Zones d’estudi infantils per la tornada a l’escola

Descobreix l’estil escandinau o «el toc Hygge»

Les últimes tendències en la decoració d’interiors ens suggereixen un concepte nou per a afegir al nostre vocabulari. Un dels més arriscats i, alhora, més reeixits: el Hygge, protagonista indiscutible dins de l’estil escandinau. El hygge /hu-ga/ és un terme danès que designa l’absència total d’elements que causin incomoditat o desordre. S’entén com l’expressió d’un benestar i tranquil·litat extrems, creats a partir de la sensació d’estar a casa, a la nostra llar. En algunes ocasions, aquesta sensació és tan especial que és descrita com un pessigolleig en l’estómac… Seran papallones? Pot ser que ens hàgim enamorat de l’estil escandinau!


L’origen de l’estil escandinau

Ja fa més d’una dècada que la tendència escandinava va arribar per a quedar-se, aportant el toc de minimalisme i sobrietat tan característic de països com Suècia, Noruega, Dinamarca o Finlàndia.

Si volem entendre la filosofia d’aquest estil, hem de parar esment a la forma de vida d’aquests països en els quals el desenvolupament del dia a dia està condicionat per hiverns llargs i l’escassetat de llum natural. Sens dubte un dels dissenyadors principals d’aquesta tendència és el reconegut Carl Larsson.

Resulta gairebé impossible d’obviar la relació entre l’auge d’aquest estil de decoració i l’arribada del gegant en la venda de mobles modulars IKEA. IKEA va ser, en gran part, el responsable que mobles d’estil escandinau comencessin a inundar les llars espanyoles, encara que amb el temps han anat fusionant estils i incorporant elements, com mostra el seu catàleg d’enguany.

Dormitori Ikea estil nordic
Cabecero Ikea estil nordic

Com és l’estil escandinau?

01 La fusta i el color blanc

Un dels materials predominants en l’estil escandinau és la fusta. Aquesta no és només un material increïblement resistent, sinó que és versàtil i pot ajudar-nos a aportar calidesa i confort a l’ambient. El color nòrdic per excel·lència és el blanc.

D’aquesta manera, apostar per parets de fusta blanques o de colors neutres pot ser una opció perfecta per a crear un espai ordenat, ampli i lluminós. L’estil escandinau és un estil de detalls plens de personalitat i prioritza elements com les obres d’art, especialment aquelles de grans dimensions, per a omplir de color les seves estances diàfanes.

Decoració de luxe estil nordic

02 El gust per la línia recta i el funcionalisme

Un altre dels elements característics d’aquest estil és l’abundància de línies rectes, línies pures que ens permeten inundar el nostre espai amb un aire de disseny sofisticat i minimalista. A través de les línies rectes, augmentem la sensació d’amplitud de la nostra llar. Amb relació a això, no hem d’oblidar que, malgrat buscar un espai ampli i còmode, l’estil de decoració escandinau subratlla la necessitat que aquests espais siguin funcionals. Cada metre quadrat ha de ser aprofitat al màxim! Per això, una regla indestructible a l’hora de decorar la nostra llar amb l’estil nòrdic és que tot ha de tenir un ús determinat. Si no és útil, sobra. No hem de sacrificar la practicitat de la nostra estança, el disseny no és incompatible amb un espai funcional i encertat.

Estil nordic interiorisme
Mobialiari nordic
Estil nordic minimalista

03 Lluminositat i netedat

Sens dubte, un altre dels elements a tenir en compte a l’hora de crear el nostre espai nòrdic és la lluminositat, ja que aportarà amplitud a la nostra llar i, al costat dels colors neutres o blancs de les nostres parets, crearem un ambient acollidor. Utilitzant de manera intel·ligent la llum artificial, podem aconseguir espais atrevits i innovadors. No obstant això, si volem arriscar del tot, sempre podem sortir-nos de la norma i incloure algun element industrial o vintage, generant un espai únic.

04 Mobiliari i complements escandinaus

Com comentàvem prèviament en aquest post, quadres de grans dimensions, figures minimalistes i tèxtils neutres seran una aposta segura a l’hora de decorar els nostres espais. Els detalls són essencials i ens ajudaran a crear aquesta sensació hygge tan preuada. Per a afegir disseny i color a la nostra estança, podem recórrer a teles amb textures orgàniques que, a més, no hem de relegar a un segon pla. A través de llums geomètrics o elements de línies pures, podem convertir una habitació anodina en un espai ple de disseny i innovació. Amb unes espelmes, acabarem de donar-li a la nostra habitació aquesta qualitat tan necessària per a sentir-nos en la nostra llar. Reflectint una consciència mediambiental fèrria, l’estil nòrdic també ens convida a crear complements amb materials reutilitzats, sense oblidar mantenir un aire minimalista i confortable.

Decoració estil nordic
Dormitori estil nordic
Menjador de fusta estil nordic

05 Sempre naturalesa

Un dels colors predilectes de l’estil nòrdic és el verd, especialment quan introduïm aquest color a través de plantes naturals que donaran al nostre espai una personalitat inigualable. Amb elements orgànics, omplirem la nostra llar de vida i ens ajudarà a reconnectar amb la naturalesa dins de la nostra pròpia casa.

Decoració amb plantes a l'estil nordic

No ho pensis més. Aquest estil és el que estàs buscant! Si vols arribar a casa i respirar comoditat i confort, l’estil nòrdic és la resposta a tots els teus dubtes. Amb una decoració d’estil escandinau guanyaràs en comoditat i confort. No te’n penediràs.

Fes de la teva casa una llar “hygge”!

Altres articles