana altura per als forns i altres electrodomèstics o mobles baixos amb calaixos per a la vaixella diària. A més, introduir mòduls com seients o bé penjats de la paret a diferent altura pot ser una forma eficient de crear espais d’emmagatzematge, tot això sense recarregar, però aprofitant al màxim l’espai disponible. .

Cuina moderna negra
Cuina de disseny en fusta
Cuina de disseny modular

L’illa com a centre neuràlgic de la cuina

Tant si la cuina és una estança independent com si és compartida amb la sala d’estar, les illes resulten molt pràctiques perquè representen un espai extra de treball i d’emmagatzematge.

Aquest element ens ofereix múltiples opcions que s’han de tenir en compte segons les necessitats que individualment es tinguin. Dissenyar l’illa amb baldes o calaixos en la part inferior resulta molt útil a l’hora d’aprofitar al màxim l’espai que ocupa. D’altra banda, estructurar l’illa amb un espai de fogons volats permetrà comptar amb un espai extra que atengui diverses funcions.

Aquesta és l’opció que triem a Tinda’s per a la cuina del nostre projecte a Carles III, dotant que aquest habitatge d’una continuïtat única i un ambient diàfan. Altres opcions són col·locar en la part superior d’aquesta una placa acompanyada d’una campana extractora potent o bé, destinar-la per a la zona d’aigües, amb una o dues piles de rentar i el rentaplats en la part inferior. Encara que, per què no? Es pot destinar únicament a zona de treball, sense cap element addicional en la part superior.

En cuines obertes a l’espai de menjador i saló, les illes poden suposar la separació visual de totes dues zones. I ajuden al fet que els desplaçaments siguin menors durant els menjars i sopars.

Cuina moderna amb illa

El magatzematge en les cuines modernes

Per a aconseguir una cuina de disseny modern podem optar per dues solucions de magatzematge: obert a la cuina o tancat íntegrament. Si no et convenç cap de les anteriors… per què no crear una combinació de totes dues solucions!

Imitant el sistema de les cuines industrials, podem optar per tenir tots els utensilis a la vista, en prestatgeries obertes. Aquest sistema presenta l’avantatge de tenir tot a mà al moment de cuinar i només amb un cop d’ull podrem saber què cal reposar. Aquest sistema presenta l’inconvenient que, perquè resulti visualment agradable, ha d’estar tot perfectament ordenat en tot moment. Si no disposem de temps i habilitat per a tenir el magatzematge de la cuina sempre en perfecte estat, és millor optar pel mobiliari tancat.

En el mercat existeixen infinitat de complements per als mobles de cuina que ens ajudaran a mantenir l’ordre dins dels armaris i calaixos. Les solucions extraïbles són molt pràctiques per a aprofitar els racons més inaccessibles. El magatzematge intel·ligent ens ajudarà al fet que l’activitat en la cuina sigui més ràpida i plaent.

Esperem que aquests consells t’hagin servit a l’hora de crear la teva cuina moderna. Si encara et queden dubtes, estarem encantats d’ajudar-te amb la distribució i l’elecció dels materials.

Altres articles