Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Ells millors consells per a la decoració de salons petits

En el temps que corren tenir un saló petit és d’allò més freqüent. I és que la majoria dels pisos no solen tenir més 80 o 90 metres quadrats. Per això, si volem guanyar-li la batalla a l’espai en aquest tema tan important per a les llars, hem d’emprar alguns trucs.

Connectar el saló amb altres estances, col·locar baldes en horitzontal en lloc de les clàssiques prestatgeries… T’oferim tota una llista amb els millors consells per al teu petit saló. Si vols saber més sobre com decorar salons petits, continua llegint!


6 tips per a la decoració de salons petits

1. Connecta amb altres estances

En unir estades com un saló i una cuina, un saló i un passadís, a través d’una porta corredissa, per exemple, crearem major efecte d’amplitud. Ets atrevit? Pots optar per una continuïtat total de l’habitatge i oblidar-te per complet de l’ús de portes, com vam fer nosaltres en el nostre projecte Carles III per a aprofitar al màxim l’espai.

Decoració de saló minimalista
Saló petit interiorisme

2. Baldes en lloc de prestatgeries i taules de centre

Les prestatgeries són un altre dels mobles que ocupen massa espai. A més, si les omplim d’objectes pot ser fins i tot pitjor. Opta per unes poques baldes col·locades en altura, amb pocs llibres i objectes decoratius per a decorar un saló menjador petit. Si així i tot et decantes per l’ús de prestatgeries, les horitzontals són el que cerques per a ajudar-te a generar una sació d’amplitud.

Les taules grans de centre ocupen molt espai, això és justament el que volem evitar. Quines altres possibilitats tenim? Posar dues taules de centre petites baixes o, una altra opció, una taula alta i extensible ens ajudarà a guanyar una mica d’espai al saló. A més, cal tenir en compte que una taula rectangular crea sensació d’harmonia però, si tens un saló molt petit, la taula rodona et facilitarà el pas i t’ajudarà a acollir a més convidats.

Saló minimalista
Interiorisme de saló petit
Decorar el teu saló

3. Pocs quadres i mobles il·luminats

Recarregar les parets amb quadres pot ser una mola mala idea, ja que crearà una gran sensació de desordre. Un quadre gran que representi l’espai i estigui harmonitzat amb la decoració és suficient si vols saber com decorar un saló petit. Utilitza les parets per a col·locar aquelles fotos i imatges que creus imprescindibles, però no oblidis que, a vegades, més és menys.

És una excel·lent idea, sobretot quan arriba la nit. Els mobles il·luminats engrandeixen les habitacions especialment quan són mobles amb vitrines. Afegir diversos punts d’il·luminació en zones estratègiques ajuden a crear la sensació d’amplitud. Evita la foscor al màxim. En aquest aspecte, els mobles baixos, en fustes lleugeres i colors clars ajuden a alleujar la zona.

4. Un mirall ampli i cortines lleugeres

Els miralls grans engrandeixen l’espai i ajuden a distribuir la llum per tota l’estada. El millor, un gran a la meitat del saló perquè sigui visible des de tots els angles. A més, si tens dubtes sobre quin estil triar, els daurats i els platejats són tendències atemporals que sempre aportaran elegància al teu espai.

Les cortines pesades, a més d’estar passades de moda, lleven espai i llum. Cortines en blanc o amb estampats lleugers són una gran opció que deixarà passar la llum i crearà una atmosfera neta i clara.

Saló interiorisme
Saló petit cortines

5. Colors clars

El blanc, el rosa pastís o els colors neutres donen molta sensació d’amplitud. No obstant això, si vols parets empaperades o en colors forts, fes-ho en una petita part de l’habitació que li aporti contrast però no llevi lluminositat a l’espai.

6. L’elecció de butaca o sofà

Amb una butaca, a més d’aprofitar un buit del saló, obtens una plaça de seient d’allò més cool. I és que les butaques solen donar-li elegància i glamur a tota mena d’habitacions, sense ocupar massa espai. Pot ser la millor opció per a aquest racó que fins i tot no saps com decorar i que no té una funció clara.

Triar sofà pot ser un maldecap, no et preocupis! Aquí tens uns trucs. Un sofà en forma de L ocupa fins i tot menys espai que dos sofàs petits i té els mateixos seients, però si no t’agrada aquest disseny és millor un sofà gran que varis amb poques places. No li afegeixis massa coixins si no vols crear un efecte de desordre. A més, tingues en compte el color de les parets i tria un sofà d’un color semblant, disminuirà la sensació de saturació.

Decorar un saló petit i que resulti ampli i espaiós és possible. Des de Tinda’s estem desitjant veure el teu resultat i, si encara tens dubtes, estarem encantats de resoldre’ls.

Altres articles