Entrevista a la interiorista Eva Mesa, co-fundadora de l’estudio d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project

Entrevista a la interiorista Eva Mesa, co-fundadora de l’estudio d’interiorisme de Barcelona, Tinda’s Project

En aquesta entrevista, Eva Mesa, co-fundadora de l’estudi d’interiorisme de Barcelona Tinda’s Project, ens revela els secrets d’un dels segells particulars del seu ‘savoir-faire’: el disseny a mida. I millor encara, ens convida a prendre nota dels avantatges que representa en un projecte, tant des del punt de vista del professional com del client. I pensant en aquest, s’afanya a desmentir l’erroni argument sobre que les peces fetes a mida són molt més cares.

“El disseny a mida és un producte que t’ho dóna tot”

 • ¿Quins principals avantatges aporta a la interiorista la possibilitat de desenvolupar ‘ex profeso’ algunes peces per a un determinat projecte?

Avantatges, totes. És a dir, nosaltres utilitzem moble a mida gairebé sempre, perquè et permet modelar-ho segons la necessitat de cada client quant a colors, grandàries, textures, acabats… i et serveix per a generar un major magatzematge i també per a ocultar coses, com instal·lacions, etc., fet que per a nosaltres és molt important. Distribueixes cada centímetre segons necessita el projecte.

entrevista-eva-mesa-fundadora-estudio-interiorismo-tindasproject 2.jpg
 • En el vostre cas, crida molt l’atenció aquest recurs. Podia dir-se que és un dels vostres segells d’identitat?. Teniu algún tipus d’acabat o disseny propi que implementeu assíduament?

Sí, recorrem molt al moble fet a mida per tots els avantatges comentats anteriorment.

Quant al nostre segell en aquest sentit, s’evidencia en les textures i els colors que fem servir. I també tenim algun moble de disseny propi que l’adaptem al client. Ens agrada anar variant, canviant tons, etc.

 • ¿Quin perfil de proveïdor és l’ideal per realitzar aquest tipus d’encàrrecs a mida? És fàcil trobar-los? 

Nosaltres treballem amb un taller de fusteria familiar, petit, des de fa més de 10 anys. I no, no és fàcil trobar-los, han de ser bons professionals perquè el que més es valora és que capti bé el concepte a partir de la idea que nosaltres li plantegem i el transformi en la peça final.

 • ¿Quines són les peces/productes més factibles de fer-se a mida en un projecte?

Mobiliari i tapisseria. A Tinda’s Project, els sofàs i les butaques les fem sempre a mida.

entrevista-eva-mesa-fundadora-estudio-interiorismo-tindasproject 1.jpg
 • Pensant en el client, cóm respon a aquesta opción cuando se la ofrecéis?

Normalment està encantat. Perquè li estàs donant alguna cosa que no li dona la resta i perquè li solucionaràs un problema que les peces estàndard no ho fan. Generem la peça expressament sobre la base de les necessitats del client, per tant, és un producte que t’ho dona tot.

 • ¿Què hi ha de cert en què el fet a mida és molt més car?

No ho és, et pot sortir al mateix preu. És més, si ho comparem amb un producte de nivell (per exemple, italià, de catàleg) a vegades aquest resulta més car. El moble a mida està en un punt mitjà. Podem assegurar que un sofà a mida et costa el mateix que si el compres a la botiga i, a més tens l’avantatge d’optar a un ventall més ampli quant a tapisseries i, per descomptat, el tens en les dimensions exactes que necessites.

I no només això, quan fas un sofà a mida pots fer fins i tot -com ens ha passat amb algun client- que la meitat del sofà tingui una duresa i l’altra meitat, una altra, perquè pots determinar els farciments dels seients segons el desig que et transmet el client. I el mateix passa amb l’altura dels respatllers o els braços. Fer-ho a mida és la personalització total.

entrevista-eva-mesa-fundadora-estudio-interiorismo-tindasproject 6.jpg
entrevista-eva-mesa-fundadora-estudio-interiorismo-tindasproject 5.jpg
 • Precisament, parlant de personalització. En què es diferencia ‘fer-se a mida’ y ‘personalitzar-se’?

A mida ho fas tot complet des de zero. I quan personalitzes, agafes una peça ja feta i s’adapta quant a colors, teixits, etc. per a donar-li un aire al gust personal del client, però no l’estàs fent ‘ex profeso’ per a aquest.

 • Avui dia, la fabricació/disseny a mida, consideres que està infra o sobrevalorada?

Jo crec que està infravalorada. Perquè la gent recorre al que ja està fet, s’ho planteja poc… No li donen el valor que té al treball artesà. Ho descarten perquè es creuen que serà car i no és veritat. A vegades el preu el descartem abans de tenir-lo en compte.

entrevista-eva-mesa-fundadora-estudio-interiorismo-tindasproject 4.jpg
 • Hi ha alguna peça feta a mida en algun dels vostres projectes que vulguis destacar?

Totes tenen alguna cosa. Tenim diverses peces de disseny propi encara que si he de destacar una, serien les butaques individuals amb braç arrodonit que hem inclòs en diversos projectes. El disseny té més de 10 anys, però continuem oferint-lo perquè és súper còmode i la seva línia atemporal no passa de moda. A més, el client pot triar els acabats totalment al seu gust i que quedi perfectament integrat en l’estil de l’estança.

 • Creus que el fet a mida revaloritza una estança o, en general, un projecte?

Per descomptat. Per a mi, sí, molt. I sobretot si tenim en compte que avui dia majoritàriament tots els habitatges estan mancats d’espai on guardar coses, i amb aquesta opció ho soluciones perfectament.

 • Eva, diries que el fet a mida és sinònim de… practicitat, personalitat i integració.
entrevista-eva-mesa-fundadora-estudio-interiorismo-tindasproject 3.jpg

Imágenes: ©Mercè Gost y ©Jordi Canosa

Altres articles